Kısırlaştırma Sonrası

aeri-l
aeri-l

112416 Puan

Selamlar, erkek kedim bugün kriptorşidizm ameliyatı yapılarak kısırlaştırıldı. Yarın inşallah teslim alacağız. Bu süreçte yapılması gerekenler nedir? Gaz anestezi oldu ama dikişler estetik değil diye biliyorum. İlk günler bağışıklık destekleyici ürünler ve bol bol yaş mama vereceğim. Kum olarak ben hep bentonit kullanırım fakat aynı operasyonu geçiren bir arkadaşla sohbetimiz sırasında dikişler alınana dek silika kum kullanılması tavsiye edildiğini söylemişti. Silika kumlardan almalı mıyım sizce? Ameliyat sonrası süreç hakkında da vereceğiniz tavsiyeler olursa çok sevinirim.

7 CEVAP

Veraxi
Veraxi

473

Bende erkek kedimi kısırlaştırdım zaten çok basit bir ameliyat dikiş bile yok hatta ameliyat sonrası alıp eve götürebilirsiniz yakalık bile takmak zorunda değilsiniz ben direkt eve götürdüm oğlumu narkozdan sersem oluyorlar ilk gün odasına kapattım birkaç kez kustu narkozun etkisinden ki gayet normal ameliyattan sonra hemen mama vs vermeyin bu onları daha çok kusturur biraz aç kalmalarında bir sıkıntı yok ertesi gün zaten gündelik yaşamına geri döndü mamasını falan verdim tuvalet olarak ince taneli bentonit kum kullanıyorum bir sıkıntı olmadı. Benim herkese tavsiyem ameliyattan birkaç gün önce kedinize vitamin takviyesi yapın ve kan testi yaptırın. Biz iyi ki yaptırmışız kedim kan testi sonucu çok susuz olduğu çıktı ve ameliyat ertelenip birkaç gün serum yolu ile sıvı takviyesi aldı.

teddybal
teddybal

123878

Silika kumlar çok zararlı, kullanıma lüzum da yok zaten, ameliyat olduğu gün kum kabını boşaltıp yıkayın sıfırdan kum koyun yeterli.

aeri-l
aeri-l

112416

Arkadaşlar bizim erkek kedimiz kriptorşidizm ameliyatı oldu yani dişi kedi gibi karnı yarıldı dikişleri göbeğinden testisleri içerideydi çünkü, teşekkür ederim yorumlarınız için. Silika konusunda benim de kafam karışık yarın bir veterinere soracağım. Bugün ultrasona girdi bu arada testislerin yerini saptayabilmek için ve böbreklerine bakıldığında veteriner koronadan şüphelendi bu yüzden bağışıklık güçlendirici ürünler kullanın dedi. Korona test sonucu gelmesi birkaç gün sürebiliyormuş ama hemogram kan testi sonuçları iyi çıktığı için bugün ameliyata girdi.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Silika kumlar zararlıdır. Tavsiye etmem. Geçmiş olsun.

Seydacelk
Seydacelk

4610

Yaralar tam anlamıyla iyileşene kadar kumunu her gün temizlemenizi tavsiye ederim özenle, mikroba açık oluyorlar onun dışında her kedi farklı atlatabiliyor benim kızım ertesi gün oraya buraya zıplamaya başladı kafasında kocaman koruyuculardan olduğu halde o yüzden habire önünde durup onu engellemeye çalışıyordum. Bir arkadaşımın kedisi de çok ama çok sakin ve hep uyuyarak geçirdi bu dönemi. Onun için en iyisini yaşayarak öğrenebileceğinizi düşünüyorum

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bence silika kum almanıza gerek yok, bağışıklık güçlendiri ürünler iyi gelir. Kedinizin su içimini de olabildiğince artırmaya çalışın derim. Karnında kesik olduğu için çok fazla hareket etmemesi iyi olur en azından dikişler alınana kadar hareket alanını kısıtlayabilirsiniz. Geçmiş olsun umarım her şey çok güzel geçer uzun sağlıklı mutlu bir ömrü olsun

HepsiPati
HepsiPati

5147

Çok abartılmış. Erkek kediler dişilere göre daha çabuk atlatır. Ben çok kısırlaştırma yaptırdım. Hiçbirine böyle şeyler yapmadık. Aynı gün alır gelirim eve. Bazen biraz kusarlar,biraz sesem olurlar,ertesi gün hoplayıp zıplamaya başlarlar. Rutini ne ise ona devam edin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 252 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81804 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR