Lütfen Bilen Acil Yazsın

Arkadaşlar merhaba. Şehir dışında öğrenciyim. Kyk yurdunda kalıyorum. Yurdumuz dağın başında. Yurt içerisinde beslediğim 8-9 tane köpeğimiz var. Bugün bir tane yeni bir köpek fark ettim. Ve suratının her tarafı kene dolu. Daha önce hiç köpek beslemedim bilgim yok. Veterinere götürmem imkansız yavru değil çünkü. Aracım yok. Veterinerler yazdım bulunduğum şehirdeki, iç dış parazit 2 sefer kullanılırsa fayda eder dediler. Doğru mu ? Keneleri çıkarmadan yapılan iç dış parazit etki eder mi ? Bilen yazarsa çok sevinirim

9 CEVAP

martuyl
martuyl

12408

Bizim kampus de köpek dolu ve ordan edindigim bilgiye dayanarak universitelerde haydost (yani hayvn dostları) dernekleri oluyor, biz bu gibi durumlarda onlara yazıyoruz, onlar ya kendi ekibinden birilerini yolluyor ya da kampus dışıysa sizi bu konuyla ilgilenen başka birimlere yönlendiriyor ve sistem bayagı iyi işliyor. Dış parazit uygulanırsa falan demişler de alakası yok. Resmen başlarından savmışlar. O kenelerin çıkarılması lazım.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kene dış paraziti ensesine damlatın. Mevcut keneleri öldüren kene spreyi varmış. Birkaç gün önce bir veteriner önermişti.
Yüreğinize sağlık. Herşey gönlünüzce olsun.

Şu an elimden gelen sadece bu. O ilaç tek ümidim. 10 gün sonra evime gideceğim. Böyle çaresiz bırakmak istemiyorum. İlacı verip gözlemleyeceğim. Umarım kurtulur çocuk.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kene çıkarmak için özel cımbız var. Ancak eczaneden/veterinerden alırken size cımbızı nasıl kullanacağınızı anlatsın Kene kafası ve gövdesiyle beraber dışarı çıkarıldıktan sonra bir taşla ezilmeli. Keneyi çıkardığınız yere tentürdiyot sürersiniz
Dış parazit damlası bir ay keneden korur.
Geçmişte kullandığım tasmalar bir işe yaramamıştı. Güncel durumu bilmiyorum

Evet cımbızla çıkarıldığını duydum. Fakat dediğim gibi hiç köpeğim olmadı ve 3 bin kişilik bir yurtta bunu kendim tek başıma yapmaya cesaret edemiyorum. Keneyi içeride bırakmaktan ve köpeğe iyice zarar vermekten de çok korkuyorum. İmkanım olsa şu an o köpeği coktan bir veterinere götürmüştüm. Tek ümidim damla dediğim gibi. Ağzı, yüzü, gözünün üstü bile dolu hayvanın. Onu öyle gördükçe kahroluyorum.

Keneyi eldivensiz çıkarmayın cımbız veya kene çıkartma aparatı kullansanız bile.

Maalesef bizim okulumuzda böyle bir sistem yok. Köpek yurdumuzda kalıyor zaten. Hep kendi çabalarımızla besliyoruz. Bakiyoruz. Onlarda bu dağ başında sadece bize güveniyorlar. Kimse gelip ilgilenmiyor köpekle ve onu bu şekilde çaresiz bırakmak istemiyorum. Eğer parazit ilacı çare ise kendi boğazımdan kısıp her şekilde almak istiyorum. Tek ümidimdi o hap :( dağ başı olmasa merkezi bir yer olsa tasma takıp götürmeyi denerdim fakat dediğim gibi dağın başındayız.

theyusra
theyusra

16477

dış parazit tedavisi etki ediyor diye biliyorum ben ama? belki markayla alakalıdır, her dış parazit yeterince kuvvetli olmuyor çünkü. veterinerde hangi markalar varmış biliyor musunuz?

Hayır bilmiyorum. Veterinere almaya gittiğimde öğreneceğim. Mesajda kene için etkili olan bir şey olduğunu söylemişti. Umarım doğrudur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 382 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR