Yavru Kedim Mama Kusuyor Ve İshal

Dün aksam sahiplendiğim 1.5 aylık yavru siyam kedisi gece boyunca mama kustu ve ishal oldu. Kustuğunda mamanın yanısıra şehriye gibi şeyler de gördüm. Sahiplendigimiz kişi yaş mama yedirdigini söyledi (yavru kediler 1 kg olana kadar yaş mama verilmez) ama görüyorum ki yaş mama bile vermemişler şehriye çorbası yedirmişler yavru kediye. Kedi 475 gram çok zayıf. İlk dışkısını yaptığında gayet normaldi 2.de ishal oldu. bize geldiğinde çok fazla kuru mama yedi karnı davul gibi oldu catlayacak sandim, sonradan kusunca falan şişlik gitti. Ölecek diye korkuyorum ne yapmaliyim arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum


8 CEVAP

İlk iş veterinere götürün bugün, zaten ilk muayene ve kontrolleri de yapılmalı. Benim de kedilerimden biri geldiğinde ishali vardı, olabiliyor böyle ama tatsız durum tabii. Veterinere anlatın durumunuzu, yardımcı olur zaten. Şu an için de yoğurt ya da 1 çay kaşığını geçmeyecek kadar kefirle destek olabilirsiniz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Şehriye gibi şeyler parazit olabilir mi? Veterinere götürün ne yapılması gerektiğini söyler. Kuru mamayı yaş mamayla karıştırarak verin. Evde tavuk haşlayıp suyuyla verin. Tuz yağ hiçbir şey katmadan. İlk kez kuru mama yediyse sindirememiş de olabilir.

theyusra
theyusra

16477

1.5 aylık kedi anne sütü ve yaş mama dışında bir şey yememeli, en azından 50-55 günlük olana kadar. kuru mama da vermeyin. parazit olsa kusma raddesine gelene kadar ölmüş olurdu, yavru kediler o kadar parazite dayanamaz ama varsa bile ciddi bir seviyeye ulaşmış demektir acilen ciddi bir müdahale gerekir. hasta değilse dahi veterinerinizden yavru kedi vitamin takviyesi isteyin (vedavet olabilir) mutlaka gelişimi geri bir kediye benziyor çünkü.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Vakit kaybetmeden veterinere götürün. Hemogram yapılır. Bağışıklığı düşükse bağışıklık güçlendirici enjekte edilir. Enfeksiyon varsa tedavi edilir. Su kaybı varsa serum verilir.
1,5 aylık yavruya kuru nama verilmez.
Haşlanmış tavuk göğsü ve haftada bir haşlanmış yumurta sarısı.
İshali geçtiğinde schesir, nd, natura, nutri feline gibi kaliteli yaş mamalar, haftada bir ciğer/balık
İçeriği çok kaliteli görünen marka mamalarla beslediğim 9 yaşındaki kedimi böbrek yetmezliğinden tahayyül edilemez acılar içinde can verdi.
9 yaşındaki kedim idrar torbası ve yollarında struvite taşları nedeniyle aylarca tedavi gördü.
Kediler etobur. Birkaç ay sonra kuru mama vermek zorunda kaldığınızda et oranı yüksek, ham kül oranı düşük, glutensiz, tahılsız, tatlandırıcı içermeyen mama olmalı.
Suzionline'da mamalar hakkında faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
Yavrucakla sağlıklı uzun ömürler dilerim

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bağırsaklarda tıkanıklık/yabancı cisim olabilir. Karnı şiş bir sokak kedisinin röntgenini çektirdiğimde tıkanıklık görüldü

İshal kediye tavuğun sadece yağsız olan göğüs etinden yedirin.

gabomb
gabomb

2614

dedikleri gibi şehriye gibi şeyler yüksek ihtimal iç parazit ve yavru kedilerin karnındaki şişlik çoğunlukla iç parazitten kaynaklı oluyor. acilen bir veterinere götürün

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

vete goturun hem ilk muayenesi yapilmali zaten, bir de sehriye diye yazinca siz,benim de direkt aklima ic parazit geldi, cok ufak daha ishal cok yorar onu, vakit kaybetmeden götürün. benim yavrumda 3aylik falandi ishal olmustu, aci cektigi o kadar belliydi ki gozlerinden.cani aciyor onun , lutfen vakit kaybetmeyin derim ben. hemen götürun.

2 yıl aradan sonra yazıyorum.. kedim hala bizimle arkadaşlar🥹💞 önceki evinde ev yemeği yediriyorlarmış biraz üstlerine gidince itiraf ettiler. Veterinere götürdük aşıları yapıldı derken mamaya da alıştı kedimiz. Şimdi 2 yaşını bitirmiş sağlıklı ama minyon bir kedi😻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 313 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR