Kedim Mantar Mı? N&D Kullanmaya Devam Etmeli Miyim?

MiskoBalim
MiskoBalim

305 Puan

Merhaba, kedimin ensesinde 5 krş büyüklüğünde bir yara oluştu. Veterinere götürdüğüm de ilaçlı banyo yaptırmamızı tavuklu ürünler kullanmamam gerektiğini söyledi. Banyo işe yaramadı ve ensesinin yakınlarında ayrı bir kızarıklık oluşup sonrasında düzelme gösterdi. Ensesinde ki yara kabuklu ve bazen diğer 2 kedim bazen de kendisi kabuğu koparmaya devam etti. Göğüs ucunun yakınlarında da kızarıklık ve siğil gibi kabarcıklar fark edince tekrar başka bir veterinere götürdüm. Mantar testi sonucu 3 hafta sonra çıkacağını ilettiler bu yüzden yapmadılar ve aşı önermediler. Teşhis olarakda mantar+egzama denildi. Yaklaşık 1.5 ay önce taşındım. Bu süreçten de kaynaklı olabileceğini ya da kullandığım mamadan kaynaklı olabileceğini de söylediler.(n&d düşük tahıllı kısırlaştırılmış somonlu kullanıyorum) yüksek proteinli mama kullandığım için bünyesi kaldıramıyor olabilirmiş. Mama önerisi olarak da proplan tavsiye edildi. Ayrıca gimcat ürünlerini de eczane ürünü olmadığı için tavsiye etmediklerini ilettiler. Verdikleri ilaçları kullanmaya başlayacağım ancak güvensiz hissetmekteyim. Önerebileceğiniz bir mama var mı? Açıkçası proplana da ben güvenmemekteyim. Ensesinde ki yaranın başlangıçta ki hali fotoğraflarda mevcut.


2 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba


Öncelikle geçmiş olsun ..Kedinizin durumu için ancak veteriner tedavisi gerekli.
Mantar ise , mavi ışıkla bakılır genelde , bağışıklık güçlendirilnmesi gerekmekte bir taraftan ve mantar esnasında tavuklu mamalar , vaziyetin ilerlemesine sebep olur.
Anladığım tek hekime bağlı kalmamışşsınız ve kesin sonucu almamışsınız.Bahsettiğiniz testi bilemiyorum.Buradan bizim kesin konuşmamız mümkün değil zaten.
Öte yandan benim kedime de Nd Kuzulu hiç yaramadı..Bazen üst segment görünen mamalar bünyelerine göre iyi gelmeyebiliyor bu doğru.
Stres döneminde ise kendini yalayarak vücudunda yaralar oluşturdu.
Sizde bazı şeyler üst üste gelmiş.Kesin teşhis gerekli.
Gimcati önermeyen veteriner ben de tanıyorum.
Mantar ise tedavisi uzun sürebilir bunun için hekiminiz hangi ilaçları verdi ise , onun ile ilerlemelisiniz.

aemini
aemini

564

Bahsettiğiniz markanın tahılsız ringa balıklı ürününde bende çene aknesi oluştu. Sıcak havalarda yağlı geliyor olmalı. İçerik olarak çok beğenirim ancak benim veterinerim N&D'yi hiç sevmez, itina ile gömer. Ben de Royal Canin sevmiyorum. Aroma sıkılmış kedi bisküvisi gibi o ne öyle. N&D yerine Orijen veya Acana verebilirsiniz ancak bir test ürünü alın önden. Benim smokinim hiç sevmezdi o markaları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 233 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR