Kedim Sık İdrara Çıkıyor Ve Miyavlıyor

1.5 yaşında kısır tekir bir kızım var. Yaklaşık 3 saattir tuvaletine gidiyor çok az çişini yapıyor (1 damla kadar) sonra çıkıp etrafta miyavlıyor bir 2 dk sonra tekrar gidiyor ve böyle devam ediyor. Yarın için veterinerden randevu aldım ama yarına kadar nasıl duracak bilmiyorum. Nasıl rahatlatabilirim bilgisi olan var mı?

13 CEVAP

Merhaba, ultrasonla bakıldı bariz görünüyordu kistler tahlil yapmayacağını söyledi vet 3 gün sonra kontrole gideceğiz belki o zaman yapar bilemedim bende.

gece18
gece18

12995

İdrar yolları enfeksiyonu muhtemelen çok üzücü. Geçmiş olsun vitamin, ilac özel mama ile atlatabilir.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Yarına kadar beklemeyin. İdrar torbası patlayabilir.
Hiç vakit kaybetmeden götürün. Bu acil bir durum ve randevu almak zorunda değilsiniz

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Böyle durumlarda 7/24 açık acil hizmeti veren veterinerler var

Bulunduğum bölgede 7/24 açık vet yoktu malesef olduğunu iddia eden vetler de hiçbir şekilde telefonu açmadı. Sabah 9 da götürdüm. İdrar yolu enfeksiyonu, mesanede taş ve mesane duvarı genişlemesi var. Antibiyotik başladık.

İdrar tahlili yapıldı mı yoksa ultrason ve röntgenle mi bakıldı acaba bilgilenmek için soruyorum çok geçmiş olsun

Warriorsans
Warriorsans

133985

Çok geçmiş olsun inşallah hemen atlatır

gece18
gece18

12995

Çok geçmiş olsun tekrardan. Hangi mamayı kullandınız? Ve ne zamandan beri kullanıyordunuz? Beslenme şekliniz nasıldı çok merak ettim.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Mesanede taş olduğundan idrar yolunda tıkanıklığa sebep oluyor ve idrar torbası düzenli boşalamayınca mikrop yuvası tani enfeksiyon oluşuyor. 9 yaşındaki kedimde yaşadım ve size önerim acil idrar rahlili yapılmalı ve sonuca göre taş çözücü tıbbi mama yemeli. Veterineri değiştirmem jedimin hayatını kurtardı.
Benim kedimde struvite taşlarıydı. 4 gün serum verildi, idrar torbası yıkandı ve sonda takıldı. Virbac 1 struvite taşı çözücü nama ile başladık. Anxak asidik taşa dönüşmeden virbac 2'ye geçmek gerekiyor. Doğru veteriner doğru tahlille belki siz virbac 2 ile başlarsınız.
Taşları eritecek tıbbi mama vermeden sadece antibiyotik sorunu çözmez.

Palyaco
Palyaco

218519

Kizilcik takviyesine başlayın 1 yemek kaşığı kizilcik 1 şu bardağı sıcak su 20 dakika bekletin press makinesinde süzün ve kedi çorbası alın hergun 1 çay kasigi verin tamamen dökecek ve rahatlicak

Merhaba, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Proplan urinary mamaya başladık. Alışması biraz zor oldı 2 gün boyunca mama yemedi zorla su içirdim. Vet eski mamasıyla karıştırmamızı söyledi öyle yaptım bir de verdiği bir toz vardı ismini bilmiyorum bir kapta verdi pirinç tanesi kadar mamasının üstüne dökmemi söyledi. İlaçtan iğreniyor kızım ama tozu yalıyor bir sorun çıkarmıyor. Hapı da bir şekilde yutturuyorum. Salı günü kontrolümüz var kesinlikle tahlil isteyeceğim. Aynı zamanda ilk günkünden çok daha iyi durumda sadece sabahları çok ağrısı oluyor öğle vaktine kadar sürekli tuvalete gidip geliyoruz sonrasında rahatlıyor. Umarım süreci çabuk ve yavrum daha acı çekmeden atlatırız. Salı günü tekrardan güncelleme yapacağım durum hakkında belki bu durumu ilerde yaşayacak (umarım olmaz ama) biri olursa yardımcı olmak amacıyla.

Bugün kontrolümüze gittik her şey çok güzel sadece 1 kristal görünüyor, enfeksiyon neredeyse 0 a inmiş ve mesane duvarı da düzelmeye çok yakınmış. İlaçlarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Proplan bitene kadar devam edeceğiz sonra maddi durumdan dolayı biraz daha düşük fiyatlı bir klinik urinary mamaya geçiş yapacağız. O mama bittikten sonra da n&d mamaya geçeceğiz büyük ihtimalle ama belli değil. Suyunu içiyor, mamasını yiyor. Tuvalette hala biraz zorluk çekiyor ama ilk günden çok çok çok daha iyi durumu. 1 hafta sonra kontrolle tekrardan güncelleme yapacağım.

gece18
gece18

12995

Merhabalar, soruma yanıt alamadım lakin tekrar sormak istiyorum. Kediniz hangi mamayı tüketiyordu? Ve mamayı ne kadar sürede kullanıyordunuz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 567 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR