Kedimin İshal Olup Olmadığını Nasıl Anlayabilirim ?

mervee1395
mervee1395

329 Puan

Merhaba, ilk kez kedi sahiplendik ve bize geldiğinde dış paraziti olduğunu gördük. Veterinere götürüp iç dış parazit yaptırdık. Kedimin ishal olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? Kakasını kuma yapıyor ve yapar yapmaz da üzerini kapatıyor. O yüzden göremiyorum. Gündüz de çalışıyorum gündüz yaptıklarını hiç göremiyorum zaten. Ancak akşam birden fazla kez tuvalete gittiğini görüyorum. İshal olabilir mi ? Tuvaletini yaptığı sırada yaklaşıp bakamıyorum da çünkü baktığımı görünce hemen yarıda bırakıp kaçıp gidiyor. İlk kez kedi bakıyorum yanlış bişey yapmaktan çok korkuyorum

5 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Üstünü örtse de temizlediğiniz zaman anlaşılıyor şekilli silindir şeklinde değil de şekilsiz dağınık bir görüntü oluyor.

Gizem8822
Gizem8822

110952

Temizlediğiniz zaman poşete koyduğunuzda poşetle kakaya dokunduğunuzda anlarsınız. İshal olduğunda kaka şekilsiz oluyor

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Yani ishal olduğunu anlamak çok basit aslında sık tuvalete çıkma ve normal biz insanlardaki gibi cıvık gelmesi bir şekilde gelmesi mutlaka ama mutlaka her tuvalete gidişinde peşinden gidin ve izlemeye çalışın bir şekilde yoksa başka türlü anlayamazsınız diye düşünüyorum birde benim kedim ishalken karnından yüksek ses geliyordu.

Fundice
Fundice

2100

Farkettirmeden bakin gizli bir şekilde öbür türlü rahatsiz oluyorlar yani benim kedim de öyle onun disinda kedi kakasi ne cok yumuşak ne de cok sert olmamalım. Düzenli olarak kumunu temizlediginizde anlarsiniz aslinda normalden daha cıvık bir kivamdaysa ishal olabilir yine de yaptigi sirada izlemek daha faydalı olacaktir.

mervee1395
mervee1395

329

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Henüz 2 -2,5 aylık olduğu için sık tuvalete çakabileceğini düşünmüştüm ancak biraz sıkmış sanırım. Bugün çok daha az gitti tuvalete iyiyiz şükür 🙏🏼. Sanırım iç parazit ilacı ve yaş mama tetiklemişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 237 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR