Köpeğimizin Irkı Nedir?

Tbird
Tbird

171 Puan

Merhaba köyde benzinliğe terk edilmiş halde bulduğumuz ve yaklaşık iki seneden fazladır bizimle yaşayan minik bir köpeğimiz var. Yemek konusunda aşırı seçici bazen et bile yemiyor sadece tavuk etini seviyor o da çok sağlıklı değil biliyorum. İlk geldiğinde kuru mama aldılar onu da yememiş. Köydeki tavuklar bitirmiş hepsini. Et suyuna ekmek doğruyoruz yemiyor. Krep yiyor ceviz yiyor çekirdek yerken acıklı acıklı bakıp istiyor. Çok ilginç bir köpek. Kedilerle arası iyi değil kuşlarla da. Tavuklara da anca alıştı. Yemek alışkanlıkları ve huylarını araştırmak için cinsini merak ediyorum. Terrier olduğunu tahmin ediyorum ama terrierin de birçok alt türü var. Anlayan biri tam olarak bilgilendirebilir mi?


3 CEVAP

eltarcin
eltarcin

116201

Evet,terrier 3 ya da 4 numara olabilir:)

Tbird
Tbird

171

Yemek alışkanlığı konusunda ne yapabiliriz?

eltarcin
eltarcin

116201

Yeme alışkanlığı biraz şaşmış:) Onu düzeltmeniz gerekir.Bu arada tavuk eti sağlıklı değil cümlesini biraz düzeltip arada vermeliyiz mesela haftada 2-3 but şeklinde düzeltebiliriz:) Kuru mama olarak orijen veya acana önerebilirim biraz pahalı ama çoğu et ve en sağlıklı mamalar gurubuna alınabilir.Lütfen o acıklı gözlere kanmayın , bizimkide aynısını yapıyor çünkü :D Yemiyorsa tavuklu yaş mama verebilirsiniz (tavuğu seviyor dediniz ya...) Ama o yaş mamaya dayanacağını pek fazla sanmıyorum.Beğenirse diğer çeşitlerini de deneyin.Şimdi özet geçelim:
kuru mama orijen,yaş mama pedigree kullanabilirsiniz.Asla sürekli yaş mama verme hatasına düşmeyin.Halen daha kuru mama yemekte ısrar ediyorsa yaş mama karıştırıp verebilirsiniz.Öyle öyle alıştırıp sonunda sadece kuru mama verirsiniz,arada yaş verirsiniz.Tavuk konusuna gelince...Sadece siz yediğinizde 2 but veya haftada bir 2-3 but verebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir:) Aklınıza takılan başka soru varsa sorabilirsiniz:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 806 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR