Kedimin Dışarı Çıkma Merakı

Acadrax
Acadrax

3237 Puan

Kedim malesef bebeklikten beri dışarıya çok merakli ve artık iki yasında sürekli apartmana çıkmak istiyor ağlıyor kapının önünde. Geçenlerde balkondan atlamış (1.kat) balkon camları bitişik oldugu şcin sineklik taktıramıyoruz hatta camı kendisi açıyor ipi çekip vücuduyla. Atlayıp bahçeye kaçmış ve başka bir kedi saldırmış iki gün halsizdi veteriner sakinleştirici verdi burnunda da tırnak izi var üç haftadır falan geçmedi. Ne önerirsiniz bu iz geçer mi ve ben bu kediyi nasıl zaptedicem

5 CEVAP

muffinthecat
muffinthecat

2532

Bilmiyorum ne kadar doğru bir yöntem ama ben kedilerimin burnu çizildiğinde teramisin merhem sürüyorum ve saatlerce yalamasın diye oyun oynatıyorum. Birkaç gün içinde de geçiyor. Dışarı konusunda da kısırlaştırma yapmadıysanız dışarı çıkmaktaki ısrarı çok normal. Benim erkek kedilerimden biri kısır diğeri değil. Diğerinin aksine kısır olanın dışarda asla gözü yok. Eğer siz de dışarı çıkarmak istiyorsanız box ya da kedi tasması yardımıyla çıkarabilirsiniz. Tabii kedilerin az bulunduğu bir yer seçmek şartıyla.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kısır değilse dışarıya çıkma istekleri artıyor. Balkonunuza bir şekilde koruma yapmalısınız çok riskli başına her şey gelebilir sonradan pişman olursunuz. Kedi psikolojisi konusunda jackson galaxy nin videolarını izliyorum kesinlikle tavsiye ederim bir bakın derim YouTube kanalında her konuda videosu var. Kedinizi olabildiğince çok oynatmak da en önemlisi. https://ty.gl/tcgv1t6fa1 Bu kedi oltalarına deliriyorlar tavsiye ederim. Bununla ilk önce bol bol oynatın mesela kul taklidi yapın hoşlarına gidiyor. Kedinizin yakalamasına izin verin birkaç saniye sonra hızlıca çekip oynatmaya devam edin. İyice yorulduğunda yakalasın ve yemek verin. Çok mutlu oluyorlar.

yelizylmz0
yelizylmz0

241

kisirlastirmama ragmen benim kedim hala ayni sekilde disari cikmak istiyor

Siyamask
Siyamask

14886

Çocuk kilitleri çözüm olacaktır. Benimki de balkon camlarına takıntılı açabiliyor. Ev 16. Katta 🥲

Acadrax
Acadrax

3237

Kedim kısır :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR