Kedi Teli Konusu (Artık Çok Bunaldım)

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853 Puan

Arkadaşlar bizim kedi sahiplenmeden önce tüm pencere ve balkon kapılarımızda tel vardı. Ama kedi için mzel değil normal standart tel. 3 camda akordiyon tel var ve malzemesi inanılmaz kalitesiz şuan böcekler için bile kullanılmıyor, böcek bile geçiyor o tellerden :( onların güvenilmez olduğunu biliyorum. Ama diğer 2 camımızda ve balkon kapılarımızda sürgülü tel var ve onun malzemesi daha iyi. Kedimiz istese de tele tırmanamıyor, tutamıyor teli ve düşüyor. Aşırı hareketli ve azman bir kedi de değil. Ki 2 balkonumuz da cam balkon ve genelde 1 tane camı açıyoruz. Balkona çıkacağımızda zaten kediyi tutuyoruz ya da oyuncakla kandırıp odadan dışarı çıkarıyoruz ve balkona öyle çıkıyoruz. Camdaki sürgülülere de aslında tam güvenemiyorum kuşa atlarsa dayanır mı diye, sürgülü ve sürgüsü dandik vs değil babam zaten böyle şeylerde ucuza kaçmaz kalitelisini yaptırır. Yine de evde yalnızken ben camları açmıyorum ama ailem abarttığımı düşünüp bir şey olmaz, o tel sağlam deyip benim kadar dikkat etmiyorlar. Neyse evde sadece 1 tane balkon kapısında düzgün tel yoktu. Mıknatıslı sineklik vardı kedimiz de oradan geçebiliyor tabiki. O yüzden babam gidip orası için tel yaptırmış kapıya. Sıkıntı şu ki beni dinlemiyorlar, ben 100 liraya kümes teliyle 10 numara tel yapardım ama gidip akordiyon kapı teline 600 tl vermiş... malzemesi daha kaliteli evdeki akordiyonlara göre, kedimiz de balkona uzun süredir çıkamadığı için çıkmaya çalışmayı bıraktı teli hiç zorlamıyor. Yine de bir kelebek görmesine bakar diyorum ancak beni dinlemiyorlar, bir şey olmaz diyorlar. Ben parasından dolayı tel yaptırmıyorlar sanıyordum ancak 600 tlye gerçekten tüm camları, kapıları kümes teliyle sağlamlaştırırdım ben. Yani sıkıntı para da değil. Kedimize değer de veriyorlar ki gitmiş 600 tlye kıymışlar. Ama anlamıyorum yani neden beni dinlemiyorlar, neden ucuza daha sağlamını yapmama izin vermiyorlar? Annem matkap gerekir biz monte etmeyi beceremeyiz onları diyor. Anne diyorum buluruz bi komşudan matkap.

3 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Doğru dürüst yapılmaz (beceremezsiniz falanda) daha çok iş çıkar diye düşünüyorlar bence. Eğer babanız yeni görüştüyse akordiyon profili değiştirip normal kapı gibi açılıp kapananlardana çevirebilir. Genelde sineklik yapan bazı yerler o daha pahalı diye ona ikna etme eğilimindeler. Bence bu kadar kendinizi yıpratmayın, zaten risklerin farkında ve dikkatli davranıyormuşsunuz. Güvenmediğiniz pencereler için şokta 5₺ çocuk kilidi var vidayla monteleniyor ve baya sağlam pencere max 4-5 parmak aralıkla açılıyor (kedi geçemeyecek şekilde) onlardan alıp takarsınız ekstra güvenlik olur.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Hayır kiracı da değiliz, delme vs konusunda da sıkıntı yaşamayız. Ama asla umursamıyorlar beni. Kedimize değer verdiklerini de biliyorum annem babam da hep dur cam açık dikkat et, balkona çıkıcam kediyi tut vs der. Ama neden böyle yapıyorlar asla anlayamıyorum. Napabilirim nolur bi yardımcı olun. Kedi teli olan evlerde bile anlık ihmalle düşen kediler var diyorum, en sağlamını yaptırsak dahi tamamen o trle güvenemeyiz şuan hiç güvenemeyiz diyorum, instagramda her gördüğüm kedi düşme vakasını anneme atıyorum, kedi teli montajlarını atıyorum yani yapabileceğim, söyleyebileğim her şeyi yapıp söylüyorum. Dediğim gibi sıkıntı para sanmıştım ama AKORDİYON sinekliğe 600 lira vermişler ya hala içim acıyor hiç bi işe yaramıycak ki o istese yine geçicek altından, hatta ona güvendikleri için daha da tehlikeli bir hale geldi. Evde kafayı yemek üzereyim sürekli diken üstündeyim çok yoruldum artık. Ne yapabilirim, başka yapabileceğim bir şey kaldı mı?

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Teşekkürler, valla elimde değil çok endişeleniyorum başına bir şey gelecek diye :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 238 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR