Kedimde Kıl Dönmesi Meydana Geldi. Daha Önce Hiç Başına Gelen Oldumu ?

Berkanatly
Berkanatly

245 Puan

Öncelikle merhaba, kedimin bir gün vücudunda yaladığı yeri kontrol etmem sonucunda, sivilce gibi bir ucu farkedip, acilen vetiriner hekimine kontrol amaçlı götürdüm. Başta kedimde bioline catnip isimli kedi otunun derisine girmiş olma ihtamalini paylaştı ve çıkarmak için içeride madde kalmasın diye küçük bir kesik açmalarını gerektiğini ilettiler. Sedasyon ile kedimi uyutup operasyonu gerçekleştirdiler ve kedimin derisindeki sivilce görünümlü şeyin kıl dönmesi kaynaklı olduğunu ilettiler. Fotoğrafını ekledim. Ve aynı şeyin tekrarlama olasılığının olduğunu ilettiler. Ardından açılan yara için 2 dikiş atıldı. Kedim uyandığında evine getirdim ve gece dikişli bölgesini yalayıp tek dikişini açılmış gördüm. Ardından hemen tekrardan veteriner hekimine gittim ve diğer dikişide açıp, 2 zımba yaptılar ve kedim çok acı çekti. Bu duruma çok üzüldüm. Sonrasında kedime boyunluk taktılar. Bunu önceden neden yapmadıkları hakkında hiç bir bilgim yok. Yeni kedi sahiplenen biriyim ve bu durumlarda neyin yapılıp, neyin yapılmaması gerektiği konusunda bilgi sahibi değilim. Veteriner hemiminde yazdığı ilaçları sizinle görsellerde paylaştım. Durumumu sizinle paylaşmak, aynı durumu yaşayan kişilerin görüşlerini almak ve bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...


2 CEVAP

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ben kendim yaşamadım yaşayan birini de duymadım ama kedilerde kıl dönmesi, kıl kökü iltihabı gibi deri hastalıkları görülebiliyor. Attığınız 2. fotoğrafı ben insanlardaki kıl kökü iltihabına çok benzettim. Bunu önlemek için sizin fırçalamanız kedinin de yalanması lazım sürekli, çok geçmiş olsun atlatmışsınız zor da olsa.

aslihan_e
aslihan_e

128532

Allahım gün geçmiyor ki bu hastalık benim kedime gelmesin, bu da mı varmış demediğim. Kıl kökü iltihabı olsa bir şekilde tedaviyle geçer ama bu ameliyatlı falan. Geçmiş olsun, ilk kez bu forumda okudum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR