Kedim Erken Kızgınlığına Mı Giriyor

miasugok
miasugok

12502 Puan

Arkadaşlar iyi geceler Romeo garip bir şekilde bu sabahtan beri büyük tuvaletini ayakta ve vücudunu tuvalete dayayıp yapmaya başladı. Daha önce hiç böyle yapmazdı. Sizce bu kızgınlık belirtisi olabilir mi?


Kedim daha çok küçük 4.5 aylık olmak üzere. ama çok iri bir kedi 2.700 gram boyu da diğer kedilere göre uzun. Sizce böyle bir durum olabilir mi?

7 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

kızgınlık dönemi 6. ay bittiğibnde başlıyor daha küçük bunun için .benim kedimde 4 bucuk aylık 2,600 kg böyle bir belirti görmedim hatta önlem için kısırlastımada defalarca sordum veterinere 6. ay bittiğinde 7. ay sonunda yapalım diyorla ki ozaman bile tam o döneme girmiyorlarmıs bizimki garanti olsun diye dedi.
diş konusunda umarım yazını Heiter görür o yeni yaşadı bu durumu yazar sanırım :)

Heiter
Heiter

115202

Bizimkisi de 5 ayına girmesine 1 hafta kala döktü alt dişleri. (İki gün sonra da üstleri). Dişlerini döktüğü ilk iki-üç gün bi durgunluk oldu üzerinde. O kadar bariz bir şekildeydi ki biz hastalandı sandık hatta. Ama geçti tabi. 29 Ekim'de dökülen dişleri şu anda tam uzamadı. Alttakiler uzadı da üsttekiler hâlâ yarı uzunlukta. (Bunları yazıyorum ki kıyaslamak için bir kıstas olsun.)
Kafanıza takılmasın yani. Sadece büyüyor kediniz :)
Sağlıkla büyüsün inşallah

KedimVar
KedimVar

119251

Hayır beaphar dental bitsle alakası yok. Benimki de 5 aylıkken döktü dişlerini. :)

miasugok
miasugok

12502

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için sağolun:)


Kızgınlığa girmiş bile olsa kısırlaştırmam zaten bir yaşından önce. Önümüzdeki sonbaharda kısırlaştırmayı düşünüyorum. Ama daha varmış demekki, içim rahatladı açıkçası çünkü insan nedense büyüdüğünü kabullenmek istemiyor :)


Diş konusunda şanslıyız çünkü kedi bakan arkadaşlarım hiç farketmemişler bu diş değiştirme sürecini, kendiliğinden olmuş. Biz farkettik ne güzel:)


Sadece sağ üst dişi düştü şuan, azı dişi demişim ama şu uzun olan işte azı dişi değil o köpek dişi sanırım. Kedilerde ne denir bilmiyorum. O yüzden daha hareketlerinde bi durgunlaşma ya da kuru mama yiyememe durumu olmadı. Bakalım başka dökecek mi, dişi bulamasam bile ağzına sürekli bakacağım artık.


Bu arada bence çabuk uzamış yine de. 15-20 günde çıkıyor demekki. Çok sağolun cevaplarınız için tekrar :)

miasugok
miasugok

12502

Arkadaşlar bu arada az önce azı dişlerinden birini yerde buldum diş dökmeye de başladık biliyorum konuyla alakası yok ama paylaşmak istedim biz baya baya büyüyoruz galiba ya çok duygulandım

miasugok
miasugok

12502

Arkadaşlar herkes uyuyor ama bunu da sorayım sabah cevaplarınızı bekliyorum lütfen bana yardım edin

miasugok
miasugok

12502

Yarım çıkmış son yazdığım ya da ben göremedim tekrarlıyorum o yüzden bu diş dökmenin beaphar dental bitsle bir alakası olabilir mi? Bugün ilk kez kullandık da.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 705 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR