Yavru Kedim Ve Tuvalet Sorunu

Kittymemo
Kittymemo

273 Puan

Daha öncede post açmıştım bugün tekrar açıyorum. Eve geleli bir hafta oldu erkek yavru kedimiz. Yavrum iki aylık ve tuvalet problemi yaşıyoruz asla tek başına gitmiyo benimle giderse gidiyo ve bugün tuvalet yakın olmasına rağmen gidip yapmayıp parkenin üzerine cişini yaptı heryeri ciş oldu. Alışana kadar problem değildi ki kediler kuma koyar koymaz alışır diye bi tabir duymuştum acaba yavrumun sıkıntısı ne olabilir alışmadı daha kuma gitmiyo yani gitmeye alışık değil. Hamile olmasam dert etmem ama cişini yapıyosa kakasınıda yapar ve benim uzak durmam gerek yardımcı olamam yavruma bu konuda çok üzülüyorum o yüzden. Veteriner eve ilk gittiğinde mamasını suyunu toprağını bi odaya koyun alışsın demiş eşime benim gönlüm rahat etmediği için kapatmadım odaya acaba ondan felan mı diye düşünüyorum.

7 CEVAP

muffinthecat
muffinthecat

2532

Eğer kapaklı bir kum kabı varsa açık bir şeyle kum kabıyla alıştırmaya çalışabilirsiniz. Ben kedilerimi yaklaşık 2-2.5 aylıkken sahiplendim ve 1 hafta içerisinde alıştılar kuma. Yazdığınız gibi başlarda kumun, mamanın ve suyun olduğu odada kalıyorlardı. Bize alıştıkça yanımıza geliyorlardı. Ayrıca yemek yedikten sonra önce birini kuma koyup parmağımla ya da patisiyle kumu eşeliyordum. Böyle böyle kuma ve bize alıştılar.

Kittymemo
Kittymemo

273

Bende ayırdım bi odada şuan yani içim el vermediği için ayırmamıştım teşekkür ediyorum yorumunuz için

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kum kabı açık kum kaplarından olsun henüz küçük alışacaktır merak etmeyin. 2 aylık kedi çok emek ister, her seferinde kumuna koymanız gerekiyor alışana kadar

Kittymemo
Kittymemo

273

Kum kabını açık almıştık daha küçük korkar girmez alışamaz diye. Sadece bize aşına olduğundan çok miyavlıyo yani odaya koyduğumda vicdanım el vermiyo ama alışması için böyle bişey yapmam gerek sanırım. Her gittiğimde toğrağının üstüne koydum patileriyle hissetsin diye eşiştirdim kuma oyuncak koydum oynasın bi süre üzerinde kokusunu iyi hissetsin anlamında buna rağmen dışarıya yaptı.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Ayırmanız ayrı bir odaya koymanız gerekmiyor o ortama alışması içindi ama zaten 1 haftadır sizleymiş gerek yok öyle bir duruma. Sabretmeniz lazım yavru kedilerin hepsi aynı değil şak diye alışamaz. Hep gözlemleyip tuvaletini yapacağını anladığınız an hemen tuvaletine koymanız lazım

Kittymemo
Kittymemo

273

Yemeğiyle kumu aynı odada olsa işe yarar acaba ordan kokunu alıp gidip yapar mı acaba?

muffinthecat
muffinthecat

2532

Arkadaşın dediği gibi sürekli farklı odada tutun olarak algılamayın lütfen dediklerimi🙏🏻 Ben ilk 1 hafta kokuya alışsın, benden dolayı strese girmesin diye ayrı oda yapmıştım. Bir de burda bazı yorumlar görmüştüm. Çişini yaptığı zaman peçeteye emdirip kuma koyuyormuş bazı arkadaşlar. Olmadı bunu bir deneyin isterseniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 275 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82039 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR