Mama Konusunda Tavsiye

natinka
natinka

233 Puan

Merhaba, 3 aylık bir british longhair bakıyorum. Şuan için kullandığım mama Purina One Junior, fena bir mama değil. Dışkısı katı oluyor fakat nadiren bile olsa bazı zamanlarda uzun tüyüne bulaştığı için temizleyemiyor. Dışkı kokusu var ancak öldürecek cinsten değil. Yine de besin değerini arttırmak için daha verimli mamalara geçiş yapmaya karar verdim, uzun araştırmalar sonucunda Acana ve N&D arasında kaldım. Bazı yorumlarda N&D'nin dışkıyı cıvıklaştırdığını ve çok kötü koku yaydığını okudum. Oldukça ağır bir besin olduğunu ve tüy döktüğünü de yazanlarda olmuş. Keza benzer yorumlar Acana'da da vardı. Artemis hareketli bir kedi fakat tabii ki bu hareket bir sokak kedisinin günlük eforu yanında karşılaştırılamaz. Kardeşinin sahipleri Mystic kullanmaya başlamış, onlar memnundu. Sizin bu tatlış british kızına bir öneriniz var mıdır? Veya mama seçerken dikkat etmemizi önderdiğiniz konular?


Teşekkür ederim ^^

10 CEVAP

Becatbe
Becatbe

891

Yavru kediye acana olmaz gibi bana göre.
Hele dünya kadar böbrek ve mesane sorunu şikayeti varken.
Orijen de aynı sayılır.


Ben royal canin kullanmıştım yavru iken, bir sorun yaşamadım.
Az alıp gözlemlemek lazım.

Palyaco
Palyaco

218525

Nutri feline kitten veya exclusion yavru tavsiyemdir koku yapmıyor diski kalitesi çok iyi heleki bu yaz dönemlerinde diskida koku yapmayan biz yavruluk döneminde exclusion kullandım cok memnundum

muffinthecat
muffinthecat

2532

Ben tüm kedilerimde Royal Canin Kitten kullanıyorum. Benim pisilere iyi geliyor tüy dökümünü azaltıyor, dışkı kokusu da yapmıyor. Arada fiyatlardan dolayı farklı mamalara kaysam da gayet memnunum.

MonikaveTori
MonikaveTori

12058

Biz yavruyken royal canin kullandık herhangi bir problemle karşılaşmadık. Kedilerimde çok severek yiyorlardı.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Kedim 7 aylık geçen hafta kısırlaştı. Operasyondan önce hemogram biyokimya röntgen bakıldı muayene edildi ve sonucunda hekim nasıl beslediğimi hangi ürünleri kullandığımı özellikle sordu ve aynen devam etmem gerektiğini söyledi. 2 aylıktan itibaren kuru mama olarak orijen ve nd yedi. Haftada 3 konserve yaş mama, haftanın bir günü haşlanmış tavuk göğsü (suyu ile beraber) ayrıca 2 haftada 1 miamor kedi çorbası. Şu anda da nd den acanaya geçiş sürecindeyiz.


Eğer orijen acana alamasaydım, bozita, brit care, sanabelle kullanırdım. Ayrıca yine su alımını maksimumda tutardım.


4.5 kg nd ocean kullandık ne dışkıda ne tüylerinde hiçbir sorun yaşamadık. Ama eğer ekonomik gücünüz varsa acana kullanmanızı öneriyorum.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bir mamanın içinde herşeyden önce et olmalı. Özellikle yavrularda et oranı daha yüksek olmalı.
Ayrıca ham kül oranı düşük, tatlandırıcı, katkı maddeleri, gluten ve tahıl olmamalı.
İdeal olan haşlanmış tavuk, hindi, yağsız kıyma, ciğer, balık, yumurta sarısı

ozge1985
ozge1985

2531

Bende de 2 aylık british longhair var. ND kitten balıklı mama kullanıyorum onun haricinde yine ND, schesir, nutri, meo yaş mamalarından alabilirsiniz.
Me-o sıvı atıştırmalıklar oluyor onlara bayılıyorlar haftada bir ödül amaçlı verebilirsiniz 😊
Gimcat kitten paste macun formunu alırsanız gelişimini olumlu etkiler. 5-6 aylıktan sonra da yine gimcat multuivitamin ve tüy yumağı önleyici macun kullanıyoruz.
Ekstra yavruluk döneminde bir vitamine gerek yok.
Royal Canin cins kedi mamalarını kesinlikle önermiyorum. İçeriği aşırı yağlı bir mama. Yavrunun sağlığını olumsuz etkilenmekte, önceleri bende kullanıyordum bu kadar bilinçli olmadığım dönemlerde ama şu an kesinlikle tavsiye etmem.
ND protein bakımından en yüksek mamadır. ND ve acana
Ama Acana bebeklik döneminde ağır gelir, ND en güzeli %44-46 protein mevcut. Taze et oranı da oldukça yüksek

bademk
bademk

2313

Ben kedimin yavruluk dönemi boyunca ve kısırlaştırdıktan bir süre sonra daha acana kullandım bir sıkıntı yaşamadık hiç tüyleri yumuşacık ve tüy dökülmesi minimumdu o süreçte.

gokhansultan
gokhansultan

13926

@Becatbe 5 kg kadar orijen kullandıktan sonra nd ye geçtim. Acana orijen aynı firma olduğu için önerdim. Kızıma acana yaramasa da yine öneririm zaten. Kızıma yaramadı diye kötü mamayı kötülemem. Acana pacifica yemeye başladığı andan itibaren tüy parlaklığı, tüy dökümü nd ye göre gözle görülür şekilde olumlu oldu. Ayrıca nd deki koyu renk dışkı da acana ile beraber düzeldi. Nd den de çok memnundum.


Mama alırken nelere dikkat etmem gerekiyor diye sorulmuş. Bir kedinin en önemli besin kaynağı et proteinidir bu oranın yüksek olduğu hammadde kalitesinin iyi olduğu acanayı tabiki de öneririm.


Atıyorum whiskas aldım kızıma çok iyi geldi gelip burada olumlamam kimseye önermem yine, o yüzden geçiş aşamasında olduğum acanayı önermem gayet anlaşılır.

Becatbe
Becatbe

891

Kendiniz henüz geçiş aşamasında olduğunuz mamayı nasıl öneriniz bilemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap