Kedimi Arı Mı Soktu Göğsünde Yumru Gibi Şişlik Var

Bahçede baktığım 2.5 aylık yavru kedinin sol ön ayağının göğüs hizasında bir şişlik var. Daha önceden var mıydı bilmiyorum ama olsa muhtemelen elime gelirdi (biraz büyükçe bir şişlik) Bahçeye çok sık arı geliyor arı sokmuş olabilir diyoruz ama eminde değiliz. Arı sokmuş olsa şişliğe ek başka hangi belirtiler olurdu. Arı sokup sokmadığını nasıl anlayabilirim. Yemesi normal yürümesinde de sıkıntı yok ama otururken o ayağının patisini hafif yukarıda tutuyor. Şiş olan yere dokununca miyavlayıp arka patisiyle elimizi tekmeliyor.

5 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Arı ya da başka bir böcek sokmuş olabilir, bir yere sıkıştırmış olabilir .Bazen sokulan yerde açıklık olur.Canı yanıyordur, ellemeyin.
Alerjik reaksiyon göstermesine karşı antihistrmanik icirebilirsiniz.Bazi kedilerde , köpeklerde gözlemleniyor.Hekime danışın.Alerjisi yoksa aynı gün iyileşir muhtemelen , saatler sonra.

Uzun zamandır buraya yazamadım öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim. Buraya yazdıktan sonra evime en yakın veterinere götürmüştüm sadece kedi köpeklerin iç dış parazit uygulamalarını yaptıklarını ve büyük-küçük baş hayvanlarla ilgilendiklerini söylediler. Yinede şişliğe bakıp arı veya böcek ısırması gibi olmadığını arı sokmuş olsa derinin üstünde şişlik olacağını ama bizimkinin daha içte bir şişlik olduğunu görüntülenmeden işlem yapamayacaklarını söyleyip bizi kedi köpeklerle ilgilenen veteriner hekime yönlendirdiler. Bazı durumlardan dolayı bir kaç gün sonra belediyenin hayvan barınağı ve bakım evine götürebildik apse olduğu söylendi (şişlik bu süreçte büyüdü artık gözle bile görülüyordu) kullanmak için krem verdiler kullanın 3-4 gün içinde iltihap dışarıya akmazsa tekrar getirin iğneyle içeriyi boşaltalım dediler. Bu gün içerideki iltihaplı sıvıyı boşalttılar. Şimdi uyuyor umarım bir an önce sağlığına kavuşur eski neşesine geri döner.

Superisi814
Superisi814

125092

Geçmiş olsun. Yeniden sağlıklı günlere inşallah..Emeğinize sağlık..

aslihan_e
aslihan_e

128190

Büyük ihtimalle apsedir. Arı sokmuş gibi bir görüntü oluşur. Sonradan iyice şişip yumuşar. Sonunda patlar. Isırık apsesi kedilerde sık görünür. Antibiyotik kullanması gerekebilir ya da mutlaka antibiyotikli merhem sürülmesi gerekir ve yalaması önlenmelidir. Veterinere götürseniz direk anlar zaten.

Düzeltme: bir kaç gün bu kremi kullanın çok yumuşarsa ve iltihap dışarıya akmazsa getirin demişlerdi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR