Iran Kedısı Hakkinda:?

aalokum
aalokum

770 Puan

Iran kedisi olanlar veya ayrintili bilgilere sahip olanlsr tecrubelerini dikakt etmemiz gereken seyleri yazabilirse cok sevinirim.. bobrek hastaligini sik yasayan cinslermis elde biberon suyla geziniyoruz biz drsteklemeye cslisiyorum ama bobrek sorunu cikmamasi hergun taze su koymak disinda nasil engelleyebilirm?
Birde temmuz dogumluyuz 4.5 aylik 1.9 kilosu normalmi haftanin bir gunu konserve mama diger gunler royal canin kitten persian kulaniyorum memnunum mamadan ama tecrubelerinize ihtiyacim var

4 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba,2,5 yaşında kısır İran oğlum var. Evet maalesef hassas bir ırk ve böbrek problemlerine yatkinlar. Ben bunun için su tüketimi artırması amacı ile su pınarı aldim ve bol bol içine sıcak su ilave ettiğim yaş mama veriyorum. Birde kısırlaştırma sonrası idrar yolu problemlerine yatkınlıkları arttığı için idrar yolu koruyucu macun veriyorum.
Sizde biberon yerine su pınarı alarak daha çok su içmesini sağlayabilirsiniz.Kediler akan sudan içmeyi daha çok seviyor genellikle,bu yüzden su pınarı olunca daha çok su içiyorlar.
RC persian hakkında, RC markasını genel olarak beğenmiyorum. Çünkü kimyasal koruyucu,bol alerjen ve sindirimi zor olabilen tahıllar,et ve et türevleri içeriyor. Et türevi derken tavuk içeriyorsa tuvuğun başı, ayağı gibi uzuvları migdesi bağırsağı vs. içeriyor demek oluyor.Irk mamalarının ise şekil dışında bir farkları olmuyor bence. Ben kısa bir dönem hariç normal kedi mamaları kullandım. Hiç sorun olmadı. Yeme açısından now fresh markasının tüm mamalarının taneleri diğer markalara göre oldukça küçük ve daha rahat kolay yeniyor. İçerik olarak da oldukça güzel bir mama. Now fresh haricinde Acana,N&D,Orijen, İnstinct,Go da aklima gelen çok iyi içeriğe sahip mamalar.
Birde bence yaş mama tüketimini mümkün olduğunca artırın,kuru mamadan çok daha sağlıklı. Ayrıca zamanınız, imkânınız varsa hazır mamalar dışında evde Homemade veya Barf da yapabilirsiniz. Kuru mamadan oldukça daha sağlıklı beslenme çeşitleriler
Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şöyle ki bu durum hareketsiz ve kısırken olabiliyor. Çünkü hareket etmeyince fazla proteini harcayamama durumu kısırken ise bu tip sorunlara daha yatkın hale geliyorlar. Bence Acana almaya bütçeniz varsa suan kullanmanız için en iyi dönem çünkü kediniz daha bir yavru. Şuan hareketli dönemleri bu yüzden Acana sorun yapmak yerine çok iyi gelecektir diye düşünüyorum. İleriki zamanlarda oranları daha düşük bir mama kullanmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Yani kısaca şuan Acana kullanıp ilerde degisiklik yapmanızı tavsiye ederim:)

aalokum
aalokum

770

Cok tesekkur ederim bilgi verdiginiz icin

aalokum
aalokum

770

Acana Grasslands Tahılsız Kedi Mamaları 1.8 KG olani beyendim almayi dusnuyorum ama bizimkilerin bobreklerini icerigindeki vitaminlerin yuksek olmasi ve hareketsiz olmaya basladiklarinda bobrek hastaligina yol actigini okudum eger bi fikriniz varsa yardimci olurmusunuz bu forumdaki yorunlardan sonra en iyi bildigim royal caninden sogudum acikcasi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 694 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.032 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR