Kedim Kusuyor Acil

gulsump
gulsump

114504 Puan

Kedime dün 17 gibi iç dış parazit tedavisi yaptırdım. Akşam 22 gibi bir kere kustu, kusmuğunda mama ve tüy yumağı vardı. Gece 1 gibi tekrar kustu ama bu sefer sıvıydı, tamamen sıvı değil ufak şeyler vardı. Sabah uyandığımda yine kustuğunu gördüm bu sefer sıvıydı ama tüyler vardı. Veterineri arayacağım ama çok endişeliyim. Üç kere kusması normal mi? Daha önce günde iki kere sindirilmemiş mama kustuğu oldu. Acil cevaplarınızı bekliyorum

11 CEVAP

salkimliuzum
salkimliuzum

5360

3 kere kusmak pek normal değil, veterinere danışmanızı tavsiye ederim. mama yemiyorsa özellikle bir sorun vardır.

Emrylmz06
Emrylmz06

4566

Her ihtimale karşı veterineriniz ile görüşün. Benim oğlumda biraz meraklı herşeyi yalama eğilimi gösteriyor. Buna göre üretiliyor herşey tabiki. Ama yinede sormakta fayda var. Aynı durumu (iç dış parazit alakasız olarak) 4 ay önce yaşadım sabahtan akşama kadar aralıksız kusuyordu kedim (Persian cinsi). 8 yaşında olduğu için düşüncem mama ve yaşlanma ile alakalı diyordum. Ama gece gündüz çok araştırdım "Reflü" diye bir illet keşfettim. Veterinere bir ilaç danıştım oğlumu muayene ettikten sonra olumlu karşıladı. Tedirgin olaraktan da olsa verdim şimdi o mutlu ben mutlu :)

Emrylmz06
Emrylmz06

4566

İsterseniz 1 çay kaşığı kadar yoğurt vermeyi deneyin bir önceki iç dış paraziti oğlum bilinçli olarak yalamışti. Bende yine nurdan edindiğim tedbir amaçlı bir bilgi ile yoğurt vermiştim. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede iyileşir 🙏🏻

Emrylmz06
Emrylmz06

4566

Yiyorsa sorun yok maşallah 👏🏻 bir kedi hasta da olsa sindirimsel bir problemde yaşasa iştahlı olması yemek yemesi çok önemli. Geciktirmeden veterinere götürün lütfen bir kontrolden geçsin.

Emrylmz06
Emrylmz06

4566

Bir kedi tüy yumağı,sindirim hastalıkları,yabancı cisim yalama-yutma,üşütme gibi rahatsızlıklarda kusma eğilimi gösterir. Her ne kadar hareketlerinden birşeyleri anlasakta bir veteriner yada bir kedi doktoru-uzmani olmadığımız için kendi düşünceleriniz yada nurdan vereceğimiz hiç bir bilgi size yarar sağlamayacaktır. Üzücü sonuçlar ortaya çıkmaması için en doğrusu bir veteriner ile görüşmek olur sizin için.

gulsump
gulsump

114504

Sürekli gözetim altında tutuyorum ama dış parazit damlası biraz enseden aşağı akmıştı, yalamış olabilir mi?

gulsump
gulsump

114504

Güncel

gulsump
gulsump

114504

**salkimliuzum ** mama yiyor

gulsump
gulsump

114504

Emrylmz06 daha demin ev yoğurdu ve biraz mama yedirdim. İştahlı yedi.
Hâlâ endişelenmeli miyim?

gulsump
gulsump

114504

teşekkürler

gulsump
gulsump

114504

güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 469 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR