Kedimin Asiri Saldirgan Olmasi

beliz
beliz

293 Puan

Kedime neredeyse dogdugundan beri bakiyorum suan 4 aylik fakat 1,5 aydir inanilmaz saldirgan ve korkak davranislar sergiliyor. Evde annem haric hepimize zarar veriyor. Veteriner kedi psikologu onerdi asiya gittigimizde o derece vahim yani durum. Eger simdiden sakinlestiremezsek ve boyle devam etmesini engelleyemezsek veteriner randevularimiz cok siddetli gecicek bundan korkuyorum. Oyun zamaninin disinda bir durum bence bu cunku abartmiyorum gercekten asiri saldirgan elimizi ayagimizi gordugu gibi yirtarcasina isiriyor. Eger bu durum boyle devam ederse ona yeni ve bu durumu kontrol edebilecek bir yuva aramak durumunda kalacagim. Ve bunu hic istemiyorum cunku evimizin bir ferdi gibi oldu fakat bizim gunluk herseyimizi engelliyor bu sekilde devam edemeyiz. Lutfen yardimci olun. Cozum bulamiyorum herseyi deniyorum fakat olmuyor... Bir fikri olan var mi?


14 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Anlayamıyorum sizleri. Siz bir evlat doğurduğunuz da ya bu bebek çok ağlıyor tüm hayat düzenimizi bozdu buna bakamıyoruz artık çok sorun yaratıyor diyip evlatlık mı veriyorsunuz. Yapmayın allah aşkına bunların da bir evlattan farkı yoktur. Başka da bir şey demiyorum

miasugok
miasugok

12502

Yani şu fotoğrafa bakınca bu minnoş maksimum ne kadar saldırgan olabilir ki diye düşünmüyor değil insan. Lütfen kızmayın bana ama öyle:( Yani şuan benim de elim kolum yara bere içinde. Hatta şu sitedeki yavru kedi sahiplerinin %90ının öyle eminim.

mypet18
mypet18

1153

eğer elinizle oynatıyorsanız siz anlamadan saldırganlaşmış olabilir ya da birşeylerden tedirgin olmuş yada rahatsız olmuş olabilir en son bir değişiklik yaptınız mı

mypet18
mypet18

1153

evin düzenini değiştirdinizmi

alpcan
alpcan

4134

Hiç kimse laser pointerden bahsetmemiş. :)
Hayvanın gözüne tutmadığınız sürece laserle koşturun onu.
Siz evde yokken de yünlü olmayan bir oyuncakla ilgilenmesini sağlayın.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

hayvan psikologuna götürün , işe yarayacaktır eger isterseniz öneride de bulunabilirim bu konuyla ilgili bir yer.
bu fotograf eski sanırım baya küçük duruyor . ayrıca gecici çözüm şunu diyebilirim eger sizi ısırmasınız yaklasmasını istemiyorsanız ellerinize bacaklarınıza kolonya dökün gelmeyecektir . ( en azından kısa süreliğine bir çözüm ) başka aileye gittiğindede aynı şey olacak belki sizin kadar sabırlı olmayacaklar ve sonucu kötü olabilir lütfen bu konuda elinizden geleni yapın hemen psikologa gidin

Ayni seyi bizde yasiyoruz asiri hircin ve 2.kedimizi sahiplendik onuda hircinlastirdi.tedavi edilmesi lazim veterinerimiz suan kucuk oldugu icin sakinlestirici onermedi.biraz buyusun bakariz dedi.ama hep derin kesikler birakti malesef.sakinlestirmeye calisin saldirinca elinizi cekin elinizle oynatmayin sopanin ucuna birseyler takin oyle oynatin.iyice yorun oynamaktan sizi unutsun yani.sonrada yoruluo uyur zaten:)

nifito
nifito

6774

Merhabalar.Ben de dişi kedimi sokaktan almıştım 1 aylıkken. Öylesine uysal,öylesine sevecendi ki yanınızda uyur,boynumuzdan inmezdi. Sonra büyüdü,serpildi. Şu an tam 6 yaşında ve sadece kendisini sevdirmek istediği zamanlar sevebilirsiniz. Patilerine,kuyruğuna dokunamazsınız.Kucağınıza alamazsınız. Çünkü aslında ankara kedisi kırmasıymış. Ve ankara kedilerinin karakter yapıları böyleymiş.

MinelG
MinelG

12959

Benim kedim de aşırı saldırgan.Her yerimde derin çizikler var bacaklarım dahil.Ben de bazen aşırı üzülüyorum ama onu böyle kabullendim ve enerjisini atması için saatlerce oynuyorum.Telefonda sosyal medyada saatler geçirmek ya da televizyona gömülmek yerine onu oynatıp koşturuyorum.Deli gibi ısıran kedim bu aralar daha sakin ve ona anlayışlı davrandığım için bazen yanıma gelip onu sevmeme izin veriyor.Çabalamaktan vazgeçmeyin :)

beliz
beliz

293

Hayir evin duzenini degistirmedik. Tesekkurler herkese fikirleriniz, onerileriniz icin. Biz zaten prensesi baska gidecek bir yeri olmadigi icin sokakta kalirsa ölür diye evimize aldik gecici olarakti sonra cok alistirdi kendine evin parcasi gibi oldu fakat bu sartlarda ona da yazik bize de yazik. Ben o kadar acimasiz olsaydim bastan almazdim zaten sinirlenmenize gerek yok yani onun yerine bir cozum onerisi yazsaniz bu tip bir elestiri yerine cok daha yardimci olurdu bizimle kalmasi icin :)

MinelG
MinelG

12959

İlgilenecek vaktiniz olmadığı zamanlarda ona seveceği bir oyuncak alabilirsiniz.Ben okula giderken çok sevdiği bir faresi var saatlerce peşinden koşuyor,onu görebileceği bir yere koyuyorum en azımdan ben gelene kadar yine bir nebze de yoruluyor ve sıkılmıyor.Böyle şeyler deneyin aksi taktirde enerjisini atmak ve oyun oynamak için size saldırır

Elinizle asla oynatmayin zaten avcilik ic guduleri var iyice saldirganlasir.dedigim gibi sopanin ucuna ip baglayin ve top asin surekli oynatin bir sure sonra yoruluyorlar zaten.birde odul mamasiyla deneyin guzel birsey yapinca ya da kendini sevdirince hemen mamadan verin.

beliz
beliz

293

Mine hanim cok tesekkur ederim elimden geleni yapmaya calisiyorum calisacagim da :))

bence onun hırs yapacağı oyuncaklar tercih etmeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1089 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR