Kediye Yaş Mama Hakkında Yardım

blue_hoddle
blue_hoddle

5221 Puan

Merhaba, kedime yaş mama vermek yerine haftada 1 kere tavuk verip onu verirken sulandırsam bir sıkıntı olurmu yanı zarar verirmi ? Birde ne kadar haşlamam lazım tavuğu ? ( yaş mama yerine tavuk )

11 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Tabiki verebilirsiniz. Hatta çeşitlendirmek için bazı sebzeler ekleyebilirsiniz. Kediniz parçalı seviyorsa biraz didikleyip suyuyla, ezme seviyorsa blenderdan geçirerek verilebilir.
Sadece tavuk için de değil, yağsız kıymayı az suda haşlayıp sulu şekilde verebilirsiniz. Ciğer vs gibi her hafta çeşidi arttırabilirsiniz.
Hemde hangisini daha çok seviyor damağına hitap ediyor anlaşılır.
Ben zamanım olursa kemik suyu/tavuk suyu yapıp buzluğa atıyorum. Buz poşetine doldurup. Hem ev için kullanıyoruz bazende kedimize veriyorum birer tane çıkarıp. Bolca sıvı almış oluyor.

BiciriginAnnesi
BiciriginAnnesi

117491

Hiç sıkıntı olmaz tam aksine en güzel beslenme şeklini yapmış olursunuz en azından içeriğinde ne olduğunu siz biliyorsunuz
Tavuk ,ciğer , kırmızı et ,yürek ,dalak çok aşırıya kaçmadan bunlar ile de besleye bilirsiniz


Yiye bileceği kadar tavuğu haşlayın tavuğun çok fazlası da ishal yapar kararında 2 yemek kaşığı kadar olsa yeter ya küçük küçük doğrayın ya da didikleyin öyle sulandirin fazla suyundan koymayın 2 tatlı kaşığı kadar koysanız yeterli olacaktır.

Haftada bir az olur verebiliyorsanız her gün az da olsa yese onun için çok iyi olur. Ben küçük küçük doğrayıp buharda pişiriyorum yumuşacık oluyor. Daha çok seviyor

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

gncl

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kedinize hergün bol suda haşlanmış tavuğu yedirmeniz hem kedinizin sağlığını korur hem de sizi ileride üzüntü ve veteriner masraflarından korur. Fazla haşlamanıza gerek yok. İç kısmının da pişmiş olması yeter. Ancak ne kadar yumuşak olursa olsun kemik vermeyin. Boğazında dağılıp yemek borusunda hasara sebep olabilir.
Haftada bir balık, ciğer, haşlanmış yumurta sarısı, çok az kefir, ev yoğurdu, lor peyniri de verebilirsiniz.
Minnoşa afiyet olsun

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

gncl

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

gncl

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

gncl

Ebrnk
Ebrnk

4305

Bebekken ben de tavuk göğsünü bir ay haşladım verdim, daha başka bir şey yemiyor daha doğrusu yemeyi de bilmiyordu. Normal bir şekilde haşlayıp pişirin, aynen söyledikleri gibi kemiksiz göğüs eti verebilirsiniz. Üzerine suyunu gezdirin, severek yiyecektir diye düşünüyorum

blue_hoddle
blue_hoddle

5221

gncl

Bonares
Bonares

2226

Yaş mama ishal yaptığı için kullanmıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 433 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR