7 Aylık Golden Köpeğim Saldırıyor

Merhaba,


5 aydan fazla zamandır birlikte yaşadığımız Golden Retriever cinsi dişi köpeğimiz var. Kendisi 7 aylık hatta haftaya 8 olacak, adı Hera.


Gün içerisinde ablam işte oluyor ve herkes kendi odasında vakit geçiriyor. Hera ise genelde koridorda, salonda veya benim odamda yatıyor.


Akşam olduğunda ablam işten geliyor ve salonda sohbet muhabbet faslı oluyor. İşte ipler tam bu vakitte kopuyor. Ablam salona girdikten yaklaşık 5 dakika sonra Hera ablama saldırıyor. Saldırmaktan kastım gerçekten hırlayarak ve diş geçirerek saldırıyor. Ablamın kolları mosmor çürük içinde kaldı.


Bunun dışında bana ve babama gelip hafif hırlayarak ellerimizi kemiriyor ancak bu saldırmaktan ziyade gerçekten kemirmek oluyor.


Ablama saldırırken veya bizi kemirirken asla hayır komutunu dinlemiyor. Her gün yaklaşık 1 saatten fazla dışarıya çıkartıyoruz ve pati parkta diğer köpeklerle sosyalleştiriyoruz, yürüyüş yapıyoruz ve top ile oynatıyoruz. Uzun zamandır bu davranışı yapmıyordu ancak son haftalarda tekrar başladı. Bunun önüne nasıl geçebiliriz ve yanlışlarımız neler olabilir? Hera’yı gerçekten çok seviyoruz ve bu durum bizi korkutuyor.

5 CEVAP

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Eğitime göndermeyi deneyebilirsiniz bir yakınım köpeğinin saldırma problemini bu şekilde çözmüştü

Şu an kendimiz önüne geçmeye çalışmak istiyoruz. Son çare olarak profesyonel destek düşünüyoruz.

Miniss
Miniss

13182

Benim bilgim yok ama instagram da kraliailesi isimli hesapla iletişime gecin isterseniz onlar belki nedenini bulur.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Köpekler için kral köpek ailesini takip edin derim instagram hesaplarından

Öneriniz için çok teşekkür ederim. YouTube hesaplarını takip ediyordum. Bazı teknikleri denedik hatta saldırdığında ellerimizi bağlayıp arkamızı dönmeyi dahi denedik ancak öyle bir ısırıyor ki tepki vermemek mümkün bile olmuyor canımızı yakıyor eşek :)


Evde saldırmadığı tek kişi annem. O da Hera'yı hiç sıkıştırmıyor ve üstünde inanılmaz bir otoritesi var. Anneme de aşırı düşkün, gözünün içine bakıyor resmen. Sanırım annemin davranışlarını örnek almak en mantıklısı olacak bizim için de. Hatalarımızı tek tek arayıp bulmaktan ziyade baştan aşağı davranışlarımızı değiştirmek en iyisi olacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 392 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR