2 Mamayı Karıştırarak Vermek

Esims
Esims

4926 Puan

Arkadaşlar sizlerden bir mamayı uzun süre kediye vermemeyi öğrendim. Şuanki kullandığımız mamanın fiyatı gerçekten çok yükseldi fakat kedim bayılıyor. Bi tık daha ucuz bir mama alıp karıştırarak vermek sizce iyi bir şey mi? Ve uzun süre kediyi bu farklı iki mamayla beslemek?

15 CEVAP

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Karıştırmanın pek bir anlamı yok kuru mamalar ana ve tek besin olarak üretiliyorlar yani tek bir tanesini yemesi yeterli. Bütçem yetmiyor iyi mamayı yeteri kadar alamıyorum diyorsanız benim tavsiyem karıştırma yerine dönüşümlü vermek. Bir de yaş mamayı vs. kendiniz hazırlayarak biraz maliyeti azaltabilirsiniz de.

komurlolis
komurlolis

113309

ben genelde 2 farklı mamayı açık tutuyorum hep yediği mamadan sıkılınca bazen bir iki öğün ondan veriyorum ama kedinin buna alışık olması gerek her kedi bunu kaldırmayabilir ishal olabilir vs. bir zararını görmedim bazen evde 2 kapta 2 ayrı mama oluyor hangisini yerse yiyor

Superisi814
Superisi814

125092

Ben karıştırarak vermek taraftarı değilim, sindirim süreleri farklı olabiliyor.Bir mamadan dolayı bir sorun oluşsa, sebebini gözlemlemek de zor olur.Ancak ben dönüşümlü yediriyorum.Yemez zaten.Hic 10 kilo mama alamıyorum.En fazla 5 kilo alsam, yarisinda sıkılıyor, diğer mamaya geçiyoruz.Ben genelde eski mama ile karıştırıyorum.Bazi kedilerde kusma sorunu olabiliyormuş, biz hiç yaşamadık , şükür..

yaaamur
yaaamur

2897

açıkcası veterinerim karıştırarak geçmeyi sağlıklı bulmuyor, kedim çünkü sürekli mamayı ayıklayarak yiyor 😔

Nadenge
Nadenge

6605

3-4 aydır Exclusion ve Golosi'yi karıştırarak verdik erkek kedimize. Kendisi obur ve seçici olmayan bir kedidir. Biz sorun yaşamadık, olumsuz bir deneyimimiz olmadı. Ama bunun sağlıklı olup olmadığından emin değilim o yüzden tavsiye veremiyorum. Ayrıca exclusionla dışkısı bayağı bir yumuşamıştı Golosi'yle birlikte verdiğimden beri tam kıvamını buldu.

Palyaco
Palyaco

218519

İki mama karışık vermek aslında en sagliklisi tabi bu iki farklı mamanin iyi olanları karışık verilmeli mesela tavuklu balikliyla veya kuzulu veya sığır etliyle .

aeri-l
aeri-l

112416

Bir dönem karıştırarak veriyordum şimdilerde ayrı mama kaselerine farklı mamalar duruyor. Hangisini istiyorlarsa ondan yiyorlar açık büfe gibiyiz :D İkisinde de herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Birden fazla kedi varsa ve farklı tatları seviyorlarsa özellikle öneririm.

NorthNight
NorthNight

16576

Kedisinin sindirim sistemiyle başı dertte olan biri olarak söylüyorum bir kere sindirim sistemi bozulursa resmen dikiş tutmuyorlar. Sorun yaşamayanlar olabilir ama bence bu riske hiç girmeyin. Sindirim sorunları yaşabilirsiniz. Rotasyon için farklı bir mamaya geçin, arada yine sevdiği markaya bütçeniz yettikçe dönersiniz.

aeri-l
aeri-l

112416

Bir dönem karıştırarak veriyordum şimdilerde ayrı mama kaselerine farklı mamalar duruyor. Hangisini istiyorlarsa ondan yiyorlar açık büfe gibiyiz :D İkisinde de herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Birden fazla kedi varsa ve farklı tatları seviyorlarsa özellikle öneririm.

Lils
Lils

125528

Büyük paket mama alın bence. Zaten büyük paket alıyorsanız olabilir iki mamayı karıştırmak.

2 farklı odada 2 farklı mama var kaplarda. Koşup oynarken canları hangisini isterse yiyorlar. Önemli olan her iki mamanın da içeriğinin olabildiğince güvenilir olması ve öncesinde ishal vb sorunla karşılaşmamak adına her iki mamaya da sindirim sistemlerinin alıştırılması. 2 mamadan da ayrı ayrı memnundum zaten. Birini ödül maması niyetine kullanıyordum fiyattan dolayı ama bir süredir eşit şekilde böldüm mamaları bazı kedilerim seçici olduğu için.

salkimliuzum
salkimliuzum

5360

iki kedim var, biri royal diğeri proplan seviyor. karıştırıp versem olur mu diye veterinere sormuştum, bana olmaz dedi. tek mama kullanın.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Karıştırmak yerine bence ayrı ayrı vermek daha mantıklı mesela 2 öğüne bölüp sabah bir mamayı akşam diğer mamayı verebilirsiniz. Yada bütçeniz olduğu zaman kaliteli bir mama, bütçeniz daha düşük olduğu zaman daha düşük segment bir mama alabilirsiniz böyle rotasyonlu da kullanılabilir

KravatliKedi
KravatliKedi

26433

Ben Royal le proplan i karıştırıp verdim 2 ay bir sorun yaşamadık ancak şunu biliyorum tavukluyla tavuklu karismali balikliyla balıklı farklı çeşit vermemelisiniz

Ozgeeee1
Ozgeeee1

2722

Merhaba bende şuan öyle yapıyorum bir sorunla karsilastiniz mi nd royal karistiriyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1662 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR