Kediler Ve Otobüs Yolculuğu

muffinthecat
muffinthecat

2532 Puan

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Gelecek ayın 3ünde ben,kedim ve 1 aylık 2 bebeği otobüs yolculuğu gerçekleştireceğiz. Kedileri kesinlike bagaja koydurmayacağım, 3üde benimle birlikte gelecek. TCKT yönetmeliğindeki bir maddeye göre de bu benim yasal bir hakkım.


"Aşı karneli kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir."
Fakat bu yolculuk hakkında endişelerim var. Burada birçok soru/yanıt okudum fakat endişelerim bitmek bilmiyor. Öncelikle kedilerin altına alez tarzı bir şey sereceğim. Yanıma da yedek alacağım. Kedime mamasını ve suyunu yolculuktan 2 3 saat kadar önce vereceğim.(Bebekler zaten emiyor) Yanıma da ne olur ne olmaz diye mama alacağım. Kızım için daha önce sakinleştirici ürün kullanmadım. Sadece aldığım bir ürün içerisinden kedi nanesi çıkmıştı, pisimde asla rahatlacı bir tepki göstermemişti. Yolculuk gece olacak, ki kedim de geceleri uyumaya alışık. Aklıma gelmeyen ama uygulayabileceğim önerileriniz var mı? Ya da hem stresini engelleyecek hem de emzirdiği için bebekleri etkilemeyecek bir ürün öneriniz? İnşallah iyi bir yolculuk olur.🤲🏻🤲🏻

11 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
En son ki otobüs yolculuğunda boxin içindeki köpek sesi vardı.Ben arkalarda bir köpek olduğunu düşündüm, inerken valizini almaktayım, bir anda yavru köpeği per perişan görünce içim yandı.Trafik içinde indigim için konuşamadım.
Daha önce de uzun yolculukta şoför, muavin ve yolcular sorun çıkarttı, bir ben direndim ancak bir işe yaramadı.Sahibi ile kopecigi varacakları yere varamadan otogarda bıraktılar.
İnsanlar alerji bahanesi tuturmustu.
Gitmeyin diyemem, bir defasında bir arkadaşım kendi kedimi ilçeler arası yanında veterinerimize iletti.En azından ben öyle biliyorum.
Bu nedenle lütfen çok iyi araştırın.Tum tedbirleri alın.
Bildiğim kadarıyla emziren annelere sakinleştirici verilmiyor ama böyle özel durum icin lütfen veteriner hekiminize danışın.
Yol uzunsa bagajdaki sıcağı kaldiramayabilir, bu nedenle haklısınız talebinizde.
Dört kediyi üç saatlik bir otobüs yolculuğunda taşımam gerek, inanın tecrübemizle benim de ihtiyacım var.
Paylaşırsanız sevinirim.

muffinthecat
muffinthecat

2532

Seyahat edeceğim firmaya durumumu belirten mail attım. Yaklaşık 20 dakika sonra beni aradılar. İşte kutuda oldukları sürece, aşıları olduğu sürece anne ve bebekler sizinle seyahat edebilir dedi kadın. Bir de şoför ve muavinden ziyade yolcular sorun çıkarabilir. Onun için de tekli koltuk almanız daha iyi olur dedi. Kedinin iyiliği ve stres olmaması için de sakinleştirici ürün kullanmayı unutmayın dedi.

NorthNight
NorthNight

16576

Boxun içine sizin kokunuz olan bir kıyafetinizi koyun ara ara elinizi sokup sevin, birde sıcaktan etkilenmesin diye jel buzlar yanınızda bulundurabilirsiniz, bunaldığını hissederseniz kıyafetin altına (direk temas etmeyecek şekilde) koyarsanız ciddi anlamda sakinleşiyorlar. Siz rahat olursanız kedinizde rahat ve güvende hissedecektir, tecrübelerimde bunu gördüm. Boxuda sarsılmayacak şekilde sabitlerseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ne kadar sürecek yol? 4-5 saatse çok sıkıntı olmaz. Büyük bir firmayla gidin ayrıca box içinde bilet almanızı isteyecekler sizden. Araç durursa anneyi indirip tuvaletini yaptırmayı deneyebilirsiniz. Kesinlikle tasma alın yanınıza. Eğer imkan varsa battaniye gibi bir şeyle box'ın üstüne kapatabilirsiniz. Yine de titreşim, ses korkutacak onları.


Sakinleştirici işine bence girmeyin hiç zaten bir işe de yaramıyor

muffinthecat
muffinthecat

2532

En son ki yolculuğumda yan tarafımda bir kadın ve pug cinsi köpeği yolculuk yapıyordu. Tuvaletini yapınca yolcular uflayıp puflamaya başladı. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Kadının yükü hafiflesin diye ladın uyurken köpeğe bakmayı teklif ettim, o da kabul etti.Hatta o yolculukta muavinler köpeği Tiktok çekmek için istemişti🥲


Öneri olarak bir de aklıma boxın etrafını tül tarzı bir şeyle kapamak geldi.

muffinthecat
muffinthecat

2532

Güncelleme
Veterinerle konuştum ve emziren kedinin sakinleştiri malt, ilaç, iğne tarzı şeyler almaması gerektiğini söyledi.
Ancak sakinleştirici sprey ya da kedi nanesi kullanabilirmişim. Kedi nanesi ne yazık ki kedilerimde ters tepiyor. Önerebileceğiniz sakinleştirici spreyler(Feliway gibi) var mı?

muffinthecat
muffinthecat

2532

Kızım box ile dışarı çıkmayı etrafı izlemeyi seviyor. Ama bebekler olunca strese giriyor. Bu otobüs yolculuğu stresini onun için minimuma indirmeliyim:/ Her türlü öneriye ve tavsiyeye açığım.

muffinthecat
muffinthecat

2532

Northnight
Teşekkür ederim yanıtınız için. Jel buzları ben de düşündüm fakat gece yolculuk yapacağımız için sıcaklığın sorun olacağını pek düşünmüyorumm. Boxu muhtemelen kucağımda tutarım ya da yere koyarım. Diğer tavsiyeleriniz için de çok ama çok teşekkür ederim.


Zencefil_F
Yanıtınız için size de çok teşekkür ederimm. Ispartadan Çoruma gidiyorum ve yaklaşık 10küsür saat sürüyor yol. Yukarda belirttiğim gibi firmayla konuştum ve box için ayrı bir ücretten bahsetmediler. Sadece kediler boxın içinde durduğu ve aşıları olduğu sürece firmayla alakalı bir sorun yaşamayacağımı söylediler. Vücut tasması fikri mantıklıymış sakinleştiriciye vereceğim parayla tasma alır, molalarda tuvalete çıkartabilirim. Tekrardan teşekkür ederimm.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bahçemdeki lavantaları tüm odalara dağıttıktan sonra olağanüstü saldırgan bir kedimin saldırganlığı azaldı. Tesadüf mü bilmiyorum. Ancak küçük bir bez torbanın içindeki lavantayı kedilerinize yakın yerleştirebilirsiniz.
İyi yolculuklar dilerim.
Tecrübenizi lütfen paylaşın

muffinthecat
muffinthecat

2532

@Hamlet
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederimm. Lavanta esanslı şeylerden nefret ediyor kızım ama kuru lavantaya tepkisine bakayım. İşe yararsa dediğimiz gibi yaparım. Teşekkür ederimm, elbette tecrübemi paylaşırım sizlerle.

muffinthecat
muffinthecat

2532

Güncelleme


Bu akşam yolculuğa çıkacağız. Veteriner uyku hali yaratması için şurup verdi. Şurubu içirmeden önce bebekleri emzirin, bebeklerde de hafif sersemlik yaratır dedi. 2 doz olarak verdi. Birini yolculuk öncesi diğerini de yolculukta gerek duyarsam vereceğim. Ek olarak vücut tasması aldım. Molada tuvalete çıkarırım diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1194 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR