Yavru Kediyi Tekrar Sokağa Bırakmalı Mıyım?

sewl1005
sewl1005

1936 Puan

merhabalar bir buçuk hafta önce çöpten yemek yemeye çalışan bir kediyi eve getirdim çok halsizdi ve çok açtı ayrıca ishaldi gece bırakacaktım fakat veterinere götürmeden bırakmak istemedim iç-dış ve probiyotik iğnesı yapıldı ek olarak probiyotik toz verdi mamaya karıştırıp verilenlerden 1 hafta baktım şu an çok sağlıklı fakat evde bir kedim var ve çok kavga ediyorlar kedim biraz büyük ve onu yaralıyor arada da iyi anlaşıyorlar biraz garipler ama ailem istemiyor ikinci kediyi sahiplendirme ilanlarıma da yanıt alamadım sizce sokağa tekrar bırakmam doğru mudur eve alışmış mıdır?

4 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedileriniz 2 hafta sonra anlaşmaya başlar iyice kaynaşmaları biraz daha sürer ama iyiki bırakmamışım sokağa dersiniz emin olun. Kesinlikle sahiplenin derim bu fırsatı değerlendirin. Aileniz de istemiyordur ama az çok alışmıştır.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kesinlikle sokağa bırakmayın. Sokaktan sahiplendiğim 11 kediye bakıyorum. Sokakta baktıklarımınben şanslı olanları en fazla 2 sene yaşayabildiler. Bir kısmı ezildi, bir kısmı zehirlendiler. İnsan olamamış beşer bu masum Canları toprağın altına gömeceğine bir de çöp gibi konteynerlere atıyorlar. Cennet gibi bir yerde bu yüzden cehennemi yaşıyorum.
O Cana sahip çıkıp veterinere götürdüğünüz için sağolun. İyiki varsınız

Selenay1
Selenay1

11443

Şu anda iyi olsa bile sokağa bıraktığında aynı duruma gelebilir maalesef ki biraz daha süre tanı

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Sahiplendirme ilanı için çektiğiniz fotolar aydınlık, net, kedinin yüzünün iyi göründüğü fotoğraflar olsun. Gerekirse iyi fotoğraf çeken tanıdığınızla bunun için bir araya gelin ve düzgün fotoğraflarını çekin. Sonra petlebide, yaşadığınız ilin facebook gruplarında (ben kedimi oradan sahiplendim), sahibinden.com da cins kedi başlığı altında (üzücü ama daha çok dikkat çekiyor), instagramda kedi sahiplendirmesi yapan büyük-küçük sayfalarda ilan açın. Bu şekilde yuva bulma şansını çok artar. Ancak yine de yuva bulamazsanız kediyi sakın sokağa bırakmayın. Zamanla birbirlerine süreci doğru yönettiğiniz takdirde alışırlar. Yok alışamazlarsa da (ki alışırlar) bir odada kapalı durması bile sokaktan iyidir. Tabiki bir odafa kapalı durması kedi için çok kötü olur ama sokaktan her türlü daha iyidir. Hiç alışmazlarsa süreci kolaylaştırmak adına feliway vb. kedileri sakinleştiren cihazlardan yararlanabilirsiniz. Kediler birbirletine bayılmasa da zamanla katlanmayı öğreniyorlarmış. Belki kendi istekleriyle birbirlerinden uzak dururlar ama eninde sonunda zarar vermeden bir arada yaşamayı öğrenirler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 264 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR