Kedimize Araba Çarptı...

gamzenoel
gamzenoel

1544 Puan

merhaba. sokakta baktığımız kedilerden birine araba çarpmış bugün. yaklaşık 6-7 aylık. dışardan kanama vs yok. arka ayaklarını kullanamıyor. veteriner röntgen çekti. çok şükür omurgada bişey yok. pelviste kırık varmış. bikaç tane iğne yaptı. pazartesi tekrar görecek. 20-25 gün hiç kafesten çıkmayacak. pazartesiye kadar çişini yapabiliyor mu ve kuyrukta hareket var mı gözlemle dedi.


biraz yoğurt yedi, su içti. sevdiğimde mırlıyor. tavuk pişirdim vereceğim sonra. genel durumu iyi görünüyor. ama ishal gibi kaka yapmıştı biraz. çok fazla değil. poposu kirlenmişti. kafesten çıkmayacağı için tuvaletini nasıl yapacak bilmiyorum. leğene kum koydum. kediyi kuma götürdüm. ön patilerini değdirdim biraz. bişey yapmadı. tam olarak nasıl yapacağımı bilemedim tuvalet olayını. bu konuda tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

5 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşir 🥺 kafesine hasta altına serilen bezlerden koyun olduğu yere yapsın. Ama bir süre tuvaletini yapmadığını gözlemlerseniz kendiniz yaptırmanız lazım mesanesi patlayabilir.

edmrcglu
edmrcglu

12638

arka ayakları hareket etmeyince belki sıkamıyordur kendini instagramda sokaktabircanvar ve ebrulipatiler diye sayfalar var orada felçli engelli kediler bakıyorlar mesaneye bastırarak idrar dışkı yaptırıyorlar siz de öyle yaptırmanız gerekebilir geçmiş olsun

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm gerçekten. Umarım eski sağlığına kavuşur. Tuvaletini takip etmenizi bu yüzden istemiştir. Kendisi yapamazsa müdehale etmeniz gerekebilir. Umarım hiç gerek kalmaz.

gamzenoel
gamzenoel

1544

inşallah o duruma gelmeyiz kendi başına yapabilecek seviyeye gelir. şu anda sadece kuma götürdüğümde kırılan yerde kemikler daha ayrılır mı, zarar verir miyim ya da hangi pozisyonda tutmalıyım kediyi? bunlar beni endişelendiriyor.. teşekkür ederim cevabınız için.

gamzenoel
gamzenoel

1544

çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için warrior ve gimli. kafese hasta alt bezi serdim ne olur ne olmaz diye. bugün stresten yapabilse bile yapmak istemez tuvaletini diye düşünüyorum. kaç ay boyunca yuva aradım, bulamadım. engelli kalırsa, tuvalet problemi olursa ne yaparım hiç bilmiyorum. çok zor...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 285 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR