Yetişkin Kedileri Tırnak Kesimine Nasıl Aliştırabilirim ?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837 Puan

Yetişkin kedileri tırnak kesimine nasıl aliştırabilirim ? 2 yaşında sahiplendim o yüzden alıştıramadık. Var mı püf noktaları ?

11 CEVAP

Muezzabalim
Muezzabalim

115007

Derin uykudayken kesiyodum ben ,yavaşça seviyordum tepki vermeyince kesiyordum

Merveabdn
Merveabdn

896

Bi süre sadece patisine temas edin bence..uyurken durgun olduğu zamanlar masaj yapar gibi dokunun..çoğu kedi patisine temastan hoşlanmaz çünkü tedirgin olur..patisini çekmemeye başladığında ufak ufak denemeler yaparsınız..uyurken kesmeye çalışın..kediler çabuk öğrenen alışkanlıkları yanlıs bi davranısları varsada doğru yaklaşımla düzelen canlılar..

BeyzaDemirtas
BeyzaDemirtas

4927

Ben ilk etapta sadece patiye dokunmakla başladım. Daha sonra ne kadarına müsade ederse o kadarla devam ettim. Bir tane mi kesebildim, tamam dedim yeterli. Arkasından sevdiği atıştırmalıklardan verdim mutlaka. Kesimi evde en çok zaman geçirmeyi sevdiği alanda yaptım, bunun için balkon, banyo vs hiçbir yere gitmedik. Salonun orta yerinde kestim hep oyunlar eşliğinde. Temizlik öncesi kesince etrafa fırlasa da sorun olmuyor zaten. Böylelikle alışmış oldu. Biraz uzun zaman aldığını söyleyebilirim zaten arka patilere asla dokunmuyorum bu arada. Öndekileri ne kadar sürede izin verirse o kadar zamanda kesiyorum. Hala çok sakin değiliz keserken, o çığlıklar arasında küfür ettiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam😂

Palyaco
Palyaco

218519

Ödül mamasiyla cok daha kolay alistirabilirsiniz

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Tırnağı tam görmek için Patiye bastırmak gerekiyor. Bastırınca da patisini çekiyor. Sizinki akıllı demek ki :)

yumak_bey
yumak_bey

12570

Biz iki kişi kesiyoruz tek başıma nadir keserim, babam kucağına alır sever o sırada keserim. Bir de numara yapar eşek sıpası acıyormuş gibi, etine geldi mi diye bakıyorum yok :) Onun dışında severek bebek avutur gibi kesiyordum ve her kesmeden sonra ödül maması verin 3-4 tane ben taramaya o şekilde alıştırdım

komurlolis
komurlolis

113309

bazen ödül maması, malt verirken kesiyorum işimi kolaylaştırıyor

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Kedim, Norveç-smokin karması.. Uykuda denedim patisini geri çekti. Ben de zarar vermemek için fazla üstüne gitmiyorum. İki tırnağını kessem yetecek aslında. Çünkü perdeye takılıp asılı kalmıştı. Ev de olmadigimda takılır diye korkuyorum. Öyle maltla falan kanacak bir kedi değil :) (Görseniz hak verirsiniz) İki kişiyle kesme hele hiç olmaz çünkü benden başkasına alışkın değil. Zaten bu sebepten dolayı çoğu kez veterinere gidemiyoruz. Sizin kediler uysal herhalde bizimkide öyledir ama kucakta 30 saniye zor durur, o da kucağınıza alıp camda dışarıyı kuşları seyrettirirseniz :)

aycylmz
aycylmz

14345

Arkadaşımın sokaktan sahiplendiği yetişkin kedinin tırnaklarını patileri dışarıda kalacak şekilde bir örtüye sarıp iki kişi kesebildik. Belki bu şekilde sizin kediniz de izin verir kesmenize. Onu da malt, ödül maması vs ile kandıramamıştık.

simsim1713
simsim1713

4243

Ben yavruyken sahiplendik ikisini ama tırnak kesiminden yine de nefret ediyor bir tanesi
Onun tırnaklarını uyanıkken kesemiyorum
Başlarda patisini sever gibi yapıyorum uyurken
Sonra bir tane kesiyorum
Yine seviyorum bir tane daha kesiyorum
Uykudayken hiç fark etmiyor

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Derin uykudayken, kaliteli küçük tırnak makası ile iki tırnağını küçük bir parça da olsa kestim. :) Daha sonra tekrar deneyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 546 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR