Yanına Yaklaştırmayan Kedi

Hedwig27
Hedwig27

303 Puan

Herkese merhabalar.Bir küçük tekir kedi var 3-4 aylık ne yapsam yanına en fazla 1 metre yaklaşabiliyorum tıslıyor.Mamasını veremiyorum kaçıp gidiyor aç kalıyor.Böyle kediler gerçekten evcilleştirilemez mi? Nasıl yaklaşmak gerek önerilerinizi bekliyorum.

5 CEVAP

Renklipati
Renklipati

140143

Merhaba tabiki evcileşsir sadece size güven duyduğu zaman. Bende çok sokak kedisi besledim besliyorum başlarda aynı bu şekilde oluyor lar..siz sadece sürekli mama ve suyunu verin ihmal etmeyin zorla yaklaşmayın size alışıp güven duyunca koşa koşa gelecek sizi görünce sevdirmek için..biraz zaman ve sabır sadece..sevginizi uzaktan gösterin alışana kadar

Hedwig27
Hedwig27

303

Teşekkür ederim umarım öyle olur.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Renklipati'ye katılıyorum. Haşlanmış tavuk/kaliteli yaş mama dostluğunuzu hızlandırır.

Bbgm
Bbgm

2834

Anladığım bir şey varsa oda şu ki ürkek kediler insanların onlara yaklaşıp dokunmasından tedirgin oluyor. Onun yerine aynı ortamda vakit geçirip daha düz ve savunmasız bir pozisyon alıp bizim yanımıza gelerek sürtünmelerini vs beklemek. Onlar temas kuruncada bir süre yine ellerimizi kullanmamak. Güven süreci oluşturmak. Ne yazık ki kedi köpek hep özellikle sokaktakiler insanların ellerinden! Korkuyorlar.

Hedwig27
Hedwig27

303

Bahsettiğim kedi neredeyse herşeyden(yaprak sesi rüzgar sesi vs.) korkuyor.Her an tetikte bekliyor ve çok çevik bir kaç defa yakalamaya çalıştım olmadı saatlerce bekledim bana alışsın diye olmadı.Çok alışacak bir tipe benzemiyor ama yine de mamasını veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 262 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR