Golden Cinsi Köpek Tıraşı Hakkında

woyenaf
woyenaf

813 Puan

Merhaba arkadaşlar, şehirde bizim bir esnafın Golden cinsi erkek bir köpeği var. 5 yılı aşkındır köpek bu esnaf abide. Esnaf abi, her yaz köpeği sadece başı ve kuyruk ucu hariç komple tıraş ettiriyor. Sizce bu yanlış mı? Bütün kış koyun gibi bir sürü tüyü var, dün gittim bir gördüm şoka girdim, alışmışım ya sene boyu, şimdi tüysüz, gıdığı, göbeği sarkık değişik olmuş... Yaşlanmış da... Resmen kırpmışlar hayvanı! :D Ama hayvan rahatlamıştır, bütün gün dışarıda duruyor, gelen geçen seviyor, bunaltıyor. Before/After bir görseniz resmen kilolarca kilo vermiş, bu köpek başka köpek dersiniz...

3 CEVAP

muffinthecat
muffinthecat

2532

Gittiğimiz veterinerde golden cinsi baya büyük bir köpüş vardı. Köpeğin tüyleri o kadar uzundu ki sarkıyordu artık. Veterinere köpeklerin de mi kediler gibi traş edilmemesi gerektiğini sorduğumda istisna türler dışında köpüşleri traş etmenin zararlı olduğunu söylemişti. İşte güneş ışınlarının cilde temas etmesi durumunda cilt kanserine bile yakalanabileceğini söylemişti. Ayrıca kediler gibi fiziksel ve psikolojik zararları olabileceğini söylemişti. Şahsen bir köpeğim olsaydı(bu tamamen benim kendi fikrim, bu konuda asla bir bilgim yok) 3 numara tarzı traş etmektense onu rahatsız eden tüyleri kırpardım.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Tüy bunların yaradılışında olan birşey o yüzden tıraş edilmesini hiç doğru bulmuyorum. Psikolojik olarak rahatsız edici bir kere. Serin yerlerde tutup, ki onlar zaten gölge gördükleri yerlere gidip yatıyorlar, bir fısfıs yardımıyla kafasını gövdesini suyla ıslatıp serinletmek daha mantıklı. Içmesi için birkaç yere soğuk su koyulur vs. En fazla 2 ay kadar bir süre çok sıcak geçiyor o da idare edilebilir diye düşünüyorum.

2gün önce veterinere sormuştum tüyleri kesilirse kesinlikle gölgede kalması lazım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 372 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR