Kedimin Kakası Sert

Serayys
Serayys

2637 Puan

Merhaba çok uzun zamandır kedimde sert dışkı sorunu yaşıyorum,her gün kakasını düzenli olarak yapıyor fakat bazen kakası o kadar küçük ve sert oluyor ki yavru kakası gibi.
Bir çok mama denedim Acana,Pro plan,Royal canin gibi ekstra malt vs de kullandım fakat hiçbir işe yaramadı.
Çok seçici de bir kedi olduğundan her mamayı yemiyor o yüzden çok zorlanıyorum.Yoğurt kefir vs asla içmiyor,zeytinyağını zor içirdik.
Aynı durumu yaşayan oldu mu acaba?
Önerebileceğiniz mama var mı ?

4 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Bizim kabızlık problemimizi gastro mama çözdü ama sizin kedi kendi kendine gidebiliyor ve hergün dişkilamasi varmış gastroluk bir durumu yoktur sanırım ama yine de veterinere danışabilirsiniz daha iyi değerlendirir kedinizin durumunu. (Bu arada biz Proplan gastro kullanıyoruz en seçici kedim bile çok seviyor yeme konusunda sıkıntısı olmaz.) Proplan, RC tahıllı mamalar diye sert diskiliyordur belki ama Acana ile de sert dışkılamış hangi çeşidi idi kullandığınız? Bir de hiç probiyotik kullanmayı denediniz mi, yaş mama sikliginiz nasıl, yaş mamasına kabak haşlayıp püre yapıp karıştırabilirsiniz, zeytinyağı verebilirsiniz, bunlara nasıl tepki verecek düzelecek mi önce bunları denemek lazım. Ayrıca maltı düzenli kullanıyor musunuz, malt markanız iyi bilinen bir marka mı bunlar da önemli.
Tahılsız mama (Brit Care hassas sindirimli kedi maması olabilir.) da deneyip duruma bakabilirsiniz belki de sorun kendiliğinden çözülüyor onunla. Çok geçmiş olsun.

teddybal
teddybal

123878

Zeytinyağını zor icirdik demişsiniz yeni fark ettim✋🏻 Şırıngaya çekip direkt ağzının kenarından veriyorum ben siz de öyle deneyin yapabilirseniz, yaş mamaya karıştırıp verince diğer kediler yiyormuş ama bizimkiler kokusunu alınca mamayı da yemiyor.

Bizim de sizinki gibi hep sert hatta boncuk boncuk duzenli yapiyo cokta su tuketiyo gunde 5 6 tane de idrari oluyo brit care kidden karistiriyorum bi haftadir simdilik duzeldi kucuk paket almistim bitince normal mamasina donucem ayni sorunla karsilasirsam artik hep brit care karistirmayi dusunuyorum deneyebilirsiniz

sevilay28
sevilay28

4421

Probiyotik kullanabilirsiniz. Bir de sokol adlı likit vazelin var. Kabızlık yaşadığımız zamanlar kullanmıştık. Tabii ki dozunu ve kullanımını veterinerinize danışmanız gerekir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR