Kedi Tüyü

MinelG
MinelG

12959 Puan

Arkadaşlar eve gelen herkes kedimi kötülüyor ben de buna aşırı derecede sinirleniyorum.Sürekli yakınlarına tüy yapışmasından bahsediyorlar.Ameliyat olmuş karaciğere yapışmış tüy falan.Hareket etmeyen tüy kedi tüyüymül.Köpek tüyü vücudun içinde hareket edip gidiyormuş ama kedi tüyü yapışıyormuş vs. Ben de aşılarını düzenli olarak yaptırdığımı ve sorun olmayacağını sorun olsa dahi umursamadığımı söylemekten yoruldum.Bu işin aslı nedir? tam bildim olmadığı için kendimi anlatamıyorum bilen varsa anlatabilir mi?

16 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Bu tarz başka bir soruya aynen şu cümleyle cevap vermiştim: Bir kedinin aşıları tamsa ondan kaynaklı bir hastalığa yakalanmanız için ancak dışkısını yemeniz lazım. Sizin vasıtanızla yinelemiş olayım. Siz de sizi bu tarz boş laflarla rahatsız eden insanlara aynen bu cümleyi kurarak sonuna şunu ekleyin; eğer kedimden rahatsızsanız, evime gelmeyebilirsiniz. Sizin kafanızda yarattığınız hurafeleriniz için ben evladımdan vazgeçmeyeceğim.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Peki biz insanların saçlarımız dökülmüyor mu? Kedi tüyünü yutacağını düşünen insan neden kendi saçını da yutabileceği ihtimalini düşünmüyor? Biz evimize gelen insanların ne kadar temiz olduklarından emin olabilir miyiz? Sizin hayatınız, sizin eviniz.

DrSu
DrSu

661

karaciğerde akciğerde vb kist yapan şey hayvanın tüyü değildir , eğer hayvanda var ise dışkısı ile bulaşabilen kist hidatik denen bir parazittir. çiğ besinlerle beslenen ve aşısız hayvanların dışkısı yolu ile insanlarda da genel hijyen kurallarına dikkat edilmez ise bulaşabilir. bunun ile ilgili en sağlıklı bilgiyi de sağlık bakanlığına ait bu linkten öğrenebilirsiniz. evinize gelen insanlara da okutabilirsiniz .
http://www.saglik.gov.tr/TR,4076/kist-hidatik-kistik-ekinokokkoz.html
hayvanları suçlamak basittir. halbuki bu tür hastalıklarda suçlanması gereken aslında insanların el sabunlama veya yediklerini güzelce yıkamak gibi en temel hijyen kurallarından yoksun olmasıdır.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

benim bildiğim eğer kedinin aşıları, temizliği gibi şeyler düzgün yapılıyor ise bir sorun olmaz. dışarda gezip eve geliyorsa o zaman evet sıkıntı olabilir. çiğ et yiyorsa parazit riski olabilirmiş. bizler kuru mama yada yaş mama ile besliyoruz ev yemekleri vermiyoruz yani bir sıkıntı olmaz. evcil hayvan beslemeyen insanlar bilmezler bunları

yaseminece
yaseminece

5184

Bizde de durum aynı."Evde nasıl oluyor?Tüyü çok dökülüyorMUŞ.KokuyorMUŞ.Ben hoşlanmıyorum.Hasta ediyorMUŞ." Diyen insanlarla dolu etrafım ve laf anlatamıyorsun asla.Ben de çözümü "Tiksiniyorsanız gelmeyin,hem kedim için de rahat olur.Kendisi misafir sevmez:D" demekte buldum.Bilmiyorlar ki ben onun tüyünü bile görmüyorum.Nasıl bizim de saçımız dökülüyor?Mis kokulu oğlum o benim.Canımın içi.Bilmiyorlar üzerlerine nasıl titriyoruz,günü gününe aşılarını yaptırıyoruz,her türlü bakımını aksatmıyoruz.Bazı İnsanların kalbi o kadar karanlık ki,ne dersen de anlamıyorlar.Siz de umursamamaya çalışın,kedinizle olabildiğince çok vakit geçirmeye çalışın:) İnanın insanlardan daha merhametliler:))

Heiter
Heiter

115202

Valla bize gelen misafirler hiç öyle sızlanmadı bu zamana kadar, illaki dökülen tüyler olmasına rağmen. Bence bu biraz, tahammülsüzlükle ilgili.
Tabiki alerjisi olan insanlar için önceden uyarmak lazım ve evde ağırlamamak lazım.
Özetle, hastalık mastalık diye bahane etmiş bence onu diyen. Yoksa alerjisi olana lafım yok (kırıcı olmadığı müddetçe).

zeynemila
zeynemila

2985

FURMİNATÖRDE KULLNABİLİRSİNİZ YADA ONLARIKORKUTUP SUSTURABİLİRSİNİZ.
MESELA:salıyımmı üstüne belki kuduzdur
gibi kelimelerle güzel güzel intikam alablirsiniz

eltarcin
eltarcin

116201

Takmayın kafaznıza,onalar sizi taksın.Zaten öylelere sinir oluyorum.Mesela sokakta mama döküyorum birde kenara yani..Çıkıyo geliyor birisi oralara dökmeyin sokak pisleniyor,zaten kedi EN PİS hayvan ellemeyin bence,falan filan... yahu orası milletin devletin sokağı sanane!Her gün aynı lafları anlatmaktan bıktım ama onlar söylenmekten bıkmadılar.Sizinde başınıza geliyor mu böyle şeyler? Yoksa ben dünyanın en şansız insanımıyım ? :D

zeynemila
zeynemila

2985

benim de başıma çok geliyo. bugün olur yarın olmaz dedim herkes karıştı . artık bağıra çağıra yolluyorum

eltarcin
eltarcin

116201

Artık yarım saat laf anlatmaktan çenem yoruluyor.Geçen birisiyle kavga ettim kavganın sonunda 2 kiloluk kedi maması parası verdi:D Bazen işe yarıyor kavgalar:)

MinelG
MinelG

12959

Aynı şeylerden bende muzdaribim.Annem yoğurt kaplarını atmıyor ben de kalan yemekleri ya da su indirirken onları kullanıyorum.Dolu olmasına rağmen çöpe atıyorlar.Sokakta bir ağacın dibine koyuyorum sürekli 1,2 saat sonra baksanız yoklar.Kedileri apartmana sokuyorum yağmurluyken hava ya da çok soğuk kış gecelerinde hiç miyavlamamalarına rağmen sabah bağrış çağırış o kediler dışarı çıkarılıyor.Alıştım yani bunlara

MinelG
MinelG

12959

Ki misafir konusuna gelecek olursak benim annem hayvanları çok sever ama dokunamaz tüylerinden huylanır ama benim kedimi gördüğümüzde bi gözü yaralıydı kör olmak üzereydi o bile vicdan yapıp evini açtı.Normalde böyle şeylere çok karşıdır ama şimdi o gözünün iyileştiğini görüp mutlu oluyor.Böyle bir kadın bile kabul edip onunla yaşıyorsa eve gelen misafirlere ne oluyor onu anlamıyorum :)

eltarcin
eltarcin

116201

Yani,onlara ne? :)

MinelG
MinelG

12959

O kadar saçma sorulara maruz kalıyorum ki gerçekten çıldırdım.Yıksana şunu,eve kakasını yapmıyor mu,salona sokuyo musunuz gibi bir sürü gereksiz sorular geliyor.bu tüy muhabbetini özellikle çok duyduğum için sormak istedim teşekkür ederim :) tam olarak yazdığınız şeyi söyleyeceğim bir daha ki sefere

MinelG
MinelG

12959

Aynen öyle,cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1607 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR