Bu Minnak Az Kilo Alıyor

byzkpln
byzkpln

4731 Puan

Merhaba petlebi ailesi ❤️


Elime sonradan gelen yavrulardan diğerlerini sahiplendirdim ve bu bebeğimle kendi 6 aylık kedim kaldı. Yalnız bu yavru az kilo alıyor gibi. 2 gün önce tarttığımda 773 gr’dı bugün tekrar arttım ve 826 gr. Ortalama 1-1,5 aylık pek anne sütü almamış ve süt annede bulunamamış süt tozu ve tavuk ile beslenmişti .Şimdi kuru mamaya alıştırmaya çalışıyorum tavuk ve suyundan kuru mama veriyordum. Biraz dışkısı yumuşamaya başladı kitten kuru mamamız ton balıklı tavuk suyuyla vermem etkiledi mi bilmiyorum ishal değil sadece yumuşak yapıda. Şimdi toparlayım konuyu hemen bu yavru 2 günde 50 gram almış sadece. Benim kendi kedim bana geldiğindede boyut olarak bu bebek kadardı 1100 gr dı gelişiminde bir sorun mu var merak ettim. Birde kendi kedim aşırı asabi 😬 oda 6 aylık ve yavruyu gördüğü zaman saldıracak diye korkuyoruz hemen koşarak üstüne gidiyor ve biraz biraz ısırıyor yavruda bağırıyor ama yinede yavru oynamak için yanına gidiyor. 3-4 gündür ayrı odalarda tutup koku transferi yapıyordum. Kapının altından birbirlerinede 2 gündür pati uzatınca bugün bi araya getireyim dedim yavru ilk gün tıslıyordu artık tıslamıyor ama yinede saldırır canını acıtır diye korkuyoruz yavru önünde yatıyor kur yapıyor bizimki direk ağzını açıyor 🥲 Şuan zamanı mı anlaşıyorlar mı anlaşamıyorlar mı anlamıyorum kendi kedimde bir tuhaf oldu sürekli miyavlıyor az oyun oynuyor ve sadece yavrunun odasının önünde bekliyor.. Her türlü öneriye açığım açıkçası bu durumlara fazla kafa yorduğumdan bunalmış durumdayım.


Yavrunun resimlerini paylaşıyım zayıf mı sizce


7 CEVAP

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

İkisine de zaman verin kendi haline bırakın benim kızımda böyleydi sonradan kilo aldı bebekken nd kitten yedirmiştim aminosol ile birlikte ikisi çok güzel kilo aldırıyor kesinlikle tavsiye ederim. Guncel

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

1 1,5 aylık olduğunu yazmışsınız. Kuru mama için çok küçük. Bol bol haşlanmış tavuk, haftada bir ciğer/balık yedirirseniz kilo alır.
Arada bir haşlanmış yumurtanın sarısı ve jiteli taş mama da olabilir.
Kediler etobur ve kuru mama kesinlikle sağlıklı değil.
Yavru biraz daha büyüyene kadar ayrı tutun ve kontrollü bir şekilde biraraya getirin. Yavru stres yaşamasın.
Sağlıkla kalın.

byzkpln
byzkpln

4731

Hills kitten kullanıyoruz taneleri küçük olmasına rağmen minik olan pek kıramıyor elimle kendim kırıyorum o zaman yiyebiliyor. Çok minik taneli kuru mama gerekiyor sanırım. O zamana kadar tavuk suyu ile kuru mama karıştırıp vericem. Yaş mama çok sevmiyorum veterinerim önermemişti benim ilk kedimde yaş mama yüzünden ishal olmuştu. Büyüyene kadar vermeme kararı aldım. Onun yerine tavuk yada et haşlayıp tuzsuz bi şekilde takviye ediyorum. Aydınlatıcı yorumlarınız için teşekkür ederim 💕

Palyaco
Palyaco

218519

Kuru mamayi toz haline getirin yavru kedi kedi çorbası veya süt tozuna ekleyin

sultansbutler
sultansbutler

12552

kuru mama vermeniz de sorun olabilir. fotoğraftan tam anlaşılmıyor ama bana yaşı küçük geldi. yaş mama veya kuru mamayı püre şeklinde vermek daha fazla yemesinde yardımcı olabilir. kuru mamaya sonradan geçirirsiniz.

simsim1713
simsim1713

4243

Ben de kedimi 1.5 aylıkken sahiplenmiştim ve 450 gramdı.
Hatta 2 aylıkken aşı için veterinere götürdüğümde 500 gramdı, kilosu çok az birkaç hafta eryeleyelim demişlerdi. Tüm doları 2-3 hafta ertelenerek yapıldı.
Kuru mama yemiyordu. Yaş mama yemiyordu. İlk kedim olduğu için tecrübesizdim. İnternette yoğurt sevdiklerini okuyup yoğurt vermiştim onu yemişti.
Sonra veterinere gittim süt tozu almak için ama gerek yok kuru mamaya alıştır dedi. Ezerek ve suyla ıslatarak vermemi söyledi.
Yine yemediği için mecburen çay kaşığıyla zorla yediriyordum. Ama 2 gün sonunda kendi isteğiyle yemeye başlamıştı. Sonra malt takviyeleri, viyo kedi çorbası, kitten paste ve paket arkasında yazandan biraz daha fazla kuru mama vererek kilo almasını sağladım. 3.5 aylık civarındayken normal kiloya ulaşmıştı.
Şu an 15 aylık ve 5 kilogram :))

Merhaba, ne kadar doğrudur bilemiyorum ama yabancı sitelerde araştırma yaptığımda, bu kilo konusu ile ilgili, iki aylık kedi 2 pound, 3 aylık kedi 3 pound olmalıdır ve normali budur yazıyor. https://bondvet.com/b/kitten-growth


2 pound, yaklaşık 900 gr'a, 3 pound da 1.3 kg'ye denk geliyor. Yani bu yaşlardaysa ve bu kiloya sahipse normal olduğu söyleniyor.


İsterseniz bir veterinere göstererek vitamin takviyesi vs gerekip gerekmediği konusunda danışabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 309 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR