Bentonit Kumdan Pelete Kuma Nasıl Geçilir

Akgul84
Akgul84

220 Puan

2 yaşındaki oğlumun alerjisinden dolayı bentonit kumdan pelet kuma geçiş yapmaya başladım dün itibariyle sorum şu ki wc kabının alt kısmını kapatıcak kadar pelt kum ve üstüne bentonit kumla doldurdum bugün temizlerken peletler yukarı çıktı ve oğlum wc geldi gelip gidip kokladı ama yapmadı geç saate kadar bekledim girsin diye ara ara kendimde kedimi kabın içine koydum eşelettim ama yok wc yapmadı sonra peletle bentoniti birbirinden ayırdım tekrr alta pelet koydum bu sefer 2 avuç kadar üstüne tkrr bentonit ve oğlum wcsini yaptı bu süreci nasıl devam ettirmeliyim doğru düzgün bir cevap bulamadım bununla alakalı yardım edin lütfen peletten vazgeçmek istemiyorum ama nasıl olacak hiç bir fikrim yok

4 CEVAP

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Zaman ve sabır gerek alışana kadar.Ben kum eğitiminden beri pelet kullandığım için böyle bir sorun yaşamadım ama sonradan geçenler hep yavaş yavaş ekleyerek ya da ilk topaklanan pelet sonrasında topaklanmayana geçiyorlar.İnstagramda @portibon kullanıcısı var nasıl pelete geçtiğini ayrıntılı anlatmıştı.Onun sayfasını incelerseniz fikir sahibi olabilirsiniz.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Ben peleti direkt kaba koymuştum ama yapmayınca üstüne peletler gözükmeyecek kadar kum koydum. Kum azaldıkça ve peletler gözüktükçe kum ekledim çünkü pelet görünce alışmadığı için yapmıyordu. En son sanırım %50 pelet %50 kum gibi bir miktara gelince kum eklemeyi bıraktım, o da alıştı biraz. Bu şekilde 1 ay karışık kullandım riske atmamak için. Peletler boşa gitsin istemedim birdi de. Bir ayın sonunda eski kumu döküp direkt pelet koydum ve gelip yaptı hiç sorun çıkmadı. İkisi de topaklandığı için karışık kullanmak da sorun olmadı. Kum azaldıkça pelet ekledim zamanla pelet miktarı da artmıştır. Ama genelde kumun üstüne az miktarda pelet koyup zamanla pelet miktarını arttırıyorlar. Bizimki pelet görünce girmediği için ben peleti alta koyup üstüne ful kum koydum, kumı kazdıkça pelet çıktı. Garipsedi ama kum da olduğu içğn ve tuvaleti olduğu için yaptı mecbur.

Meltemiyl
Meltemiyl

860

Biz bentonitten direkt topaklanmayan pelete geçtik ve 1 aydan fazla sürdü tam anlamıyla alışması. Sabır gerektiren bir süreç. İki tuvaletimiz vardı. Birinde tamamen pelet diğerinde bentonit üzerine pelet. İkinci tuvaletteki peleti her gün bir avuç artırdım bir süre sonra bentonit zaten baya bir azaldı. Artık alıştığına ikna olunca da sadece pelet olan kabı bıraktım diğerini kaldırdım. O şekilde geçiş yaptık.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Biz normal kumumuzu doldurmuştuk kaba. Sonrasında her gün 1 avuç pelet ekleyerek devam ettik. Alıştı şükür. Suzionline_blog bu şekilde tavsiye etmişti. Sorun da yaşamadık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 210 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR