Kedimin Arka Dişinin Üstü

merhaba arkadaşlar
kedim bikaç gündğr az yemek yiyor. bende ağızını kontrol ettim ve arka dişinin üstünün daha kırmızı renkte olduğunu gördüm. sizce yememe nedeni bu olabilir mi? bide evde bu kırmızılığ nasıl geçirebilirim yardım eder misiniz lütfen?

14 CEVAP

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Ya hayır kendi kafanıza göre ilaç kesinlikle vermeyin bu resmen öldürmeye teşebbüs oluyor. Benim kedimin de diş eti kırmızıydı, az yemek yiyordu veterinere götürdük uzun bir muayene sonucunda dişi çekilecek dedi ve 1 dişini çekip tedavi ettiler üstelik 5 gün orada kaldı anlayacağınız çok ciddi bir şeydir mümkün değil demişsiniz ama mümkün olmak zorunda çünkü kedi en sonunda tamamen yemek yemeyi reddediyor ve uzun süre aç kalma sonucu ölüyor bu ciddi bir şey götürmeniz gerekiyor. Evde yapılabilecek bir şey olur mu sanmıyorum çünkü sizinki az yiyor kısa bir süre sonra tamamen yemeyecek bu çok ilerlediği anlamına geliyor götürmekten başka çare olduğunu kesinlikle sanmıyorum. Ayrıca herhangi bir sağlık sorunu olduğunda neden veterinere gitmiyorsunuz?

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kesinlikle evdeki antibiyotiği vermeyin her antibiyotik kedilere uygun değildir. Veterinere götürün maddi gücünüz yoksa tedavi yaptıramam ama bana ne yapılması gerektiğini söyleyin ve eczaneden alabileceğim bir ilaç yazarsanız alıp kullanırım diyin. Uygun bir antibiyotik yazar belki gerekliyse. Onun dışında dr animal sprey alın ağzına sıkın

Deniz1741
Deniz1741

10927

Yemeğini az yemesi durumun ilerlediği anlamına geliyor. Evde kendi başınıza antibiyotik vermeyin lütfen. Veterinere gitmeniz gerekiyor diş eti yangısı, gingivit, iltihap olabilir. Az yiyorsa da ilerlemiş demek ki acı yapıyor orası. Bunlara uygun tedavi uygulanması lazım.

nazikçe cevap verenlere tek tek teşekkür ederm. kedimin durumu şimdi iyi. antibiyotik de vermedim.


@miranonibon neden sağlık sorunu olduğunda vetrnere gitmiyosun yazmışsın ama ben yürüyemiyorum maalesef. annemler şehir değiştirdi ve babannemle kalıyorum bi süredir. onlar geldiği zaman gitçektik zaten.

Deniz1741
Deniz1741

10927

Şunu da ekleyeyim tedavisini olduktan sonra düzenli diş fırçalamanın yapılması, ağız içi, diş etini dezenfekte etmek için de oralara crystalin gibi ürünlerin sıkılması gerekiyor.

Mia_____
Mia_____

2981

Kedilerde papatya çayı hem diş etlerine iyi geliyor hem kediyi rahatlatıyor diye biliyorum. Antibiyotik vermeyin bence ama pamuk ile papatya çayı sürebilirsiniz

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

@Warriorsans çok yüksek ihtimal kedinin dişinde çok ilerlemiş bir gingivit var. Yemek yememeye kadar geldiği için kesinlikle götürülmesi lazım evde çözüleceğini sanmıyorum aynısı biz de de oldu çünkü. Üstelik gingivit için gerekli olan malzemeler zaten bi tedavi parası

Cennet29
Cennet29

123894

Kedimin birinde bu şekilde sorun vardı yemesi git gide kötüleşti ve kedim resmen ölüyordu bu yüzden hafife almayın diş en önemli rahatsızlıklardan götürdüm dişleri temizlendi ve bi süre veterinerde kaldı. Götürmek zorundasınız evde yapabileceğiniz hiç bişey yok malesef. Ve evdeki ilaçlardan kullanmayın hiç bir zaman bu yüzden zehirlenen bir sürü kedi var

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Fırçalayarak başka çözüm yok her yaş mamadan sonra mutlaka fırçalamalısınız yaş mama vermeseniz bile fırçalamanız gerek düzenli periyotlarla

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Mama eğer önünde sürekli durursa az yer. Mamayı kaldırın ortadan biraz acıksın öyle verin. Bizimki öyle yapıyor. Bir deneyin.
Bazı dişler çürük olsada ağrı yapmaz. Kardeşim veterinere git kontrol ettir diyeceğim ama maddi durumu söylemişsin. Önereceğim şey; mamayı değiştir ya da yavru kedi maması yedir.

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

@cakilinannesi anladım geçmiş olsun size ve kedinize🌺

aycylmz
aycylmz

14295

Benim kedimin de diş etlerinde kızarıklık vardı, veterinere gösterdiğimizde tedavi uygulayacak kadar bir şey yok biraz gözlemleyelim dedi. Her gün düzenli crystalin uyguladım diş etlerine ve büyük ölçüde iyileşme oldu. Siz de deneyebilirsiniz aslında fırçalayarak uygulamak en iyisi ama bizimki yaptırmadı ona rağmen işe yaradı crystalin.

annem iltihab olabilr dedi ama veterinere gitmem mümkn değil malesf

evde antibiyotik hap varmış onun çeyrğini versem sorun olurmu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 299 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR