Daha Önce Kedisini Tıraş Edenler Deneyimlerini Paylaşabilir Mi?

Pisiuuu
Pisiuuu

4334 Puan

Öncelikle kedi tıraşı mı olurmuş gibi gereksiz duyar kazanlar lütfen hızlıca sorudan çıkın ki bilgi akışını engellemeyin.


Kedimi tıraş etme gibi bir durumum var ve bu işlemi daha önce yaptıranlar ne gibi deneyim edindiler merak ediyorum.

14 CEVAP

gabomb
gabomb

2614

Tıraş ettirme sebebinizi iletirseniz yardımcı olmak isterim. Geçerli bir sebep değilse bunun kesinlikle yapılmaması gerektiği, anestezi veriliyorsa fizyolojik, verilmiyorsa bile psikolojik açıdan kedinize çok büyük zararlar vereceğinin duyarını kasacağım çünkü. Ve çoğu para amacı güden vet ve pet kuaför tıraş edilmesini destekliyor evet.

Selenay1
Selenay1

11443

İnsanlar burada bilgilerini ve fikirlerini paylaşıyor bunun gereksiz duyar olduğunu düşünmüyorum ki zorunlu durumunuz varsa kimse bir şey demez ama tüyünden rahatsızım gibi saçma sapan bi sebep olsa insanlar tabi ki de yorum yapacak ben anlamıyorum bu nasıl bir istek

Selenay1
Selenay1

11443

Aynen pisisu hanım soruyu sen sorsun diye yanıtlar senin tekelinde oldu. Buraya tıraş ettirmeyi düşünen rastgele bir insan fikir sahibi olmak için gelebilir bu yüzden isteyen de deneyim olsun olmasın bu konuda bilgi ve fikir paylaşabilir. Bunu duyar adı altında engellemeye çalışmak çok bencilce

caitlyn
caitlyn

13020

ben karşı çıksam da annem zorla kedimi tıraş ettirmişti daha önce, kaç kere bi yerleri kesildiği oldu. çok fazla strese giriyorlar korkunç bi durum. bir yıla yakın olucak hala kedimdr o kesik yerden iz var geçmiyor. anestezi konusuna girmiyorum bile o kadar kötü etkiliyor ki. gerçekten tıraş ettirmek için çok ciddi bir durum olması lazım, vet onaylı olması lazım, yoksa tüyündense vesaire ise inanamıyorum böyle bir şey yapıldığına. neyseki kedimi yanıma aldım da bir daha böyle bir şey yaşamıcak.

diablerose
diablerose

119757

bnm gerzek eski veterinerim benden habersiz tiras etmisti kedimi. tiras etmeyin ettirmeyin yaziktir

cat_expert
cat_expert

12742

Sakın sakın sakın.


Ciddi bir deri rahatsızlığı olmadığı müddetçe asla keyfi olarak tüy döküyor diye kedi traş edilmez.


Traş ettirdiğinzde kediniz asla o eski kediniz olmayacaktır.

Gizem8822
Gizem8822

110952

Genellikle önerilmiyor. Anestezi veriyorlar sanırım yapılmadan önce rahat dursun diye eğer sağlık problemi yoksa tercih etmeyin bence.

aycylmz
aycylmz

14295

Soruyu soran kişi kedimin sağlığı için ve veteriner tavsiyesiyle diyor. Durduk yere tüy döküyor diye traş ettirmek istediğini düşünmüyorum bu yüzden. Ne yazdığını okursanız linçlemeye gerek kalmaz yok yere.

1.si Kedinizin tüyleri ile ilgili bir problem, bir sorun mu mevcut? Veya tüy dökülmesi kaynaklı mı traş ettirmek istiyorsunuz?
2.si veterineriniz bunu neden tavsiye ediyor?
3.sü farklı bir veterinerden konu hakkında bilgi aldınız mı? ( Şöyle ticari bakış açısı olmayan hayvansever bir veterinerden. )


Bu detayları vermeden doğru yanıtı burada bulmanız çok zor maalesef. :(

sultansbutler
sultansbutler

12552

uzun bir yazı oldu ama fazla bilgiden zarar gelmez :)


deneyimli pet kuaför bakın ilk önce. eğer yoksa veterinere anestezi olmadan yapabilir miyiz diye sorun. deneyimli pet kuaför derken de köpeklerde deneyimini değil, kedilerdeki deneyimini sorun. tıraş edileceği ortamda köpek olup olmayacağını da sorun. kediniz huysuzsa da gözünüz korkmasın, veterinerde verdiği tepki pet kuaförde daha farklı olabilir. ayrıca kedilerde deneyimli bir pet kuaför huysuz bir kediyle nasıl başa çıkılır bilmesi gerek.


evde tepkisini varsa bir tıraş makinesi ile siz ölçebilirsiniz. yüksek bir masa üstüne kediyi koyup yavaşça tıraş makinesini vücuduna temas ettirerek ne yapıyor diye bakın. arkadaşım daha önce makine görmemiş 4 yaşındaki kedisini evde tıraş etti. normalde huysuz olmasına rağmen yapılanı umursamadı. tabiki evde insan aletleriyle tıraşı tavsiye etmiyorum.


hangi nedenle yaptıracağınızı söylemediğiniz için nasıl bir kesim yapılacak onu da bilmiyorum. kıtık, tüy yumakları, hijyen. bu yüzden kesimi yapacak kişiyle iletişim kurun. sorununuz sadece banyo yaptırmakla da geçebilir tıraş belki de şart değildir.


daha fazla tecrübe kazanmak için size 2 sayfa önereyim:




  1. instagramda @whitneybullockcfmg kendisi veteriner teknikeri ve sertifikalı bir master kedi kuaförü. yeni bilgiler öğrenmek için bu hesaba bakın.




  2. tiktokta @askacatgroomer kendisi bir kedi kuaförü. süreç nasıl ve hangi sebeplerle ilerliyor bu hesaba bakın.



Pisiuuu
Pisiuuu

4334

Azıcık mantıklı bir şekilde cevap yazabilmek isteseydiniz zaten sorumu düzgün bir şekilde okur öyle cevap verecek bir deneyiminiz varsa yazardınız. Benim tam bahsettiğim durumda buydu mesela hiçbir deneyim paylaşmadan sadece duyar kasmışsınız. Veteriner tavsiyesi olduğu için tıraş ettiriyorum ve konu burada ettirmeli miyim değil ettirenlerin kazandığı tecrübeler. Bunu idrak ederek cevap verebilseydin daha iyi bir bilgi alışverişi olurdu Selenay Hanım.

Pisiuuu
Pisiuuu

4334

Azıcık mantık içerecek şekilde yazabilseniz Selenay Hanım zaten bu platformda isteğe ve konuya göre soru sorulabildiğini hatırlayıp merak edenlerin hangi konu da isterse sorup öğrenebileceğini bilebilirsiniz. Emin olun gereksiz duyar cevaplarıyla ilgilenemeyecek kadar yoğunum bu yüzden net bir şekilde deneyimli insanların cevaplarını arıyorum. Eğer herhangi bir fikir almak isteseydim emin olun bu yer sadece veterinerim olurdu. Bilgi başka deneyim başka bunun ayrımını da hatırlatmak isterim. Uzun süreli kedi dostum olmasına rağmen böyle bir deneyim kazanma durumum olmadı şuanda da kedimin sağlığı için bu sürece giricem ve bu yüzden de tekrar üzerine basarak söylüyorum ki "Deneyimli" olan birilerinden sadece yanıt almak istiyorum. Siz de mümkünse bu platformu gereksiz gurur tatminleriniz için kullanmayın. İyi akşamlar.

Superisi814
Superisi814

125092

Ben size iki deneyim anlatayım.Civar semtlerde arkadaşımın köpeğini annesi tras ettirmiş kendisine emanet iken, tras eden hekim makinayı bastırınca , vücudundaki yaralar için tedavi gördü başka veteriner hekimden.
Başka tanıdığım uzun tüylü kedisini tras ettirmiş, sıcak hava nedeniyle, kedi depresyonda.
burada soru motorunda da bu konuda deneyimleri okuyabilirsiniz .

toleii
toleii

1926

Bende kedimi traş ettirmek zorunda kalmıştım keçeleşmeden dolayı sebebini bilmiyorum ama traş ettirmenizi önermem çünkü uysal bir kedi değilse anestezi veriyorlar ve traştan sonra tüyleri küstü bazı yerler uzadı bazı yerler hala ilk traş edildiği gibi bir daha çıkmama gibi bir durum söz konusu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 611 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR