Kedimi Sıcaklardan Dolayı Tıraş Ettirmeli Miyim?

Veraxi
Veraxi

458 Puan

arkadaşlar tatile sıcak bir yere gideceğiz kedimi de götüreceğim ama geçen sene götürdüğümde sıcaklardan dolayı çok bunalmıştı tıraş ettirme taraftarı değilim ama rahat etmesini istiyorum sizce ne yapmalıyım tıraşlatırsam ferahlar mı yoksa bunun kürk ile bir alakası yok mu

8 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

114733

Bildiğiniz gibi yaz mevsimi girerken kalın kışlık tüylerini döker ,yazlık hafif tüyleri çıkar ,yazlık tüyleri onları sıcaktan korur,bizlerin düşündüğü gibi onları rahatsız etmez, şöyle düşünün plajda direkt güneşin altında yatarsaniz mi yanarsiniz şemsiyenin altında yahut çadırda yatarsaniz mi ,o tüyler onların şemsiyesi , çadırı , kestirmeyiniz lütfen

NorthNight
NorthNight

16576

Kürkle alakası yok, ferahlatmak için sık sık tarayıp dökülen tüylerinden arındırmanız yeterli. Soğutucu matlarla veya yatağının yanına jel buzlardan koyarak serin alanlar oluşturabilirsiniz. Tıraş işinin stresine sokmayın hiç.

Superisi814
Superisi814

125092

Hem mekan değişikliği stresi yaşamış olur, hem tras yüzünden stres.Bagisiklik sistemini baltalamak gibi olur bu..Yerinizde olsam hiicc öyle riskler almazdim

Deniz1741
Deniz1741

10927

Kürkle hiçbir alakası yok. Traş ettirmeyin. 🙌 soğutucu matlar, tarağı ıslatıp taramak (özellikle kafalarını öyle taratmayı seviyorlar) bunları yapabilirsiniz.

Superisi814
Superisi814

125092

Antalya 'da yaşıyorum.Evet sıcaktan onlar da etkileniyor.Avuclarimi ıslatıp sırtını, başını okşuyorum.Avuclarimda biraz su damlası biriktirip partilerini tutuyorum.
Ateşi çıktığında da yaptığım aynısı.Baska çözümlerde sunulmuş yukarıda..Göz ardı etmeyiniz.

aslihan_e
aslihan_e

127875

Tüylerin içinde kedilerin algılamalarını sağlayan bıyık tipi tüyler var. Traş edilince onlar da kesiliyor ve kedinin vücut dengesi bozuluyor. Zaten sıcak havadan koruduğu söylenmiş.

Yukarıdaki yorumlara ek olarak, tıraş çeşitli riskler barındırabiliyor. Genellikle tıraş sırasında kediyi sakinleştirmek için ilaç verilir ve bu bazen yan etkilere sebep olabilir. Tıraş makinesinin ucu ısındığından dolayı ciltte yanıklara sebep olabilir. Kedinizin cildi genel olarak hassassa veya normalde hassas olmayıp o dönem bağışıklığı düşükse cildinde enfeksiyon meydana gelebilir.


Maalesef son dediğimi bilinçsiz olduğum ve tıraş ettirdiğim bir zaman kedimde yaşadım. Yarası çıktı, yaklaşık 1 ay yakalıkla gezmesi ve ilaç sürmem gerekti. Tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece yapmayın yaptırmayın!

latte9
latte9

4180

Ettirmemelisiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 359 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR