Kedinin Asla Yaş Mama Yememesi

Anonymus683514
Anonymus683514

11855 Puan

Selamlar


Zencefil küçükken önüne ne koysam yiyordu. Kuru mama konusunda hala aynı ancak yaş mamaları kesinlikle yediremiyorum. Bir süre önce sadece belli başlı markaları yemeye başladı, en son Felicia ve Schesir yiyordu ayrıca zaman zaman Me-o veriyordum onları da yiyordur ancak son 3 haftadır kesinlikle hiçbir yaş mamayı yemiyor. Az önce önüne tavuk / aloevera Schesir koydum ilgi gösterdi yiyecek diye sevindim ama çok az yedi yedikten hemen sonra da kustu. Direkt yediğini kustu, kustuğu anı görmedim ama kusmuktan çıkarımım daha çiğnememiş bile. Yani tadını sevmemiş diye düşünüyorum.


Bunun yanı sıra evde yaptığım şeyleri de önceden yerdi. Tavuk, balık, ciğer vb. kendisi gelir yerdi. Şimdi bunları da kesinlikle yemiyor. Kuru mama dışında Gimcat yoğurt veriyorum tek yediği şey bu. Bir de geçen tekli paket sıvı ödül maması aldım onu yedi ama onun da içeriği iyi değil.


Bol miktarda su içiyor, normalden fazla diyebilirim hatta (400 ml civarı diye hesap ettim). Kuru mama tüketiminde hiçbir sorun yok. Ama hem sıvı alması hem de çeşitlilik olması açısından yaş mama da vermek istiyorum ve asla yemiyor. Ne hazırları, ne benim yaptıklarımı yiyor.


Yaş mama tüketimini artırmak için öneriniz var mı? Denediğim yaş mamalar hepsi kitten olmak üzere RC, Schesir, N&D, Nutri Feline, Natura, Gimcat, Nature's Protection, Exclusion. Belki aklıma gelmeyen de vardır. Sadece çok az miktarda Felicia kuzu ve RC Kitten yedi son zamanlarda. Diğerlerini yalamadı bile.


Yaş mama tüketimi dışında, hiç yaş mama tüketmeden yoğurt ve kuru mama ile beslenmesine ne diyorsunuz?

12 CEVAP

pablopicasso
pablopicasso

117031

Benim oğlumda ne yaptımsa hangi markayı denedim asla yemedi yemiyor.

teddybal
teddybal

123878

400 ml çok gibi geldi ama emin değilim boşa evham yaptırmayın, linkteki yazıya göre siz değerlendirin isterseniz hareket durumuna yediği mamaya bakarak..


"Yapılan çalışmalarda kedinizin günde tükettiği kuru mama miktarın 5 katı kadar su tüketmesi gerektiği saptanmıştır. Yani günde ortalama 50 gram kuru mama yiyen bir kedinin en az 200-250 ml kadar su tüketmesi gerekmektedir. Bu miktar hareketli ve oyuncu kedilerde daha fazla olmalıdır."
https://cathospital.com.tr/post.php?pId=518&ptype=blog#:~:text=Yap%C4%B1lan%20%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmalarda%20kedinizin%20g%C3%BCnde%20t%C3%BCketti%C4%9Fi,oyuncu%20kedilerde%20daha%20fazla%20olmal%C4%B1d%C4%B1r.

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Me-O Kitten Ton Balığı ve Sardalya Jöleli Yavru Yaş Kedi Maması
Benim kediminde sevdiği tek yaş mama bu Yetişkin kısır ama hala bunu kullanıyoruz almadığım yaş mama kalmadı sadece bunu seviyor İçinde bütün küçük balıklar bile var bence güzel bir yaş mama

pablopicasso
pablopicasso

117031

Sadece vetplus yemişti bir iki şimdi onuda tedavi sebebi ile veremiyorum

Deniz1741
Deniz1741

10927

Benim kızımda asla hiçbir yaş mamayı yemiyor. Denemediğim yaş mama kalmadı. Haşlama tavuk et ağzına sürmez. Tek yediği felix oldu o da zararlı diye ben vermiyorum. Şu ara yediği tek şey benimkinin de kuru mama ve yoğurt. Umarım sorun olmaz.

poverpuff
poverpuff

700

kuru mamanızı kaliteli tutun. protein, hatta hareketli ise yag oranını yüksek tutun. sevdigi seyden gidin. suyunu çok sık yenileyin. saglıklıysa güzel. huyları sonradan degişebiliyor. saglıkla kalın 🐈

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Tam biyokimya yaptırmanızı öneriyorum.
Diyabet, karaciğer, böbreklerle ilgili tetkik edilsin.
Ayrıca hemogram da yapılırsa gizli bir enfeksiyon varsa görünür.
Umarım basit bir rahatsızlıktır

NorthNight
NorthNight

16576

Dönemsel bir şey olabilir, zaten suyu fazla içiyormuş bu yüzden yeterli sıvıyı alıyordur endişenmeyin. Kuru maması kaliteliyse ben olsam bir süre hiç yaş mama teklif etmezdim, araya zaman girince sevmediklerine karşı bile biraz daha iştahlı olabiliyorlar.

teddybal
teddybal

123878

"boşa evham yaptırmayayım*" olacaktı, klavye düzeltmiş.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Vet's plus denemedim deneyim, miamor kedi çorbası da aklımda ama denk gelmedi bir türlü. Alacağım ilk fırsatta.


Kuru mama olarak Orijen Cat Kitten kullanıyorum, dönem dönem içine Six Fish karıştırıyorum. Yaş mama ve kuru mama yan yanayken gidip kuruyu yiyor yaşa bakmıyor bile.


Hasta olduğunu sanmıyorum açıkçası. Kuru mama yiyor, bol su içiyor, her zamanki gibi olağanüstü hareketli ve oyuncu karakterinde bir değişim yok. Sadece yaş mamayı bıraktı. Kakası çişi vs. de normal yani.


Temmuz başında kısırlaşacak ve kan testleri vb. yapılacak. Duruma göre erken götürüp testleri erken yapmalarını isteyebilirim. Ben yaş mamayı yemesini hem besin çeşitliliği hem de sıvı tüketimini daha da artırma amacıyla istiyorum.


Bir süre tamamen yaş mamayı kesme fikri de çok mantıklı geldi. Aslında 1-2 hafta hiç vermeyebilirim yaş mama. Teşekkür ediyorum öneriler için.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kedilerde çok fazla su içilmesine polidipsi denir ve genelde önemli hastalıkların bir semptomudur: enfeksiyon, böbrek yetmezliği, diyabet veya diğer hormonal bozukluklar. Veteriner hekiminiz neden çok fazla su içtiğinin nedenin bularak size en iyi tedaviyi sunacaktır.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Aşırı su tüketiminin diğer nedeni,:
Hipertiroidi hastalığı, tiroksin hormonunun aşırı salgılanmasıyla ortaya çıkıyor. Kedilerin aşırı su içmesinin yanı sıra iştah artışı, ishal ya da kusma, iştah artışına karşın kilo kaybı gibi belirtilere de neden olabilen hipertiroidi de muhakkak tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Veterinere başvurmanız önerilir.
Alıntıdır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 491 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR