3 Haftadır Gençlik Hastalığından Kurtulamıyoruz

Heratiko
Heratiko

2426 Puan

Üç hafta önce yapılan testler sonucu teşhis konuldu. Ve biz ilk hafta semptomları ağır bir şekilde yaşadık ishal hariç kusma iştahsızlık yürümede zorluk depresyon… tedavi sürecimiz çok güzel geçti üçüncü gün kendi başına yemek yemeye başladı ve tedavi sonrasındaki bir hafta da aynı bu şekilde kendindeydi benim güzel bebeğim eskisi gibi koşup oynuyordu yemek yiyordu sinek kovalıyordu her şey o kadar güzeldi ki. Dün de kontrolümüz vardı ve ben davranışlarında bir tuhaflık hissettiğim için pazartesi gittik bir gün önceden. Veteriner tekrarlamaması gerektiğini söyledi semptomların bağışıklık kazandırdık savaşabilecek gücü olduğunu söyledi inanamadı. Tekrar kan tahlili bakıldığında bağışıklık yine alt seviyelere düşmüştü. Yeniden tedavi başlandı bu akşamla birlikte dördüncü gün olacak fakat kızım geldiğinden beri su gibi ishal yapıyor kusmaya başladı son kusmuğu yeşil köpük oldu şu an öylece olduğu yerde yatıyor su kabına yakın arada su içiyor başka bir şey yapmıyor çok halsiz. Yani bir kabusun içindeyim sanki onu böyle görmek canımı çok acıtıyor. Neden böyle oldu ikinci defa semptomların görülmemesi lazım diye diye ağlıyorum kendi kendime veterinerin dediği gibi yazıyor her yerde. Akut belirtiler görüldükten 48 saat sonra ölmeyen kediler bir hafta içerisinde iyileşir diyorlar. O zaman neden şu an daha ağır yaşıyoruz? Benim aklım durdu. Bilen biri varsa ne olur cevap versin… veteriner mi yanlış bilgiye sahip internet mi bu yaşadığımız normal mi? Kızıma ne olacak bilmiyorum onu kaybetme düşüncesi beni zaten mahvediyor bir de bu soru öyle çok üstüme geliyor ki hiçbir yol bulamıyorum ne kendime ne kızıma…

17 CEVAP

Heratiko
Heratiko

2426

@aslihan_e benim kızımın aşıları olmasına rağmen şu an nüksetti. Veteriner de çok güzel bir tedavi uygulamıştı bağışıklık 1.72den 10.4 lere yükselmişti bir haftada nasıl düştü tekrardan anlamadım. Tek bildiğim bu sabaha karşı bir mucize yaşandı ve bebeğim savaşmaya başladı. Titriyordu bilinci kapanmak üzereydi uyutmadım onu sürekli konuştum sevdim öptüm iyileşeceksin kızım daha kardeşinle birbirinizi kovalayacaksınız pes etme biz burda yanıbaşındayız dedim o kadar çok konuştum ki onunla mırlayarak kalktı yanımdan ve bir umut yer diye başladığım tavuğa doğru gitti, yemeye çalıştı. Çok küçük de olsa bir iki parça tavuk geçti boğazından. Ve hala bu saate kadar uyutmadım ara ara besleme yapıyorum su içiriyorum o da direniyor. En azından şu an kızım diye seslendiğimde kulaklarını oynatıyor.


Sonuç ne olursa olsun evlatlarımızı sevdiğimizi hissettirmeliyiz bu onları ayakta tutan en büyük güç ben bu hastalıkta bunu anlarım.

Heratiko
Heratiko

2426

Güncel durumumuz pek iyi değil maalesef… ishal kusma durumu dün durdu yemek yemeye başladık azar azar fakat her an mide bulantısı devam ediyor. Yemek yemesi ishal kusma durması olumlu yanıt olmasına rağmen bugün yapılan tahlillerde tablo kötüye gidiyor parvo virüsle hala savaşıyor ama virüs çok güçlü ve kızımın tüm savaşçı hücrelerini öldürüyor. Tedavinin son günüydü bugün bu sonuçlara göre ne kadar sürecek bilmiyorum devam edeceğiz. Neredeyse bir aydır veterinerdeyiz yorulduk ama savaşıyoruz. Ben de güzel haberlerle gelmek için sabırsızlanıyorum. İyi dileklerinizi bizden esirgemeyin… hepinize teşekkür ederim sorduğunuz için 🙏🏻

Minigimmm
Minigimmm

11838

hastalik dönemlerinde kuru mama yemiyorlar yemek istemiyorlar iştahları olmuyor, su ihtiyacinida karsilamasi adina iyilesene kadar yaş mama verin. bize hekimimiz kuru mamasini kaynar suyla islat catalla ez icine 1 2 yemek kaşığı yaş mama karistir ver demisti bunuda deneyebilirsiniz. vücudun susuz besinsiz kalmamasi çok önemli. bağışıklık içinde biz vetomune kullanıyoruz en hizli en etkili sonucu bu takviyede gorduk. kullanmadiysaniz alın derim biraz uçuk bir fiyati var ama boyle zamanlar icin kurtarıcı. gerçi gülce hanımında bağışıklık ürünü var siz kendisine bir danışın vakit kaybetmeden

Miniss
Miniss

13182

...

gece18
gece18

12998

Çok geçmiş olsun. Gençlik hastalığı olduğunuza emin misiniz? Gençlik hastalığının belirtilerinden iştahsızlık, kusma, kanlı ishal yer alıyor. Denildiği gibi 48 saat içinde geçince ölme kolay kolay meydana gelmez. Özelliklede aşılı kediler hafif atlatır bu durumu.
Benim kücük bir önerim olacak sizin yavrunuzda bi bağışıklık sıkıntısı var. Bence tiroidlerine baktırın, biyokimya olarak iç organları incelensin. Günümüz veterinerleri çok ezberde artık. O yüzden başka bir şeydir diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Benim bir kedim de aynı şekilde iyileşmişti hatta kızgınlığa girdi, dışarı çıkmak istiyorum diye ağlıyordu, iştahı düzelmişti, hatta bol bol yiyordu hiç kusmuyordu, koşup oynuyordu. Ama benim kedim aşısızdı. Yani demek istediğim bu hastalık tekrardan nüksedebiliyor. İnternetteki o 48 saatlik olayı yalan. İnşallah bağışıklığı yenebilecek kadar gelişir. Benim veterinerim başka bir kedim için 1 ay bile sürebilir demişti. Çünkü ben gençlik hastalığıysa bir ay sürmesi anormal değil mi başka bir şey olmasın dedim o da sürüyor dedi.

Minigimmm
Minigimmm

11838

instagramdan gülce_gülce hesabına bakıp WhatsApptan kendisine ulaşın durumunuzu detaylı anlatın yardımcısı banu hanım ilgileniyor hatta gülce hanım bizi bizzat kendisi aramıştı. sayfasini incelerseniz hazırladığı takviyeler ilaçlarla birçok hastalığa yardimci oluyor. deriden tutun ic hastaliklara kadar. buna genclik hastalığıda dahil. zaten sayfada geri donus yapan çok genclik hastalığı kedi sahipleri var. durumun çok zor olduğunu biliyorum bizde corona, mantar, kulak enfeksiyonu atlattik elden ayaktan düştüğü zamanlari bilirim inşallah sizde tez zamanda atlatirsiniz acil şifalar diliyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Sizinkine de yoğurt verince düzelmesi Allah'ın verdiği bir şans yani. Kedide ciddi bir rahatsızlık olsa ölüp gidebilirdi. O kadar da değil.

Heratiko
Heratiko

2426

kedibabası66
Bırakın bu korkuları derken? Siz bilimi farklı bir şeyle karıştırdınız sanırım. Bu sitede herkes çocukları için en doğru olanı yapmaya çalışır en iyi veterineri en iyi tedaviyi her şeyi. O korku dediğiniz hastalıkları yaşayan benim gibi yüzlercesi var. Benim veterinerim o şekilde cevap verseydi hiçbir tetkik yapılmadan evet haklısınız ben başka veteriner arayışına girerdim lakin bu durumda bence siz bir veteriner araştırsanız iyi olur. Kendinizce desteğiniz için teşekkürler.

Heratiko
Heratiko

2426

Yazım yanlışlarım için kusura bakmayın aklım yerinde değil…

Heratiko
Heratiko

2426

Kimsenin bilgisi yok mu?

Heratiko
Heratiko

2426

@gece18 bütün testler yapıldı coronadan bile şüphelendik hepsi tekrardan yapıldı biyokimyada da bir şey çıkmadı dışkı örneği alındı o örnekle yapılan gençlik hastalığı virüsü olan parvo virüs testi pozitif o virüs var vücudunda. Keşke bu hastalık olmasaydı ben de basit bir şey olsun gözden kaçırmışız düzeltiriz demek isterdim fakat bu testler bir ay içinde ikinci kez yapıldı ve sonuç aynı…

Heratiko
Heratiko

2426

Evet dediğiniz doğru şu an özellikle tavuk ciğer haşlama yediriyoruz yaş mama ekstra olarak. Bunların yanı sıra tavuk suyu et suyu da içiyor. Benim bebeğim de iyileşmek istiyor buna eminim. Siz atlatabildiniz mi? Nasıl miniğin durumu şu an? Çok geçmiş olsun

Cennet29
Cennet29

123894

Güncel. Durumu nasıl?

Güncel durumu nasıl acaba, çok geçmiş olsun 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 842 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR