İshal

Yampirik
Yampirik

5735 Puan

kedim hala ishal bi düzeliyor bi dışkısı yumuşak. her tuvaletten çıkışında poposunun oradaki tüyde dışkı oluyor hep siliyorum silmezsem yere sürtüyor sonra yalanıyor. pirinç lapası yedirmeye çalıştım fakat yemedi. paraziti yok daha 1 ay önce oldu. sizce bu ishalin sebebi ne olabilir? ne yapmam gerek ishali anında kesmek için? veterinere gidemediğim için bu durumu yaşaayanlar yardımcı olabilirse sevinirim

9 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Yani tek başına yoğurt vermedim ishal olduğu zamanlarda. Pirinçle karıştırıp verdim. Aklıma şey de geldi ya pirinç ve yoğurdu ezip püre mi yapsanız.


Yoğurt konusunu hiç bilmiyorum bana veteriner demişti pirinç lapası ve yoğurdu. Ama ishale de kabıza da yoğurt diyorlar genelde. Artık yoğurt problemi anlayıp ona göre mi davranıyor hiç bilmiyorum :)

Yampirik
Yampirik

5735

bu arada 10 gün önce mama değişikliği yaptım ama aynı marka mamanın başka içeriklisini aldım

miasugok
miasugok

12502

Pirinç lapasını benim kedim de yememişti ben de tavuk suyunda haşladım pirinci öyle olunca yedi bi de öyle demeyin isterseniz. Yoğurtla da karıştırıyordum.

Haslanmis pirinc,probiyotik yogurt,kefir,haslanmis patates verebilirsiniz.bagirsak florasiyla ilgili bir problemdir belki.uzun ishallerde tedavi gerekebiliyor.bunlari uyguladiysaniz ve gecmediyse veterinerinize danisin flagly surubu kullanip kullanamayacaginizi sorun.

Yampirik
Yampirik

5735

ben de tavuk suyuyla haşladım ama yine de yemedi zaten kedim kuru mamadan başka hiçbir şey yemiyor normalde de et bile yemez :/ yoğurtla deneyeceğim bakalım ama yoğurtta süt ürünü olduğu için bilemedim daha mı ishal yapar diye ?

Yogurt katilastirir sut ishal yapar.

Ama ishaller bazen mama kaynakli olabiliyor haberiniz olsun.

Flagly daha tibbi bir yontem aslinda duzenli kullanimda kesiyor ishali ama sizin durum flagly'lik degil sanki yumusak diyorsunuz sivi kaybi olacak kadar ishal olsa flagly mantikli ama sadece yumusaksa haslanmis patates filan verin gecer.

Yampirik
Yampirik

5735

pirinci ezdim tavuk suyuyla onu yemedi şırıngayla şimdi haşlanmış patatesi deneyeceğim teşekkür ederim herkese :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 755 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR