Maltese Terrier Isırır Mı Ve Evde Yanlız Kalabilir Mi

asyayilmaz
asyayilmaz

166 Puan

Merhaba ben barınakta bir maltese terrier gördüm ve sahiplenmek istiyorum.Fakat evde yanlız kalabilir mi ve ısırır mı söylerseniz sevinirim.Ablam evde yanlız kalınca herşeyi parçalıyor ve çok kıskanç olduğundan sahibi dışında diğer insanları ısırıyor dedi.Bu doğrumu acaba ? Eğer bir maltese terrieriniz varsa lütfen yazın.

9 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sorunuz hiç köpek bakma tecrübeniz olmadığını düşünmemi sağladı. Her köpek ısırır, çünkü bu onların iletişim şeklidir. Hoşumuza gitmeyen bir şey olduğunda konuşarak uyarıyorsak onlarda ağızları ile uyarır.
Her köpeğin kendi karakteri vardır, ırklar bunu net belirlemez. Evde yalnız kalma yetiştirme ve karakter ile ilgili bir durum.
Birde bence yeni sahiplenilen bir köpek ilk alışma sürecinde mümkün olduğunca yalnız bırakılmamalıdır.
Evde yalnız kalınca eşya parçalamanin ise birçok farklı sebebi vardır. Stres,enerjisini yeterince atamama gibi şeylerden olabilir. Sahibini kıskanma bu yüzden diğer insanları ısırma durumu ise köpekler insan gibi kıskançlıktan böyle davranmaz. Lider o ise sürü uyesine(sahibine) yaklaşan yabancıyı tehdit olarak algılayıp isirabilir.
Lütfen köpek sahiplenmeden önce kendinizi her konuda geliştirin. Kral Köpek Ailesinin YouTube videolarını izlemeniz ve onlara soru sormanızi tavsiye ederim bu konuda

akitalove
akitalove

19709

Sorunuz gayet net ve sorulabilir nitelikte. Şöyle birşey var ki gercekten rümeysa arkadaşımıza katılıyorum aslında hiç.bi köpek uzun süre evde yalnız kalmamalı sadece barınaktan sahiplendiklerimiz değil benim.kızım beni korur insanlara saldırıp havlıyor hırlıyor her köpeğin karakteri farklı ve uzaktan bakilmasiyla kolay degil kopek bakmak çok ama çok sorumluluk gerektiriyor malesef o yuzden yeterli olup olmadiginiz konusunda maddi ve manevi konuda yeterliyseniz ne güzel olur herkes köpek bakar ama herkes kopegiyle oldugu gibi ilgilenmez ama barınaktan sahiplenmek istediginizi canı gönülden kutluyorum :)

akitalove
akitalove

19709

Benim kızım evde yanlız kalamıyor ben gidince disari 5 dakikalikda olsa hemen özlüyor ve üzülüyor kapinin onunde ben gelene kqdar bekliyor

Hangi barinakta buldunuz bende kızma maltese terrier bakıyorum fiyatlar çok pahalı

irembilgin
irembilgin

707

2 buçuk aylık maltese terrier bakıyorum 1 hafta olacak cumartesi günü. Irk farketmeksizin yalnız kaldıklarında ağlıyorlar ama ben yavruyken yalnız kalmaya alıştırmaya çalışıyorum ileride bir sıkıtnı çekmemek için. Tuvaletlerini gerçekten çok kolay öğreniyorlar. Isırma konusu da benimkinin dişleri kaşınıyor ama izin vermiyorum elimi ısırmasına o da oyuncaklarına alıştı. Aslında bu durum tamamen eğitimle alakalı. Şuan çocuk oyun parkurunda alan kısıtlama yöntemini kullanıyorum. Her geçen gün ağlaması azalıyor.

myrima
myrima

134

Merhaba benim de bir maltese'm var. Yabancılara karsı asla hırcın değil ısırmayı bırakın onları cok sevecen karşılıyor. Evet yalnız bırakmaya alıştırmak gerekiyor. Ben yavruyken yalnız bırakmadım. Ama daha sonra çalıştıgım için yalnız bıraktım alıştı. Cok uzun saatler yalnız kalınca ayakkabılarımı kemiriyordu ya da tuvalet kağıtlarını parçalıyordu. Ama şimdi akşama kadar zarar verdiği bir sey yok sadece oyuncagıyla oynuyor. Bir gün boyunca gece de dahil evde yalnız bırakmayın tabiki. Her köpek farklı tepkiler verir. Suan evden çıkarken küsüp koltugun altına giriyor ama eve kapıya yaklaşınca hemen kapının önüne geçip beni beklediğini görüyorum:) ilgi bekleyen cinsler. Onlarla oynamak onlara sevginiizi göstermeniz gerek yalnız kalıp eve geldiğinizde. Cok cana yakın eğitime açık zeki insancıl bir ırk. Asla insanlara saldırdıgına ısırdıgına tanık olmadım. Herseyden anlıyor. Hayır dediğimde yapmıyor. ismini biliyor eğitimini ödül mamasıyla yapmanız gerekiyor. Pati ver otur gel gibi komutları öğrettim. Tuvalet eğitimini verdim küçükken ilk aldığımda.

myrima
myrima

134

Sahiplenin hiç düşünmeden hayatınıza çok renk katıyor. Eğitimle her seyi ona öğretebilirsiniz. benim köpeğim dışardaki köpeklere kaesı havlıyor sonra alışınca onlarla oynıyor öyle bir sey:)

zibityus
zibityus

11834

hiçbir köpek 8 saatten fazla yalnız kalmamalı. böyle olcaksa o köpeğe iyi gelmeyeceğinizi söyleyebilirim

ecematara
ecematara

1005

Yetiştiriliş tarzına bağlıdır genelde ki barınağa terk edilmişse zaten ilk travmasını geçirmiştir
Sevgiyle düzelmeyecek hiçbir şey yok :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17804 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR