Kedinin Kum Yerine Evin Belli Bölgesine Pislemesi

Gecekiz
Gecekiz

702 Puan

Arkadaşlar , kedim 10 aylık ve bazen kapının önündeki paspasa dışkısını yapıyordu bende kum kabına yetişemedi o an yapmak zorunda kaldı belkide diye çok üzerinde durmadım çünkü kum kabini sorunsuz kullaniyordu fakat son3-4 gündür hem dışkısını hemde idrarıni paspasa yapıyor :( Neden böyle bir davranış sergilediğini anlayamadım daha önce böyle bir durum deneyimleyen oldu mu nasıl bir yol izlediniz acaba ?

4 CEVAP

muffinthecat
muffinthecat

2532

İlk olarak sorunun fiziksel mi yoksa psikolojik mi olduğunu tespit etmeye çalışın bence . Kısırlaştırma yapmadıysanız idrar yapması ondan kaynaklı olabilir. Onun dışında stres altında ya da sinirliyse bu davranışları gerçekleştirebilir. Kum kabıyla, kum kabının yeriyle ya da kumla alakalı bir sorun da olabilir. (Birr sürü ihtimal var :(:(:)


Benim erkek kedim de olur olmadık yerlere idrarını yapıyordu. Veterinere götürdüm ve böbrek hastası olduğunu öğrendik. Sizin de veterinere danışmanızı öneririm.🌸💗

aeri-l
aeri-l

112416

Kum kabı ufak geliyordur belki boyutları nasıl?

Gecekiz
Gecekiz

702

Kedim dişi fakat sanırım dişi kedilerde böyle davranislar sergileyebiliyormuş kızgınlık döneminde. Kızgınlık belirtileri geçeli 1 hafta oluyor belki onun etkisi olabilir diye düşündüm. Onun dışında günlük temizliyorum kum kabini ve boyutu küçük değil. Yinede veterinere danişacagim sanırım teşekkür ederim :)

Gecekiz
Gecekiz

702

Paspasi kaldırdım belki kokusu sinmiş de orayı bölge edinmiştir diye güzelce silip temizledim , bu sabah yine aynı bölgeye yapmıştı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 312 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR