Antibiyotik Doz Atlanması

Warriorsans
Warriorsans

133985 Puan

4 sokak kedisine antibiyotik başlamıştım birini köpek kapmış ciddi yaraları vardı yara tedavisi de oluyor aynı zamanda diğerleri de grip gibi olmuş ama baya ilerlemiş. Daha önce antibiyotikle ve iyi beslemeyle bu tarz çok kediyi tedavi ettim. 2 gündür hastayım yataktan kalkamıyorum dün antibiyotik veremedim kedilere, 1 gün atlanması bir sorun yaratır mı? Bu gün kendimi zorlayıp onlar için kalktım ve ilaçlarını verdim. Ayrıca kedilerden en sorunlusu bu gün de gelmedi yani 2 gündür ilacını veremedim. Kendi başına yemek de yiyemiyor şırıngayla besliyordum. Eve alabileceğim bir yer yok ne yapsam bilemedim onun için :/ birde veteriner 5 gün verseniz yeter dedi ama daha önce hep 7 gün uygulama yapıyordum. 5 gün yeterli gelir mi ki?

4 CEVAP

caitlyn
caitlyn

13020

annemin veterineri de beş gün demiş antibiyotik için, sonra duruma bakalım ona göre iki gün daha yapılır demiş

emreovec
emreovec

12921

Antibiyotik tedavisi 5 ile 10 gün arasında sürer. En sağlamı 7 ama 5 de neden olmasın hastalığın durumuna göre. Doz atanırlar ya da saat kaçarsa aynı şekilde ertesi gün vermeye devam edilir.

Warriorsans
Warriorsans

133985

@caitlyn antibiyotikte normalde doktorlar hep kendinizi iyi hissedince bırakmayın sonuna kadar kullanın yoksa bir işe yaramaz derler o yüzden bilemedim 5 günde bırakırsam sonradan tekrar kötü olurlarsa baştan başlamam gerekir diye korkuyorum

Siyamask
Siyamask

14886

Benim tedavi ettirdiklerimde genelde 7 gün antibiyotik tedavisi aldı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR