Kediler İçin Şekerin Zararları?

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496 Puan

Köpekler için çok zararlı olduğunu ve kör olmalarını tetiklediğini biliyorum ama kediler için nasıl bir zararı vardır ve ne kadar şeker verilmelidir?

10 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kedilerin metabolizmaları bazı maddeleri tolere edemez. Çikolatanın ana maddesi olan kakaoda kafein bulunuyor. Kafein özellikle kedilerin metabolizması için yabancıdır ve kusma, ishal, ateş gibi hafif etkilerin haricinde taşikardi, ani kalp durması ve kriz gibi ağır semptomlara da neden olabilir.
Çikolatanın içindeki şeker değil yani asıl toksik olan.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Şeker kediler ve köpekler için halk arasında bilindiği kadar zararlı değildir. Körlüğe sebep olmaz, şehir efsanesidir. Hatta tuz çok zararlı olduğundan hayvana fıstık verilmek istenirse veya ödül yapılacaksa fıstık ezmesi (bol şeker içerir) kullanılır. Ancak şeker diş problemlerine, obeziteye, diyabete sebep olur. Yaş mama ile devamlı beslenmenin yetersiz diş bakımı durumunda dişlere zarar vermesinin bir sebebi de sahiplerin sıkça kullandığı orta seviye (bana göre çok kalitesiz) yaş mamaların şeker içermesidir. Burada kastım yapay olarak üretilen pancar şekeri, meyvenin içerisinde doğal olarak bulunan şeker değil. Şeker bir çok kedi köpek mamasında bulunan bir malzemedir. Köpeklerin bizden çok daha az, kedilerin ise köpeklerden de az tat tomurcuğu vardır ve fazla tat ayırt edemezler. Kedinize şekerli bir şey vermenizi tavsiye etmiyorum. Ama verecekseniz de mutlaka içeriğini dikkatlice okuyun. Zira çikolata (kakao) kediler ve köpekler için oldukça zehirlidir.

martha
martha

13132

ya kedinize neden çikolota şeker verme gerekliliği duyuyorsunuz ki?

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

@Cotontzu_Siri
Teşekkür ederim

eltarcin
eltarcin

116201

Kediler şekerin tadını alamazlar.En büyük zarar diş çürükleri ve obezitedir.Ama ben buna rağmen yazın haftada bir karpuz veriyorum:D

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

@eltarcin
Hm yani onlarda körlük gibi bir riski yok öyle mi? Çünkü ben kedime çikolata şeker gibi şeyler veriyorum ama dikkat etmeye de çalışıyorum. Ben yerken böyle bakarken kıyamıyorum veriyorum ona da :)

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

saçmalamayın kediniz kriz keçirip ölebilebilir. şeker çoooooook tehlikeli. öldürmese de diyabet vs ye yol açar.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

zararlı diye biliyorum kedilere veteriner öyle demişti ama bende nadir de olsa bir tatlı kaşığından az tattırıyorum ama tavsiye edilmiyor işte

eltarcin
eltarcin

116201

Yok canım onu kastetmedim:D Kedilere şeker çooooooooooooooooook zararlı.Aynı köpekler gibi...Körlük,obezite.koku almada bozukluk,soluk sayısı vb. vb. bunlar böyle sıralanabilir.Ve de kesinlikle o masum güzel gözlerine kanmayın.Kanınca onlar herşeyden istiyorlar:)

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Zaten o kadar fazla vermiyorum tattırıcak kadar anlamında söyledim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 662 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR