Yavru Kediler Arasındaki Gelişim Farkı

kaanoclnn
kaanoclnn

743 Puan

Merhaba, İran kedim 25 mayısta doğum yaptı ve 6 tane yavru doğdu. Genel olarak bakıldığında hepsi sağlıklı yavrular bir sorun gözükmüyor fakat kafam takılan bir konu var. Özellikle 2 yavru tam olması gerektiği gibi büyüdüler, sağlıklılar fakat diğer 4 yavru gözle görülür bir şekilde diğer 2 yavrudan küçük durumdalar. Hele 2 yavru var ki en büyük yavruların yarısı boyutundalar. Bu durumda benim müdahale etmem gerekir mi ? Süt tozu ve biberon yardımı ile küçükleri beslemem faydalarına olur mu ?

2 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Anneyi haşlanmış tavukla, yağsız kıyma ile besleyin ve o yavruların anneyi yeterince emmelerini sağlayın.
Anneye haftada bir ciğer, balık, haşlanmış yumurta da yedirin.
Sizin yavrulara dokunmanız anneyi yavrulardan uzaklaştırabilir. Süttozunu, viyo immuneyi bir kaseden içmelerini sağlayabirseniz iyi olur.
Uzman bir veteriner sizi daha iyi yönlendirir. Çünkü yavruların ileride sağlıklı olmaları bu süreçte sağlıklı bakım ve beslenmelerine bağlı

gokhansultan
gokhansultan

13926

1.5 aylık olup mama yemeye başladıkları zaman vitamin desteği, yüksek hayvansal proteinle beslemeniz gerekiyor. Bazı yavrular anne karnında kardeşlerinden az beslendikleri için gelişim olarak geri kalabiliyorlar. Kızım da öyleydi 2 aylık olduğunda 1 aylık yavru kadardı, gimcat kitten macun ve orijen kitten mama ve yüksek et içerikli yaş mamalar ve gimcat kalsiyumlu yoğurdu pudingi sayesinde çok hızlı bir şekilde gelişim gösterdi öyle ki sabahtan akşama kadar geçen sürede bile gelişimi gözlemleyebiliyorduk bazen. Siz de artan mama fiyatları bütçenizi zorlarsa eğer haşlanmış tavuk, haşlanmış yumurta, haşlanmış balık, balkabağı, zerdeçal, brokoli, havuç ile kendiniz yaş mama yapıp yedirebilirsiniz. Malzemeler pahalı gibi duruyor olabilir ama eser miktarda koyacağınız için sebzeleri ekonomik olarak çok zorlamaz.


Eğer annelerini yeterli emmiyolarsa kedi süt tozu takviyesi yapabilirsiniz şu aşamada.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 196 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR