Kedim Doymuyor

eymn55
eymn55

617 Puan

Merhaba.Yaklaşık 1 ay önce kedim doğum yaptı.5 yavrusu oldu.Ama kedim her yemek yiyişinden sonra onları emzirmek istiyor.Ve maması ona yetmiyor.Biz yetecek kadar koysak bile o yanına ekstra bir şeyler istiyor.Biz de tavuk haşlayıp veriyoruz.Ona bayılıyor, çokta güzel yiyor.Ama fazla vermek istemiyoruz ki bu sefer sürekli tavuk istiyor.Durum böyle olunca da sonuç olarak kedim az mama yiyor daha çok tavuk istiyor ve bende vermediğim için biraz aç kalıyor.Zayıflamaya başladı.Yaş mamayı da tavuk gibi sürekli vermek istemiyorum alışmasın diye.İnternette gördüm ve kuru mamaya yaş mama karıştırdım farkında olmadan ikisini bir yerde diye ama bizim ki için yaş mamayı seçti kuruyu bıraktı.Sizce ne yapmalıyım?

9 CEVAP

aliberken
aliberken

1148

Yavruları emzirme dönemi bitene kadar ne istiyorsa ondan verin.Tavuk ve yaş mamayı seviyorsa istediği kadar verin yesin.Aç kalmasın kediniz.Yavrular büyüyüp emzirme dönemini bitirdiğiniz zaman kendi istediğiniz beslenme şekline tekrar dönersiniz.

ursaminor
ursaminor

116511

Yahu yeni doğum yapmış bu kız, biz insanlarda emzirme döneminde en iyi besinleri alıp bebeklerin sağlıklı olması için çaba göstermiyor muyuz? Kedilerin ne farkı var? Bence de emzirme döneminde ne isterse verin. :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Az az vermeyin işte. Emzirme dönemi çok önemli. Bol bol verin. Sonra bıraktırırsınız bir şekilde. Gerekirse tekrar yardım ederiz.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Kedinizin bu aralar zayıflaması normal. Benimkindede doğum kiloları azaldı bu aralar. Ama iyi beslemek zorundasınuz. Bi süre yaşmama veya tavukla besleseniz olmaz mı?

Zeynooo
Zeynooo

4821

Bence emzirme donemi oldugu icin yas mama birazdaha verilebilir . Hatta yumurts haslayin verin arada tuzsuz peynir yerse verin bir gun 1 tane zeytin verin cigidi cikarilmis ya da bir kac tsne arada tavuk verin . Demek istedigim vitsmin alsin ama kediniz bunlari tuketmiyirsa tavuk yas mama etli secmeye bakin derim .

zeynemila
zeynemila

2985

hiç öyle alıştırmamalıydınız,ama gün gün tavuğu azaltın bakışlarına kanmayın acımayın içinde et olduğunu belli eden mamalar kullanın vede tavuklu olsun

goknur
goknur

18247

Icgudusel olarak onlara daha iyi bakmak istiyor sanirim. Bu yuzdende tavugu tercih ediyor. Evdede yas mama yapip verebilirsiniz. Hemde saglikli olur.

eymn55
eymn55

617

Peki uyarınız için teşekkür ederim.

eymn55
eymn55

617

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Tavuk vermeyi bende isterim tabi ki ama alıştığı zaman tekrar bırakırken yine o zorlanacak.Yani yine onu düşündüğümden böyle yapıyorum.Geceleri ağlıyor kalkıp tavuk vermemizi istiyor yine de veriyoruz tabi ki ama az az veriyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1855 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR