Barınaktan Kızımı Almalı Mıyım?

woyenaf
woyenaf

813 Puan

Beslediğim sokak kedilerimden en eski kızım, yaklaşık 7 yıldır benimle olan kızım 4 gün akşam üstü yemek saatinde gelmedi. 5. gün geldi ve halsiz, incelmiş ve çok zayıf idi. Bende yumuşak tavuk kemiği ve derisi verdim ama isteksiz yiyordu. Resmen yesin diye elimle çok uğraştım. Ama baktım olmayacak, bende belediye barınağına verdim. Aslında açıkçası iyi olduğunu düşündüğüm için verdim. Yani aşıları olur, tedavi olur, kısırlaştırılır, sürekli yemek ve su bulur diye o kadar da çok üzülerek vermedim. Ama 2 aya yakın bir süre geçti ve hala aklımda... Şimdi yaşıyor mu, iyileşti mi bilmiyorum ama barınağa gidip kızımı alsam ve yine sokağa bıraksam adapte olur mu? 5 yıllık bir kedim daha var, o hala var. Onlar kavga etmezlerdi ve tanışıyorlardı. Ama diğer kediler hep yeni. Orada mı mutludur yoksa alıp sokağıma mı bıraksam mutlu olur? Tabi inşallah iyileşmiştir. Eğer al ve sokağa bırak derseniz sizi dinleyeceğim. Fakat dediğim gibi hayatta mı bilmiyorum, eğer öldü derlerse yıkılırım. Ama sahiplendirildiyse bağrıma taş basarım, ki keşke hepsi sahiplenilse, daha iyi bir hayatları olsa...

5 CEVAP

Selenay1
Selenay1

11443

2 ay boyunca neden gidip kontrol etmediniz ki böyle bir şeye izin vermeleri lazım

aslihan_e
aslihan_e

128247

Barınakta aşı yapmıyorlar ki, kısırlaştırmıyorlar bile, iyileşirse atıyorlar geri. Orda sadece engelli, bakıma muhtaç hayvanları tutuyorlar.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Barınakta kedileri tutmuyorlar. Eğer iyi bir barınaksa tedavisini yapıp salıyorlar ama bu çok nadir. Genelde diğer hasta hayvanların arasında iyice mahvolup gidiyorlar..

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Türkiye'nin en kalkınmış ilçelerinden birinde, yerleşik Avrupa'lıların ve bilinçli hayvanseverlerin desteklerine rağmen her gittiğimde aylarca kabus görmeme sebep olan ve beni insanlığımdan utandıran barınak gibiyse, o Canı sizden alıp ya yolda bir yere bıraktılar, ya da uyuttular.
2 haftada bir kilolarca yaş ve kuru mama götürdüm/gönderdim fotoğraflarını aldım. Ancak tanıdığım ve tanımadığım 4 farklı insan, mamaların satildığını söyledi. Bir çalışanın işine son verildi, anxak çürük elma zarar vermeye devam ediyor.
İki veteriner sabahtan akşama kadar kısırlaştırma yapıyor. Bir sözümona veteriner/çürük elma karnını kaşıyor, geleni gideni azarlıyor.
Annesiz gözü yeni açılmış yetişkin kedilerle beraber yerler ishal ve yavrular bu ortamda sürünüyorlar. 10 kutu kaliteli süttozu götürdüm. Çalışanlar besleme yapmadıkları gibi, çürük elma başta olmak üzere gönüllü/kamera kabul edilmiyor.
Barınaktan evime gedirdiğim annesiz ve hasta yavru kedilerden beşi de hayata tutunamadılar.
Belediyenin Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı ile görüştükten ve Hayvanları Koruma Derneği'nin de katkısıyla biraz düzelme oldu. Ancak çürük elmayı kim koruyorsa emeklerin çoğu boşa gidiyor.
Diğer barınaklar da böyleyse ve başka hiçbir imkan/seçenek yoksa tabii ki sokaklar...
İnsan evladını nasıl bilinmeze terkeder!!
Nasıl gidip bir bakmaz, sormaz, soruşturmaz!!
O Can ordaysa kurtarın. Yoksa başka bir Can kurtarın.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İnce dediğiniz tavuk kemikleri de kedilerin boğazında dağılıp ölüme kadar götürebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 277 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR