Acil Bakabilir Misiniz?

Mirabonibon
Mirabonibon

113987 Puan

Kedim kuru mama yerken canı acıyormuş gibi sesler çıkarıyor ve yediği şeyi çıkartıp tekrar yiyor veterinere gideceğiz ama buradan da sormak istedim kuru mamayı yemeyi baya azalttı yumuşak şeyler yerken de aynı sesleri çıkartıyor ama ilk başta sesler çıkartıyor biraz yedikten sonra çıkartmıyor ses. Dişleri falan mı ağırıyor acaba diye baktım dişleri bembeyaz biraz bile sarılık yok ama diş etleri kırmızı. İlk aldığımızdan beri kırmızıydı diş etleri ama hiçbir sorun yoktu yeni oldu sizce neden?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128411

Büyük ihtimalle bir sorun var, ya dişte ya diş etinde. Bazen ufak bir aft çıksa yemeyi bile kesebiliyor kediler. Kedimin biri yemeyi tamamen kestiğinde hastalandı diye korkudan ağlarken ağzında minicik bir aft olduğu ortaya çıkmıştı. Kedilerin dişleri kökten çürümeye başlıyor yani dışardan görülmeyen ama kökte oluşan bir problem de olabilir, bazen ultrasonda bile çıkmıyor ama sonradan iyice çürüyünce ya da kırılınca belli oluyor. Kedilerde gingivit ciddi sayılabilecek bir sorun, kronikleşirse zamanla diş çürümeleri oluşabiliyor. Kızarıklığın nedeni gingivit olabilir. Veteriner antibiyotik tedavisi başlayabilir ya da sadece bir sprey falan da verebilir.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Diş etlerinde gingivit var büyük ihtimalle zamanla da artmış ve mama yerken zorlanacak hale kadar gelmiş. Zamanla daha da kötü olur hiç yemek yiyemeyebilir. Gingivitin nedeni bulunmakı ilk önce. Daha sonra uygun tedaviye başlanmalı. Çok geçmiş olsun benim iki kedimde de var gingivit ama kontrol altına aldık.

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Tamamdır teşekkür ederim

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Yazdığım durumu yaşayanınız varsa hemen veterinere götürün hiç vakit kaybetmeden yoksa çok daha ilerler bizimki çok ilerlemiş ve tedaviye başladık kesinlikle götürün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 234 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR