Kediler Aslında Pis Olabilir Mi Ve Kedime Alerjim Mi Var

Lütfen linçlemeyin ama bir soru sormak istiyorum kediler biliyorsunuz kumuna tuvaletini yapıyor o dışkılarına da hani temas ediyorlar sonra biz onları seviyoruz bize mikrop bulaşmaz mı ben kedimi sevince boğazım yanıyor ve burnum akıyor napıcam kediye mi alerjim var yoksa

13 CEVAP

panopticon
panopticon

821

Merhaba,


Kedi alerjisi olabilir fakat kedi alerjisi kedinin dışkısı dan kaynaklanmıyor. Tükürüğünde olan bir sıvıdan dolayı oluyor bütün vücudunu yaladığı için tüylerinin değdiği yerlere temas ederseniz alejiniz varsa reaksiyon gösterir aynısı benim kardeşimde de var gidip alerji testi olabilirsiniz.

cat_expert
cat_expert

12742

senden temizdir kedi :)))

muffinthecat
muffinthecat

2532

Kedi alerjiniz yoksa bile belki toz alerjiniz vardır. Eğer tozutan bir kedi kumu kullanıyorsanız o da tetiklemiş olabilirr. Her ihtimale karşı siz alerji testi yaptırınn.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kediler temiz olmasaydı bu kadar mis gibi kokmazlar tüyleri yumuşacık parıl parıl olmazdı. Bende kedi alerjisi var şu dönem arttı iyice. Genel toz vs alerjim de var. 2 kedimle gece beraber uyuyoruz sabah kalktığımda biraz mahvoluyorum :/ geniz burun içi kaşıntısı burun göz akıntısı hapşırık oluyor bende. Sizin de anladığım kadarıyla aşırı yoğun olmayan bir alerjiniz var. İlk öncelikle kumunuz tozutuyorsa ona karşı alerjiniz olabilir genelde çok oluyor bu. Kedinizi haftada 1 kez furminatör tarakla iyice tarayıp / alerjisi olmayan birine taratıp günlük olarak da klasik taraklarla tarayarak etrafa tüylerinin dökülmesini engelleyerek alerjinizi baskılayabişirsiniz. Eve hava temizleyici bir cihaz almak da çok işe yarıyor. Birde doktora gidip ilaç kullanabilirsiniz

Aysh
Aysh

1002

Gidip alarji aşısı yaptırın ilaçtan spreyden kurtulun..
mamayla beslenen bı hayvan nasıl pis olabılirki ?
Sizde tuvalete gıdıyorsunuz ellerınızı yıkayınca kendınızı temız hıssedıyorsanız o hayvanda diliyle kendını temızledıgınde sızınle aynı işlemi yapıyor olmuyormu ?

muffinthecat
muffinthecat

2532

Kediler her tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kendilerini temizlerler. Durum alerji kaynaklı olabilir. Benim de alerjim var. Göğüs hastalıklarına gittim alerjimin kronik astıma dönüştüğünü söyledi. Desmont isimli bir ilaç ve burun spreyi verdi. Geniz kaşıntısı, burun akıntısı, göz kaşınması gibi şikayetlerim arada tekrarlasa da geçti diyebilirim. Doktora gidip alerji testi yaptırabilirsin.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Hem bilimsel hem de dini olarak temiz oldukları kanıtlanmış bir şey. Bu güne kadar tüylerine 1 kere su değdirmemişimdir ve eve gelen arkadaşım neyle yıkadınız tüyleri çok temiz dedi (kediler yıkanmaz bu arada) patilerini poposunu falan da silmeyin bence o zaman nasıl olsa temizleniyor diye tembelleşip hiç kendilerini temizlememeye başlayabiliyorlarmış, 10 yıl boyunca günde 2 3 kez kedinizin poposunu silmek istemezsiniz herhalde? Hem ona hem size yazık. Eğer küçükse daha tam öğrenmemiş oluyorlar, zaman tanımak lazım. Benim kedimin kuyruğu bile kuma değmez, 1 patisini de kaldırarak tuvaletini yapar, çıkar çıkmaz yere yatıp kendini temizlet hemen. Ama küçükken hep böyle değildi minik bir parça popişinde kalırdı ve temizlemezdi evde gezinirdi. Kakasını temizlemek yerine bir peçeteyi ıslatıp biraz popo çevresine dokundurunca sudan rahatsız olup o kısmı yalıyordu ve böylece kendini temizliyordu. Bir de ben şunu da geçenlerde öğrendim ve çok şaşırmıştım, kediler tiher tuvaletten çıkınca direkt kendini temizlemezmiş, gün içinde zaten çok temizlendikleri için orayı da o sırada aradan çıkarıverirlermiş. Zaten temiz olmasalar kokarlardı, biz 2 gün yıkanmasak kokuyoruz. İçiniz rahat olsun. Alerji konusunda da çok bilgim yok ama bir arkadaşım alerjisinin zamanla ilk zamanlara göre azaldığını söylemişti. Şu alerjiyi azaltan mamalar için de dorukgillerin veterineri sanırım merve özkaynakla olan videosunda yeni çıktığı için çok güvenmedikletini, hayvanın vücudundaki doğal olarak var olan bir şeylerin ya yok edildiğini ya da engellediğini ve ikisinin de iyi olmadığını, mamaya mesafeli olduklarını, uzun vadede etkilerini görmek gerektiğini vb. bu tarz şeyler söylemişlerdi. Bana da kendi vücudumuzdan kaynaklı bu sorunu kedinin vücudundaki bir şeyleri değiştirerek çözmek doğru gelmiyor.

Teşekkür ederim peki alerjim varsa ne yapmalıyım :(

panopticon
panopticon

821

Alerjiyi azaltacak mamalar var ama kesin çözüm değil, yatağınızda yorganınızdan uzak tutmalı ona dokunduğunuzda elinizi yıkamalısınız. Maalesef kesin çözüm bizde bulamadık.

Aysh
Aysh

1002

Ayrıca içinize sinmıyorsa tuvaletten çıkınca criystalin spreyle patilerini ve ıdrarın degdıgı her yerı silin 200 mg olanlar uzun süre gıdıyor ve ındirimdeydi

aslihan_e
aslihan_e

128373

Benim de kedi tüyü, toz, ev akarı, polenlere alerjim var. Deloday isimli bir ilaç kullanıyorum ve benim için mucize gibi. Eğer alerji tanısı konulursa doktorunuz bir ilaç yazar zaten.

Lils
Lils

125528

Temizler. Alerjiniz varsa kumun tozuna olabilir. Tozsuz kum deneyin. İse yaramazsa proplan liveclear mama deneyebilirsiniz

Busraskanli
Busraskanli

3154

Alerjiniz varsa proplan live clear alerjen azaltan kedi mamasını deneyebilirsiniz. 3 haftada etkisini gösteriyormuş. Yorumları genelde işe yaradığı yönünde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 612 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR