Kediden Salya Gibi İltihap Akması

woyenaf
woyenaf

813 Puan

Öncelikle bu şey sarı, iltihap gibi. Az yetişkin kedimin sol alt dişi böyle. Ben birkaç kez peçete ile temizledim ama yine oluyor. Üstelik o sümüksü yapı gibi akıyor ve o bölgedeki boynu, abartısız patilerine kadar hep ıslak, yapış yapış. Ben peçete ile sol alt dişi, çenesinin orayı iyice temizledim ama dediğim gibi yine oluyor. Canı yanıyor, yani bağırıyor ve bende çok sıkmıyorum zaten. Ama yemek yerken bile böyle ağzını sürekli kasıyor, hareketler yapıyor. Belli orada bir ağrı var. Sanırım o dediğim bölge ağrıyor. O yüzden katı bir şey vermiyorum. Ya yaş mama ya da tavuk kemiği alıp üstündeki beyaz etleri tırnağımla sıyırıp veriyorum ya da tavuk derisi ya da süt içine ekmek içi doğruyorum. Ama bu kendi kendine geçmez. Tedavi görmesi şart. İlerisi olmadan ne yapmalıyım? Sokak kedisi bu arada.

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128190

Veterinere gidecek durumunuz yok mu? Yoksa amoksisilin etken maddeli bir antibiyotikten sabah akşam tok karna içirmeniz gerek mercimek kadar. Amoklavin ya da augmentin olabilir. Bir de ağız spreyi almanız gerek.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Veteriner tedavisi şart gibi. Eğer gidecek durumunuz yoksa en azından veterinere danışıp bana bir yol gösterin ne kullanayım eczaneden alabileceğim bir ilaç varsa alayım diyin. Yardımcı olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 212 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR