Kedi De Kırık Sorunu

Arkadaşlar merhaba, bugün saatlerce ağlamama sebep olan bir olay yaşadım. 1 2 senedir sokakta beslediğim kedilerimden biri artık çok fazla gelmiyordu. İlk beslemeye başladığım da çok zayıf bir kediydi. Zamanla kilo almıştı tüyleri patlamaya başlamıştı. Beyaz bir kedi olmasına rağmen tertemizdi. Ne olduysa gitti 2 hafta da bir gelmeye başladı ama yine iyiydi. 2 haftadır yine yoktu. Bugün geldi sevinerek beslemeye indim bir de baktım ki bir bacağı bildiğiniz yamuk. Ama üzerine basıyor. Ve çok zayıflamış. Suratı da yara bere içindeydi. Besledim beslerken mama yerken yürürken de patisine basıyor fakat pati sağa dönük bildiğiniz yamuk. Yakalamak istedim fakat izin vermedi ve hızlıca kaçtı kaçarken, yani koştuğu anda o patisi havadaydı basmiyordu. Gitti ne zaman gelir hiçbir bilgim yok. Ama gördüğüm andan beri ağlıyorum. O şekilde yüksek yerden bile atladı. Patisi kırık o bariz belli fakat o şekilde kaynama ihtimali var mı ? Çok üzülüyorum sapasağlam kediydi çok da güzel ilgileniyorduk. İçim acıyor akşamdan beri

15 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Geçmiş olsun.
Yüksekten düşmüş olmalı, ciddi acısı vardır, bu nedenle daha çok kaçmaya meyl eder.
Pati kırıklarında bazen kemikleri yerine oturtup, kafes tedavisi uygulanıyor.Boylece asgari hareket ile , oturtulan kemiklerin kaynaması bekleniyor. Bazen de operasyona alınıyor.
Bu can sokaklarda, muhtemelen yanlış kaynar kemiği.

Superisi814
Superisi814

125092

Ne zaman ne oldu bilmiyoruz ki..Keşke en azından kemikleri yerine oturtulsa da düzgün kaynama olsa..Aksi takdirde bu şekilde kalır.
Kaynama esnasında insanlarda olduğu gibi it beslenmesi çok önemlidir.
Çok cani yanıyordur ondan eminim .Ki kedilerin o küçücük bedenlerine rağmen, acı eşikleri ciddi yüksektir.
Deneyim ile sabit.
Bir hekim gorebilseydi, ağrısı için de tedavi ederdi.
Geçmiş olsun yeniden

byzkpln
byzkpln

4731

Boxınız varmı içine mama koyarak içine almaya çalışın. Yoksa satın alabilirsiniz 40 TL’den başlıyor fiyatı. İçine mama koyup boxın içine çekmeye çalışın kediyi sonra kapısını kitleyin ve veterinere gidin. Hiç olmadı bağlı bulunduğunuz belediyeyi arayıp ücretsiz bakan kliniğe götürüp tedavi ettirin. Ama kediyi orada bırakmanızı tavsiye etmiyorum imkanınız varsa iyileşene kadar evinizde misafir etmeniz. Kolu bi şekilde kaynar ama ya şuanki gibi yamuk kalır yada hiç üzerine basamaz

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Son durum nedir?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Tahminimce ezik, ödem vardır. Hani biz ayağımızın altında şişlik olduğunda üzerine basamayız ya o da şu an öyle şişlik yüzünden basamıyor. Kafese zorla sokmaya çalışmayın. Onun kendisinin girmesi lazım. Bir iki gün sakince dinlense düzelir. Eğer kafese sokamazsanız patisine biraz soğuk su dökün. Patisinin altındaki şişlik biraz iner o zaman.

Teşekkürler tavsiyeniz için. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Zorlamak istemiyorum ben de. Tekrar gelmez korkar benden diye de üzülüyorum. Böyle en azından besleyebiliyorum.

Ve şunu da ekleyeyim, kırık olan pati, sağ ön patisiydi. Sağ ön pati baya bir şişti.

İçim çok kötü gördüğümden beri aklım onda sokakta ne yapıyor ne ediyor bilmiyorum. Ama kendini sevdirdi sevmeme izin verdi her zamanki gibi. Sadece yakalayacağımı anladığı zaman kaçtı. Ne kadar sürede kaynar kırık acaba ? Şu ana kadar kaynamış mıdır? Tek temennim en azından acı cekmemesi. Keşke elimden bir şey gelse

Boxum var böyle durumlarda sokaktaki canları götürüyorum. Eğer tutabilseydim goturecektim fakat tutamadım. Bir kere geldi mi sonra uzun süre hiç gelmiyor. Eğer olur da gelirse hemen yakalamaya çalışacağım. Çok üzgünüm gerçekten.

3 gün sonra 3 günlük bir şehir dışına çıkmam gerekecek umarım o zamana kadar gelir

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Ben de sokakta beslediğim kedinin başına gelenin aynısını anlatıyorsunuz. Ben iyileştirdim şimdi sokakta fink atıyor. Anlattığınıza göre kırık yok. Patisinin şişik olması (ezik ve ödem oluşmasıdır). Tedavisi çok basit. Açık yarası varsa pati üzeri tıraşlanıp merhem yada sarı kantaron sürülüp bandajlanır. Açık yara yoksa soğuk uygulama yapılır. Bir iki hafta içinde düzelir. Burda asıl mesele kediyi yakalamaktır. 1 saatinizi ayırıp kediyi bulabilirsiniz.
Kedinin aç kalmasını sağlamalısınız. Seveceği bir mama alarak kafesin içine koyun ve o girince kapatın. Veterinere götürün. Veteriner sokak kedisi olduğu için fazla ücret almaz.

Daha dün bir tanesini götürdüm kendi veterinerime senelerdir kendi kedilerimi götürmeme rağmen tedavisi için 5 bin ücret istedi. Kendi kedim hidrosefali hastası benim o kadar param olsaydı kendi kedimi ameliyat ettirecektim. Şu an ilac kullanıyoruz. Ve bana tanıdık olmama rağmen 5 bin ücret biçti. Devlet veterinerine bırakmak zorunda kaldım tedavisi bitince gelip alacağımı söyledim onlar da tamam dediler. Ben yakalayabilirsem yine bunu da devlet veterinerine teslim edeceğim mecburum çünkü benden yine yüksek miktarda para isteyecekler. Ben öğrenciyim ve bunu karşılayacak gücüm yok. İsterdim ki hepsini karşilayabileyim ama maalesef yok. Daha önce onu merak edip bütün sokakları talan ettiğimi biliyorum. Fakat nereye giriyorsa onu asla bulamıyorum. Kendisi gelmedikçe bulamıyorum. Az önce çıkıp seslendim baktım etrafa gece belki gelir sesime diye bulamadım. Eğer sabah bulabilirsem ilk işim yakalayıp belediye veterinerine birakmak ve takibine devam etmek. Maalesef elimden tek gelen sadece bu. Keşke daha fazlası gelse

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Gece gelmediyse gündüz mutlaka gelecektir. Ben de gece görmüştüm ama kafese sokamadım. Sabaha acıkmış oldu ve kafese girdi. Dediğim gibi ben de kırık diye götürdüm. Dediğiniz gibi patisi yamuk ve sallanıyordu. Ama sadece ezilme ve açık yarası vardı. Siz veterinere götürüp ilkyardımı yaptırın ondan sonrası çok daha kolay olur. Bir kaç gün birisi ev de baksa çabucak iyileşir. Çoğu kişi masrafı çok olur düşüncesiyle götürmek istemiyor. Hâlbuki bir dokunuşla hemen iyileşiyorlar.

Umarım yakalayabilirim. Tek temennim yakalamak ve acidan onu olabildiğince çabuk bir şekilde kurtarmak.

Kedi tekrar geldi, besledim box içine mama bıraktım asla girmedi oradan yemedi. Tutup boxa doğru götürürken elimi feci şekilde çizdi ve kaçtı. Sert tutmaktan da korkuyorum açıkçası daha fazla incitici diye. Ama şunu fark ettim hafifçe o patisine dokundum bir kaç kere patisini çekmedi veya miyavlamadı herhangi bir tepki vermedi. Patisini mamayi kendine çekerek çok da güzel kullanıyor. Yürürken de sadece sendeliyor. Bi koşarken onu havada tutuyor. Temizlenirken de o patisini çok da güzel kullanıyor. Anlam veremedim. Tutamıyorum da ne yapacağımı şaşırdım. Şu an şişlik var ve sendeliyor biraz. Acaba burkulmuş olabilir mi? Burkulma sonucu ödem. Veterinere yakalayamadigimi söyledim kırık olabilir mi diye de sordum. Bir kaç gün daha gözlemleyin değişim olmazsa tekrar iletişime geçelim dediler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 673 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR