Kedim Neden Saldırdı?

pigileto
pigileto

1235 Puan

Yaklaşık 7 aylık sarman erkek kedimle, ilk geldiği zamanlar hariç -iki aylıktı, depresyondaydı dışarıda yaşadıkları yüzünden- hiçbir problem yaşamadım, hep iyiydi aramız. Şu ana kadar ne cezalandırdım, ne kötü davrandım. Aşırı seviyorum zaten, o da seviyor, her sabah yatağa gelip mırlayarak beni uyandırıyor.


Az önce yine geldi, yine mırlıyordu. Yanağıma burnunu sürdü önce, ardından ısırdı. Sonra tekrar sertçe ısırdı, geri çekileyim derken önce koluma ardından suratıma saldırdı. Oyun gibi değildi, resmen saldırdı. Sonuna kadar batırdı tırnaklarını.


Neden yaptı böyle bir şey? Tekrar saldırır mı diye korkuyorum. Daha önce başına gelen birisi yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

6 CEVAP

yasement
yasement

119858

Bu saldirma gibi davranislari kizginlik belirtisi olarak degerlendirenler oluyor. 7 ay musait bir zaman ergenlige girmesi icin, olabilir belki.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Saçma gelebilir ama bazen sahiplerini öyle görüyorlar yani eş olarak çiftleşmek için eğer ki kızgınlıkta ise. Bir arkadaşım geçenlerde anlatmıştı buna benzer olayı kedisi onu eş gibi görüyormuş çiftleşmek için işte saldırıyormuş bildiğin. O yüzden size böyle bir girişimde bulunmuş olabilir. Diğer türlü bir açıklama bulamıyorum. Oyun olabilir dicem tırnaklarını batırdı diyorsunuz sonuna kadar, ilginç bir olay.

pigileto
pigileto

1235

@mehmetkaplan Ama gözlerini bana dikti, ardından atladı suratıma. 1 saat sonra yine yaptı aynısını. O an tek amacı bana saldırmak gibiydi. Suratım mahvoldu, korkuyorum şu an yanına gitmeye. Gerçekten ilginç, umarım bir daha tekrarlanmaz.

Mariana
Mariana

11022

benim kedim dişi ve 8 aylık son 2 aydır aynı şekilde benim de üzerime atlıyor kolumu hafiften ısırıyor ama ben oyun olarak algılamıştım kötü bir neden olduğunu sanmıyorum

pigileto
pigileto

1235

@Mariana oyun gibi değildi, evdeki diğer kediyle hiç böyle oynamıyor. Amacı saldırmaktı maalesef. Kızgınlık neden oldu sanırım.

mehmetkaplan
mehmetkaplan

3357

Bence dediğim şeyle ilgisi var. Sevin onu yüzünüzü de koruyun tabi bir şekilde

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 636 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR