Bitkisel Vitamin Desteği Şeklinde Sakinleştirici (Evde Yalnız Kalamama Problemi İçin)

tiggerkoray
tiggerkoray

191 Puan

**Arkadaşlar merhaba. Biraz uzun bir yazı ama okursanız çok mutlu olurum. **


Temmuz ayında 6 aylık bir husky sahiplendik. çok badire atlattık. Banyo musluğunu açıp evimizi ve alt daireyi su bastırdı. Bütün ayakkabalarımızı parçaladı v.b. Tabi bunlar evde yanlız kaldığında oldu. Ama yavrumuz bizimle ve vermeyi düşünmüyoruz tabiki. Evde yanlız kalma problemlerimiz var. Yarım saat bile dışarı çıksak eline geçirdiği şeyi parçalıyor. Eşyaları kaldırdık bu sefer kapılara parkelere başladı. Kong v.b. benzeri birçok şey denedik. Çare olmadı. O nedenle kafes aldık. Kafese alışmakta sorun çıkarmadı. Suyu orada vs. Kafes büyük bir kafes. İçinde rahatlıkla ayağa kalkıyor etrafında dönüyor. Yemeğini de orda veriyoruz. Evden çıkarken kongu ile beraber kafesine kapatıyoruz. Bir sorun yok. Ama komşular ara ara ağladığını söylüyorlar. Kafesde kapalı kaldığı için açıkçası çok huzurlu değilim. Arştırma yaptığımda bitkisel uyutmayacak şekilde sakinleştirici besin takviyeleri olduğunu gördüm. Bir iki tanesi hakkında baya olumlu şeyler okudum izledim (yerli ve yabancı kaynaklarda). İki marka belirledim. Bir tanesi Türkiye'de yeni satılmaya başlamış. Bazı veteriner klinikleri satıyor (Hatta VTM yi bilirsiniz Ankara'Lı olanlar. iyi bir veterinerdir. Onlarda satmaya başlamış) VTM ile görüştüm hiç bir yan etkisi olmadığını ve tamamen bitkisel olduğunu sadece sakinleştirici etkisi olan insanlarında çay v.b. şekillerde tükettiği bitkilerden yapıldığı söylendi. İnternette aynı bilgilere ulaştım. En azından geçiş sürecinde sizce bu ürünlerden denesem faydası olur mu kullanan deneyen var mı? İki marka var burada bulabildiğim. Fiyatı daha uygun olan ve internet pet storelarda (hatta burada da satılıyor) bulabileceğiniz "Nutri-Vet Pet Ease". VTM satıyor dediğimde daha pahalı olan "vetriscience composure". Pahalı olanla ilgili baya olumlu şeyler buldum. Diğeri hakkında çok bilgiye ulaşamadım. Özellikle kullananlar ve tecrübelerini merak ediyorum gerçekten.

3 CEVAP

Gerçekten zor bir durum. Umarım çözüm bulursunuz. :(

tiggerkoray
tiggerkoray

191

Soru bölümünde yazı karakter kısıtlaması olduğu için biraz özet geçtim. Daha detaylı anlatmak gerekirse şu an kısmen çaresiz sayılırım kafese kapatmak haricinde. Evde yanlız kalma alıştırmalırını yapacak vaktimiz maalesef olmuyor. Sadece pazarları tam gün evdeyiz çünkü. Önce kafeste huzurlu bir şekilde yalnız kalmaya alışşsa sonra yavaş yavaş eve de alıştırabileceğimi düşünüyorum. Kafeste kalmasından ben de pek hoşlanmıyorum çünkü. Ama sürekli olarak herşeyi parçalaması gerçekten ciddi problem. Bu tarz ürünlerin kısmen de olsa faydası olabileceğini düşünüyorum sakinleşebilmesi açısından. Stresini yenmesi lazım çünkü. Hatta youtube da "relaxing dog music" etiketiyle paylaşılan müzik videoları var. Onları da denemeyi düşünüyrum. Deneyip memnun kalan çok insan var. Kurutulmuş lavanta kokusu da önerilen şeylerden biri. Hepsini deneyeceğim.


Oğlumuz aşırı derecede insan bağımlısı. Evin içinde oyun oynamasından yatmasına kadar mutlaka birimize temas ederek bu eylemleri gerçekleştiriyor. Sorunun biraz da bu yüzden kaynaklandığını düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım.

tiggerkoray
tiggerkoray

191

Ben de öyle umuyorum. Biz yokken yatağını bile bırakamıyoruz yanında. Onu bile parçalar diye korkuyorum çünkü. En azından yatağını parçalamasa da onu koysam bari yanına ama nafile. Bakalım umarım faydalı cevaplar gelir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2176 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR