Erkek Kedi Kısırlaştırma Veteriner Hekim Önerisi

Yaklaşık 7 ay kadar önce sokakta gördüğüm fazlasıyla ürkek ve korkmuş olduğunu gördüğüm Maine Coon cinsi kedimi öğrenci olmama ve maddi olarak zaten zorlanıyor olmama rağmen sahiplenmiş bulundum. Bu zamana kadar maddi yetersizlikten dolayı veterinere götürmedim. Evde kendim kilosuna uygun olarak iç paraziti için oral yolla hap verdim. Onun dışında birşey yapmadım. Şuan biraz bütçe ayırabildim ve öncelik sırasına göre yapılması elzem olan aşılarını yaptırıp iyi bir klinikte kısırlaştırma operasyonunu da yaptırmak istiyorum. Son 3 aydır kızgınlık döneminde ve çiftleştirmedim. Anestezi için çekincelerim de var, kedim maine coon cinsi iri bir kedi ve 7 kg ağırlığında. Öncesinde hangi aşılarını olduğunu bilemiyorum fakat sokağa terk edilmiş bir ev kedisi olduğunu düşünüyorum. Bana öncelikle hangi aşıları yaptırmam gerektiği konusunda ve kısırlaştırma işlemi için hangi veteriner hekimi tercih etmem gerektiği hakkında bilgi verip yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..


5 CEVAP

Deniz1741
Deniz1741

10927

Merhaba kedinize daha önce hiç aşı yaptırmadıysanız bence mutlaka karma aşısı ve kuduz aşısı yaptırmalısınız. Hatta karma aşı daha öncelikli. Kısırlaştırma içinde gaz anestezi yöntemini uygulayan vet kliniğini tercih etmelisiniz. işlemden önce de hemogram biyokimya gibi testleri yaptırmalısınız bu ameliyatın güzel geçmesi sağlığı için önemli. Ve artık kısırlaştıma işlemi estetik dikişlerle 1-2 cm kesiklerle yapılabiliyor buda iyileşme için çok daha rahat oluyor.

Hangi şehirdesiniz bilemiyorum ama eğer Ankara ise ayrıca Keçiören’e yakınsanız Tepebaşı veteriner kliniğini öneririm. Veteriner hekim Ezgi hanım her konuda sizi bilgilendirebilir. Eğer maddi durumunuz yeterli değilse kısırlaştırma işleminden önce aşıları yaptırmanızda yardımcı olabilirim sanırım en önemlisi karma aşı. ben de
oraya gidiyorum hep. Klinikten memnunum.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Soruda belirtmeyi unutmuşum Ankara Altındağ Güneşevlerdeyim, yakın olur sanıyorum. Bu söylediğiniz klinikte gaz anestezi yapılıyor mu peki bilginiz var mı veya daha önce kısırlaştırma yaptırdınız mı kedinize? Bir de sanırım gaz anestezi ücreti daha yüksek pek bilgi edinemedim bu konuda netten araştırma yaparak, siz biliyor musunuz ücret farkı çok mu?

Lavinia17
Lavinia17

13782

merhaba
ankara keçiörende patiska veteriner kliniğinde iki erkek kedimi kısırlaştırdım çok ilgililer sağ olsunlar ve memnun kaldım.
ilk önce kan testi ve röntgene bakıyorlar ona göre ameliyata alıyorlar.
sabah 10-11 gibi bırakıp 1700-1800 gibi almıştım sanki hiç ameliyat olmamış gibi devam ettiler.
hatta büyük kedim biraz delidir dolapların üstüne çıktı,kapılara çıktı ameliyat olduğu gün :)
biz 900 tl gibi bi ücrete kısırlaştırmıştık size uygun olursa googleda numaraları var iletişime geçip konuşursunuz

Lavinia17
Lavinia17

13782

ayrıca aşılar konusunda şunu söyleyim
benim ilk kedim başka bir klinikte sahte aşı yapmışlar bunu öğrenince hayal kırıklığına uğramıştım.
ikinci kedimi 6-7 aylıkken sahiplendik ve hiç aşı olmamıştı o zamanlar hiçbir klinikte karma aşı yoktu ben de tesadüfen patiskayı buldum sahte aşı olduğu için bu endişemi onlarla paylaşmıştım.
ilk önce aşı şişesini barkodunu ülkedeki aşı listeleriyle kıyaslayıp öyle aşı yaptırdım sonra kendileride bana isterseniz şişeyide verebiliriz dediler ben de tamam dedim şişeleride aldım :D
karma 3 doz(önceden 2 dozdu ama yavaş yavaş 3 doza geçiliyormuş bunu fakültede söyledi daha sonra 10 farklı kliniğede teyit ettirdim:D),1 doz kuduz aşıyı öneriyorlardı eğer 2 kediniz varsa ve kediniz dışarıya çıkıyorsa lösemi aşıyıda tavsiye ediyorlardı o da 2 dozdu yani öyle hatırlıyorum size uyarsa görüşürsünüz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 296 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR